Paisos Catalans

dimecres, 7 d’abril del 2010

De com fer book crossing sense adonar-se i la veritat de la conxorxa de les farmacèutiques

Anem a pams , que és una altra manera més planera de dir que anem a salts d'uns vint centímetres, si fa o no fa,.....ai potser no són vint....tant parlar dels llibres del Matteo Rampin.....i jo que duia el llibre de Pensar como un mago  perdut per entre els apunts d'innumerables temes .....Hume...Descartes.....elaboración de proyectos... agenda..el diari d'avui....i ....es veu, que inconscientment, he començat a pensar com un mag i ,enlloc de conills ,la meva ment ha decidit posar remei a les possibles mancances culturals dels afortunats passavolants companys circumstancials d'autobús.....i hauré fet allò que anomenen book crossing ....encara que potser el nom correcte és "book autobusing" o "book despistint" perquè crec que m'he l'he deixat al costat del seient . Jo,  he baixat de l'autobús on em corresponia però el llibre pobret, no ha sabut com fer-ho i s'ha quedat, aturadet, on estava i si cap ànima lectora l'ha trobat deu estar ara dormint a la cotxera....
Segon pam ....ja sé la veritat veritable de la tant coneguda sospita sobre la conxorxa de les farmacèutiques....sé en primera persona i també per narrador en tercera i omniscient que hi ha un acord tàcit entre TMB i les grans companyies farmacèutiques ......també hi estan embolicades les farmàcies, els metges de la Inseguretat Social  i la cosa esquitxa fins les més altes instàncies del nostre país..... La cosa és la següent......cada dia agafem el metro els pobres milions de treballadors i treballadores que anem a la feina en transport públic....l'aire condicionat està a tope: uns 10 graus de temperatura com a màxim que irradia tones d'aire gèlid damunt els nostres caps....és clar tothom sap que els virus i altres companys seus  fan l'agost ( és un dir) quan fa fred ......així s'asseguren que els refredats i les grips no afluixin....fan negoci les farmàcies i les farmacèutiques.....els metges de la Inseguretat social en molts casos han de signar incapacitats laborals transitòries......i de retruc si aquestes són prou llargues ...s'aconsegueix alleugerir una mica la gran ona d'aturats perquè algú ha de substituir l'afectat per la incapacitat laboral transitòria ......es maquillen un xic les xifres i els polítics es poden dedicar a marejar la perdiu dient amb la boca petita que la cosa comença a rutllar....Jo vaig estar d''ILT no prou dies (quatre) per poder donar feina a una altra persona que em substituís  i és clar ara contrataquen...sort que al metro m'hi estic poca estona però gràcies a l'eficàcia de l'aire polar i al fet que gran part de la meva tasca diària es parlar i ocasionalment alçar la veu....de moment llueixo una veu rogallosa i ronca estil Marlene Dietrich .....demà he de tornar a patir les emissions glacials ...ja intento protegir-me amb gorra i bufanda  ....plantaré cara a la conxorxa ....el perill d'afonia és imminent ...i ja he fet despesa a la farmàcia.......com m'ho faré per celebrar els gols de Messi dissabte vinent?

13 comentaris:

  1. Si encara fos una estratègia per a fer baixar els índexs d'atur...potser encara, a pega d'un estat gripal, me'n sentiria solidària...No crec que sigui el propòsit.

    I del llibre, mira-t'ho pel cantó positiu, si no acaba a les cotxeres abandonat, i algú disfruta amb la lectura de la teva nova proposta de "book autobusing". Si te'n penses oblidar més, avisa'm, que baixaré a Barcelona i agafaré la teva línia!!!

    I...vés...la veu de la Marlene Dietrich no és per desmerèixer; mel i llimona, Elvira.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Vaja, el llibre que no em volia comprar, viatja sol al seient d'un autobús...Igual i me'l trobo un d'aquests dies.
    El cercle viciós que descrius on giren fred, virus, metges, remeis, suplències, atur...És marejant. Com que ara tinc una estona d'oci, millor et dic el que et volia dir...
    Així que puguis, entra aquí:

    http://recursos.cepindalo.es/edupal/index.php/herramientas/en-linea/19-issuu-una-herramienta-para-crear-libros-digitales

    Crec que et pot interessar.
    Em retiro que estic molt cansada.
    Bona nit, Elvira.

    ResponElimina
  3. Ostres! quina mala sort perdre el llibr e que estàs a mig llegir! Ara que segur que troba algun lectir!

    Cuida't molt, Elvireta, mel i llimona i no parlar més del que sigui estrictament necessari... a la tev a feina... impossible!

    ResponElimina
  4. Jajajajaja aquests posts teus amb les idees fluint tal com va la ment i plens de punts suspensius (totalment anormatius) són boníssims!! ;-))

    Pensa que la persona que ha trobat el teu llibre ara és feliç i la seva vida canviarà a millor... com per art de màgia ;-))

    De conxorxes amb farmacèutiques me les crec totes...

    La veu Marlene Dietrich és molt suggerent, jo de tu "me la deixaria posada" ;-))

    Els gols de Messi i del Barça en general els pots celebrar per escrit si cal (en forma de post) ;-)))

    ResponElimina
  5. M'has fet somriure una vegada més...
    gràcies!

    No estaria malament consolidar un book-autobusing o un book metring tubing o undergrading, podríem fer una conxorxa amb algunes editorials...

    cuida't molt!

    ResponElimina
  6. Quan perdo alguna cosa sempre acabo pensant que el qui se la ha trobat l'aprofitarà. De fet, ens hauríem de deixar els diaris i els llibres voluntàriament pels llocs. Així, el qui arribés tindria l'alegria d'entretenir-se una estona. Com si el món fos una biblioteca/hemeroteca.

    Jo treballo per l'administració. Fa dies que crec que aquesta conxorxa és ben real. Però no només amb les farmacèutiques, tambe amb les companyies elèctriques. No té sentit que a l'estiu em foti de fred i a l'hivern tingui calor!

    *Sànset*

    ResponElimina
  7. Molt bo el post! Realment és una reflexió molt bona aquesta de la temperatura inhumana molts cops del transport públic! Llàstima això del llibre eh! I visca el Barça ;)

    ResponElimina
  8. Pot viatjar fora de Barcelona i arribar a casa (bé, no vull dir directament perquè seria màgia de la bona de debó!) però sí prou a prop com perquè pugui trobar-la de casualitat... seria una coincidència (coincidència?) més!

    Espero que el solet d'avui i els gols afortunats (només afortunats, magnífics!) de Messi, t'hagi guarit l'esperit i la grip!

    ResponElimina
  9. Pobre llibre que ha perdut una lectora tan fantàstica. Bon i divertit apunt!

    ResponElimina
  10. Per el coll i l'afonia van bé fer "gargaras" Vinga que esperes dona..

    ResponElimina
  11. gràcies fanal blau...la veu pse...el llibre doncs me l'he tornat a comprar! avui m'he congelat a l'autobús!
    gràcies Pilar pel comentari i l'adreça...és genial! m'anirà molt bé sí!
    Carme...no paro de parlar a la feina encara que no sempre m'escolten....mel i llimona van ajudant...
    Assumpta....celebro que t'agradi el que escric....a veure si demà guanyem! puc cridar per escrit-GoooooooooooooooL
    Gràcies lolita lagarto bookmetring estaria bé...
    Sànset és que posen aires condicionats quan no cal....ei que hi ha gent que ja ho fa amb els diaris....sovint em trobo diaris llegits perduts pel bus...
    Gràcies Marta ja hi he posat remei i me l'he tornat a comprar...sort que era baratet!Visca el barça!
    Cèlia a veure si és cert i el llibre viatja fins on vius tu... ja vaig millorant la veu...
    Gràcies mil kweilan...! stripper ja he fet gàrgares ....gràcies

    ResponElimina
  12. Has pogut cridar els gols? :-)))

    Oeeeee oeeeeeeee oeeeeeeeee ;-)))

    ResponElimina
  13. sí sí Oeeee oeeeee oeeee ser del Barça és el millor que hi ha...

    ResponElimina

benvinguts comentaris