Paisos Catalans

dimecres, 8 d’abril del 2009

La Nostra Moreneta multicultural


Jo sempre ho he pensat i tan se val que alguns diguin que s'ha ennegrit pel temps i pel fum i que en realitat era blanca...per a mi és la Moreneta i és negra!!

És una imatge de la mare de Déu molt actual, és negra com molts dels immigrants, nouvinguts i nouvingudes a casa nostra ( que és la de tots); és negra com el novíssim i actual president de EEUU Barak Hussein Obama i és negra com molts dels fills i filles adoptats i adoptades en les anomenades adopcions internacionals. És negra i ,si mireu ,veureu que el seu fill també ho és.

A més la llegenda diu que la van trobar en una cova, ho sia que estava fent una "okupació"....I després el paper que han jugat tant la muntanya de Montserrat com el santuari i els monjos, durant la llarga dictadura franquista, ha estat de resistència cultural i em consta a més a més que els monjos acollien tot aquell o aquella perseguit-perseguida per la policia de llavors...A sobre , és la Montserrat una mare de Déu esportista i tant els futbolistes del Barça com els del Espanyol , per demanar ajut o per agrair campionats, hi han pujat a peu, en bicicleta...o per altres mitjants...

Decididament la nostra Moreneta és un símbol de moltes coses però també ho és de la multiculturalitat...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

benvinguts comentaris