Paisos Catalans

dilluns, 5 d’abril del 2010

Dilluns disfressat i llibres llegits

I avui dilluns, dia de la lluna, un dilluns disfressat de diumenge....no plou...és primavera en el corte inglés i també en la vida....demà passarem a un dimarts vestit amb la roba de dilluns...el dimarts és el meu pitjor dia....per l'horari...cada dia tinc un horari diferent...monotonia no la conec...però agrairia un horari més regular....demà serà demà i avui és l'ahir d'aquest demà que quan arribi passarà a ser el nostre avui ( crec que se m'ha posat malament l'esmorzar...he entrat en un bucle ) Acostumo a llegir ràpid però encara tinc una llarga pila de llibres per a llegir i de vegades em salto la cua i em llegeixo l'últim que m'he comprat.....un llibre petit i curt , una joia literària Ver a una mujer d'Annemarie Schwanzerbach. No la va publicar en vida, ho va escriure quan tenia uns 20 anyets.... narra l'enamorament sobtat d'una dona amb qui creua la mirada en un ascensor d'un hotel de luxe....més que el què és el com ho escriu....
Un altre llibre que no té a veure gens ni mica amb l'anterior, és més ,no és un llibre de literatura sinó de divulgació: Les grans epidèmies modernes de Salvador Macip.

És dòna la circunstància que me'l vaig llegir en plena febrada ( quan estava malalta) i no sé si em va anar bé perquè em va posar en alerta davant les possibles i probables epidèmies que es poden desfermar per aquest món i deixar-nos a tots en estat  de cadàver ....Vaja que allò de carpe diem encara més i millor ....Un llibre instructiu i que es llegeix bé, escrit de manera amena i entenedora.....

I encara un altre llibre que m'he llegit, ben diferent també als anteriors, gràcies a la Carme que en va fer varis entretinguts i intel·ligents posts , Vender la moto. trucos de manipulación del lenguaje  de Mateo Rampin que des de l'òptica de la psicologia estratègica ens parla de com ens influeix el llenguatge en els nostres autoenganys.....i tinc a mitges , ja que em va agradar el llibre anterior, del mateix autor: Pensar como un mago. Resolver problemas con el pensamiento ilusionista  .....A veure si puc pensar com si fos un mag i enlloc de treure un conill de dins un barret de copa alta me les empesco per ser feliç, empresa àrdua i no gens fàcil...prometo perseverar....

16 comentaris:

  1. Doncs jo al contrari, demà tinc un bon horari! Però, com tu, tinc una pila de llibres per llegir! Ara de moment estic amb El retrato de Dorian Gray, que és boníssim!

    ResponElimina
  2. M'has fet riure amb això del bucle, jeje :D
    Si trobes el camí de la felicitat, ja saps, aquí estem també buscant-lo. Però l'altra dia vaig llegir un comentari en un altra blog i em va agradar, deia que la felicitat no s'ha de buscar sinó que és ella la que ens troba.
    Elvira, estava pensant amb xaleco d'aquells reflectants, què et sembla, així segur que ens veurà, oi?
    Salut!

    ResponElimina
  3. Caram, quantes i variades lectures. Per mi els dilluns són els pitjors dies, però no cal patir, que si un dilluns és festa, automàticament el dimarts passa a ser dilluns. Però aquest no ho serà, em penso. Només serà un dimarts molt bèstia, i això no arriba ni a la sola de la sabata d'un dilluns.

    ResponElimina
  4. Jo tampoc conec la monotonia d'horaris a la feina, però ni per dies de la setmana... hi ha dilluns atragegats i dilluns tranquils i així...

    Elvira, per més que ja em vaig llegir el "Pensare come un mago" crec que encara no ho he aconseguit. Em va agradar, però, això sí. Però l'altre em va seduir més. :) Els altres no els he llegit, me'ls apunto.

    Una abraçada i bon dimarts malgrat tot...

    ResponElimina
  5. Ostreeeeeees!!! Els ulls em fan pampallugues després d'haver llegit l'activitat que desprèn aquest post!! Mare meva! Quants llibres!!... Ja els vas apuntant bé? Pensa que al desembre s'ha de posar el post amb la llista, eh? :-))

    Aquest de la manipulació del llenguatge em crida molt, molt l'atenció... em van agradar moltíssim aquells posts de la Carme! ;-))

    ResponElimina
  6. no em parlis de piles de llibtres!!!
    El de la manipulació del llenguatge m'interessa força. Gràcies

    ResponElimina
  7. Prenc nota i el poso a la cua, A la cua de llibres pendents de llegir.

    ResponElimina
  8. També en prenc nota. Un apunt interessant i superactiu...es nota que s'acaben les vacances.

    ResponElimina
  9. M'agrada la teva ironia. Si algun dia "em trobo" amb els llibres que menciones, "me'ls quedaré". El de l'il-lusionisme, no sé...Tot depèn del dia.
    Bon dimarts i bona setmana, Elvira.

    ResponElimina
  10. Bon dimarts, doncs. I, encara que no sapiguem treure els conills de "la chistera" si que hem de perseverar en l'àrdua empresa de procurar-nos i procurar allò que en diuen "ser feliç" i que tal vegada no sigui tan complexe com ho vivim.
    Una abraçada!
    M'encanta llegir-te!

    ResponElimina
  11. Jejeje...això és un no parar:treballar,llegir, escriure, esmorzar. Per mi l'esmorzar és el millor moment del dia :)
    Bon dimarts que serà com un dilluns disfressat :)
    Moltes gràcies per la teva abraçada!

    ResponElimina
  12. Jo m'he llegit "maldito karma" i ara estic amn " Firmin" Tants llibre màgics per llegir...

    ResponElimina
  13. Si perseveres segur que arribaràs a bon port.

    Que tinguis un bon dimarts!

    *Sànset*

    ResponElimina
  14. L'argument de Ver a una mujer m'ha recordat Carol de Patricia Highsmith en que una jove dependenta d'uns grans magatzems s'enamora d'una dona que hi va a comprar. Me l'apunto per llegir-lo :))

    ResponElimina
  15. M'agrada aquest teu llibre de pensar com un mag...Me l'apunto!

    ResponElimina
  16. Marta tens raó és boníssim el Retrat de Dorian Gray!
    Nits, gràcies és cert que la felicitat es troba i no és busca però de vegades no me'n recordo:-))
    XeXu amb els llibres que tinc pendents faig el que puc...sí noi avui ha estat un dimarts fotut fotut però per sort ja està passat...
    gràcies Carme una abraçada per a tu! encara no estic aconseguint pensar com un mag però ho estic intentant
    Assumpta només són 4 llibres ...un era curtet i l'altre l'estic acabant....com que tinc poc temps aprofito quan puc:-)))
    Mireia ja ho sé ja...la pila de llibres es fa immensa...
    gràcies stripper! gràcies Kweilan aprofito per a llegir quan tinc temps!
    Gràcies Pilar, bona setmana! la ironia, vaig sentir dir un cop ,és un afalac a la intel·ligència dels altres ...
    Gràcies fanal blau tot un plaer també llegir-te a tu! abraçada!
    Joana sí, un dimarts disfressat de dilluns...,de res, totes les abraçades que vulguis per bones causes...
    gràcies Wizard per la visita!
    gràcies Sànset ,ara a per dimecres! bona setmana!
    Coses2 gràcies pel comentari...espero que t'agradi és un text curt i breu però molt intens...
    Maria a veure si el llegeixes...a mi m'està agradant

    ResponElimina

benvinguts comentaris