Paisos Catalans

dilluns, 8 de febrer del 2010

Pluja i nervis ambientals



Dilluns espès i dens.....plou mansament....hi ha grisor arreu i puc sentir, percebre conflictivitat i nervis des  que he baixat de l'autobús...He arribat a la feina dues hores abans d'entrar....vinc per a començar a deixar llestes certes feines que no poden esperar més i enlloc d'això ....ara només per uns moments tracto d'escapar, d'evadir-me i he obert l'ordinador...i escric això per fugir, per evadir-me endebades ....Quan  hi ha un canvi de temps  gairebé sempre influeix ...canvis d'humor...els adolescents estan més nerviosos..els adults també...
M'esgarrifa pensar el que pot produir el canvi climàtic  ( apart dels desastres naturals, augment del calor, pluges torrencials combinades amb sequeres etc) en el nostre estat d'ànim.





22 comentaris:

  1. A més, podriem afegir-li que és dilluns, i els dilluns amb pluja encara costen més d'arrencar, de tornar a la rutina.
    Però és ben cert, a les carreteres també es nota, més enllà de l'augment del tràfic rodat.
    És com si la pluja ens restés espai respirable.

    Mira que a mi ja m'agrada, però reconec que "una miqueta i prou".

    Pel que fa als adolescents, dono fe que estan, en general, molt més nerviosos (entre d'altres, els priva d'espai on desfogar energies, i a nivell cerebral ben segur que hi ha explicacions variades i estudiades), i els adults...segur que en patim conseqüències similars que no sempre sabem ni podem modular.

    I és que, tan gratament com estem acostumadets al sol a la cara...

    Bon dia plujós amb petites dosi de paciència i calma, esperant que aquest senyoret rodonet i groc ens torni a escalfar ben aviadet...;)
    Les prediccions diuen que una mica més de pluja vindrà ( i també anirà bé una mica de recollida...).

    Una abraçada, Elvira!

    ResponElimina
  2. Tens tanta raó. El temps i l'estat d'ànim semblen anar a una, es percep al carrer, a casa, als altres, a un mateix.

    La veritat és que els dies plujosos no m'agraden gaire. Em resulten molt pesats, i em fan estar trista. El dia trist i gris m'ensorra el cor...

    És tan encantador llever-se i que faci SOL!

    Falta la fletxeta de la hipòfisi! :P

    Espero que, malgrat la pluja insistent, tinguis una estona de calma i benestar.

    Utnoa

    ResponElimina
  3. M'agrada la pluja, observo com cau i paro atenta l'oïda al so que emet. aquest és diferent segons l'objecte en què caigui.
    Espero que la tempesta que et provoca, amaini quan arribis a casa, Elvira.

    ResponElimina
  4. Quina gràcia, Elvira! M'ha encantat llegir això que els petits canvis de temps fan ballar no només els adolescents, sinó també els adults... Què arribarà a passar amb el canvi climàtic en general? Quina por!
    Bona setmana...

    ResponElimina
  5. Només i estàs a casa la pluja i el mal temps et permet fer el ronso, llegir, escriure, cuinar, endreçar i pensar que demà farà bon dia i sortirà el sol. Ai las! ja en parlarem.
    Crec que ens influeix i molt el canvi de temps, a tots!!!

    ResponElimina
  6. Molts ànims maca!Respira a fons i pensa que demà serà un altre dia.
    Aqui també plou^^.

    ResponElimina
  7. Sí, avui ha estat un dia d'aquells de sofà, manta i peli (o música). Espero que estiguis més 'despejada' i relaxada, pensa que a partir de dimecres farà sol :)

    ResponElimina
  8. Si et serveix d'ajut, a Lleida ha plogut tot el dia i se sentien queixes arreu de tanta pluja que no ha donat treva aquest hivern. Ànim!

    ResponElimina
  9. doncs si que ens afecta el clima, i molts dies així buf!!! espero que hagis trobat algun moment de pau.

    veus a mi, avui, la pluja m'ha recomfortat. un ambient semblant al teu m'ha acompanyat tot el matí, xò al migdia m'he quedat sola al despatx i en silenci, escoltar la pluja m'ha donat una gran sensació de pau.

    ResponElimina
  10. Tens tota la raó. Quan el temps està "tonto", nosaltres, grans i petits ho notem força.
    Avui he anat amunt i avall i ha estat plvent tot el dia.
    I el cap, l'he tingut ben espesot.
    Demà esperem tot estigui més clar!
    ;)

    ResponElimina
  11. Molt bones reflexions...

    A mi el temps també m'afecta moltíssim i no suporto tants dies amb pluja... Després de quasi DOS mesos d'anar alternant pluja i vent, pluja i vent sense cap dia de solet tranquil, la setmana passada va fer TRES dies macos: fresquets però amb sol.

    Poc m'ha durat l'alegria... Avui torna a ploure... i tinc un mal de cap!

    Tens raó, jo tampoc vull pensar en els transtorns que ens anirà provocant aquest canvi climàtic.

    Sol solet... vina, si us plau!!
    A mi m'agrada el fred... però en un dia clar :-)

    ResponElimina
  12. Segur que el temps influeix, però jo en mi mateixa no m'ho noto gaire.

    Això no vol dir que no trobi a faltar el solet, aquest hivern! Que sí, que sí... però m'agrada també la pluja.

    ResponElimina
  13. Moltes gràcies a totes pels comentaris...veig que em compreneu..i m'anima...perquè demà diuen que toca altre cop pluja
    Una abraçada fanal blau!.gràcies Utnoa sí falta la fletxa de l'hipofisi però no he trobat un altre dibuix, a mi els dies així em pesen; Pilar celebro que t'agradi la pluja a mi el so de la pluja em neguiteja ; Baraula és que és cert els adults anem de bòlit amb el dia gris; Joana benvinguda al bloc, gràcies per la visita,Maria, Marta MQ; Kweilan gràcies pels ànims; Rits que bé per tu....no, avui ha estat un dia ben espès i l'estrès segueix... he format part del tribunal de treballs de recerca del batxillerat; -assumpta...veus el cap espès com el meu..Assumpta jo mal de cap no en tinc però tinc una mena d'èczema a la cara...o siqui que a veure si torna el sol...més igual si fa fred però que faci sol! Carme a mi si que m'afecten els dies plujosos i sense llum...Bona Nit a totes! i gràcies pels comentaris ( ostres em repeteixo...no si no tinc el cap clar...)

    ResponElimina
  14. Canvi climàtic i el perill del canvi emocional. Un enfoc original :)) A mi m'agrada la pluja, però si segueix així potser també acabaré per avorrir-la.

    ResponElimina
  15. gràcies coses2....jo ja fa temps que l'he avorrit

    ResponElimina
  16. Hola de nou ;-)

    A veure, a mi no és que sempre, sempre em desagradi la pluja... Normalment sí que no m’agrada però, per exemple, a l’estiu, quan porta molts dies seguits de calor i xafogor i cau una tempesta d’aquelles amb llamps i trons, que dura unes hores i després marxa, queda l’ambient més fresquet i sembla que es pot respirar millor... doncs allò m’agrada (sempre i quant no m’agafi al carrer jajaja)

    El que no suporto és aquests dies seguits de plugim constant, ara plou tres o quatre dies, ara s’atura un dia perquè fot una ventada que t’hi cagues (amb perdó)... i quan marxa el ventot repulsiu torna aquest cel gris i aquesta pluja que no porta enlloc, que no neteja res, que cansa i cansa un dia darrera l’altre, pluja pesada, lletja, molesta... i no veus el sol per enlloc... ni tan sols veus núvols bonics perquè tot el cel és del mateix color uniforme i gris, i sembla que et vulgui caure al damunt.

    Per cert.. no!! A mi també m’ha sortit com un èczema a la cara! Ja fa dies!... Com si la pell es tallés i una petitíssima granissada. No és gran cosa, però es veu... Serà la manca de sol? Serà el nerviosisme d’aquest temps horrible?

    De totes formes, diuen que d’aquí un parell de dies farà molt de fred però ja no plourà jeje (el que jo em temo és que per aquí al sud això torni a significar vent...)

    ResponElimina
  17. Ai Assumpta em sembla que pensem igual respecte a la climatologia ....si que caigui de tant en tant una pluja d'aquelles que dius tu que neteja l'ambient i refresca val...però això d'ara és anguniós....i el meu èczema a la cara és brutal ...semblo un mapa de debò i a sobre em tiba la pell...Esperem que vingui ràpid el sol Assumpta!! i que bufi el vent a una altra banda!

    ResponElimina
  18. Doncs sí!! :-))

    Noia, ja tenim el vent!! per demà anuncien Força 8... no sé si emigrar. Diuen que Sant Cugat és un dels llocs menys ventosos de Catalunya... ai!! :-(

    Cuida't aquest èczema. Potser a la farmàcia et poden donar alguna pomada :-) Ara bé, em sembla que si ens hi posem nervioses encara serà pitjor... haurem de fer allò:

    Ooooooommmmmm ooooooooommmmmmmmm

    :-))

    ResponElimina
  19. No tindrem més remei que esperar temps millors Assumpta...jo crec que és èczema però no sé hauré d'anar al metge cada dia ho tinc pitjor ...tinc la cara com un mapa..sobretot el front..Bona NIT!

    ResponElimina
  20. avui s'ha lluït bé, oi?
    què agradable l'astre sol...

    ResponElimina
  21. avui és un dia clar i maco cert...a veuré si dura...

    ResponElimina
  22. Aquí ha fet un vent que no us explico :-(

    Eps, ves al metge, Elvira, si tan malament ho tens, dona! Ja sé que fa molta mandra... Jo odio anar al metge i no hi vaig mentre ho puc evitar... però de tant en tant s'hi ha d'anar :-)

    ResponElimina

benvinguts comentaris