Paisos Catalans

dilluns, 14 de febrer del 2011

De Sant Valentí i que em confonguin amb google maps!

L'escric diumenge perquè, si blogger no em traeix, aparegui demà dilluns ....aleshores serà el dia comercial forani de Sant Valentí on pretenen fer passar bou per bèstia grossa ( el nostre dia és el dia de Sant Jordi, el del drac i la princesa, els llibres i les roses)....i serà un dia plujós , segons el meteocat i els senyors del temps de TV3, quan surti l'apunt o post ja sabrem si plou o no...A mi demà se presenta més aviat una data de tirotejos entre gàngsters allà per l'any 1929 , Al Capone va tramar una estratagema per eliminar una banda rival, disfressar-se de policies ....va passar a Chicago un 14 de febrer, es coneix com Matança de Sant Valentí.

Avui ( ahir quan surti publicat) anant pel carrer m'han interpel·lat varies vegades, la primera un senyor que parlava anglès que m'ha dit sense ni dir bon dia ni sis-plau una frase d'on només he pogut capir market...o sia que volia anar a la plaça , li he dit que anés rambla avall però que avui era diumenge i els markets eren close....
Segona una parella ( semblaven pakistanesos ) m'ha  ensenyat un paper on duien l'adreça de l'Abacus , el que és prop de Plaça Urquinaona , també els he hagut de recordar que el diumenge és tancat però els he explicat com anar-hi.
Al metro una senyora m'ha preguntat on havia de baixar per anar a Sancho Dàvila , que va ser un militar  del  els segle XV o XVI , però la senyora volia anar al tanatori conegut pel nom del carrer on és....de fet la gent diuen morts directament no pas tanatori....on he d'anar pels morts? ( interiorment penses doncs primer ha de morir-se....però amb un afer tant seriós no valen bromes) he estat temptada de de dir-li avui és diumenge i avui està prohibit morir-se i és tancat... 
Dec fer cara de guia turística? de guàrdia urbana? potser entre les arrugues del front se m'ha colat una porció de google maps? o faig cara de GPS?

17 comentaris:

  1. Potser és que fas cara de persona amable i disposada a resoldre els dubtes dels que es desorienten per la ciutat.
    :)
    Boníssim el text, i avui, també un mal dia per morir-se també!

    ResponElimina
  2. Estic amb el que diu fanal blau, deus fer cara de persona amable, assequible. El sants en general no em diuen res, ja està bé allà on estan, i el d'avui en especial, encara menys... El senyor anglès, de mal educats n'hi ha per tot arreu... I escolta posats a preguntar, et puc preguntar quin llibre estàs llegint ara, pots respondre o no. Com diu en Pedrolo, Preguntar no és ofendre...

    Des del far una abraçada.
    onatge

    ResponElimina
  3. Això és perquè deus fer cara de bona persona! Que és el que miro jo quan he de preguntar alguna cosa.

    Ara, tranquil·la que, si un dia, per casualitat et pregunto alguna cosa pel carrer, entraré dient... "perdoni" o "disculpi" (i el tracte de vostè no és perquè et consideri gran, si no per educació!).

    Si em dius que ets l'Elfree ja et tutejaré!

    ResponElimina
  4. deuen haver dit... mira una aborígen.. segur que ho sabrà! :)
    és que no es pot ser bona gent...

    ResponElimina
  5. Cert, segur que et va vore i va pensar "aquesta persona segur que domina la situació".

    Ací (almenys jo) no celebrem San Valentí, el dia dels enamorats valencians és Sant Donís (9 d´octubre)

    ResponElimina
  6. Doncs fas cara de GPS: Gran Persona -que no persona gran- Sàvia. No m'estranya que et pregunten, la veritat. També podríem dir que de GAP, Gradus ad Parnasum, però això no sé si els anglesos ho capten.

    ResponElimina
  7. Va a dies això. Un altre moment no et preguntarà ningú, i hi ha vegades que és un no parar. Deuen ser dies que fem cara de que estem disponibles per les preguntes.

    Ah, Sant Valentí tinc entès que és el dia dels enamorats de veritat, però d'això, a el que s'ha convertit...

    ResponElimina
  8. je, je, je... Elfri jo estic d'acotd amb el que t'han dit per aquí dalt, la Fanal blau , el porquet, l'onatge... i el Vicicle.

    I a més a més ara mateix crec que fas cara de persona que veuré aviat. ;) Quina gran notícia, nena!

    ResponElimina
  9. Doncs això, que deus fer cara de bona persona :-))

    Veig que s'està preparant una trobada, eh? Doncs res, després ja podreu fer posts i constatar si feu cara de bona gent... Jo aposto per un SÍ (al menys la majoria hehe)

    Ah i jo no dic mai això d'anar "pels morts"... jo sóc de les que diu "anar a Sancho com es digui" (no entenc perquè a llocs diu Sancho de Ávila, a altres Sancho d'Ávila i a altres Sancho Dávila) a veure... es deia Dávila o era d'Ávila... una mica de serietaaaaat si us plau!!) :-P

    ResponElimina
  10. Hòsti, és veritat
    no se sap el perquè, però hi ha dies que et prenen per un "urbanu"
    El què més m'emprenya és la forma que tenen de dirigir-se a tu, no costa res un "si us plau" i "un gràcies", collons, s'estan perdent les formes i els "modus"
    però el pitjor de tot és quan estas indicant un carrer a algú que t'ha preguntat i, de sobte, algú que passa per allà es posa al mig i et talla i tots plegats et deixen amb la paraula a la boca i passen de tu com si fossis una rata de clavaguera. Indignant

    salut, ciutadana

    ResponElimina
  11. Gràcies fanal blau!
    onatge m'has fet una bona pregunta...és que tinc uns quants llibres encetats que he hagut d'aparcar per culpa de la feina un d'ells: Olive Kitteritge però no és que actualment n'estigui llegint cap ( bé reconec que l'últim que m'he llegit va passar per davant dels que tinc començats i és L'elegància de l'eriçó! em va encisar!)
    Si potser van pensar això lolita....cara de bona persona aborigen? :-)
    porquet això mateix si mai em pregunten el nom del carrer li preguntaré si és el porquet de sant Antoni? :-D
    Gràcies estonetes ! no ho sabia això del 9 d'octubre!
    Gracies vicicle no m'havia plantejat que fos el significat de GPS :-))
    Doncs XeXu l'altre dia feia cara de pregunteu-me ves!
    Hola Carme si ens veurem les cares! uiuiui
    Gràcies Assumpta , si hi ha un sopar blocaire convocat per la mar, el jordicine i alguns més... el correcte és Dàvila i era un militar, però dóna joc a variar el cognom ...com que Àvila és una província...no la gent no és gens seriosa i després passa el que passa...
    Sí Gregori també he viscut aquestes concentracions d'espontanis tractant de dir algú on és determinada adreça al final el pobre queda ben confós!

    ResponElimina
  12. Ja has fet més feina que alguns agents de la Guàrdia Urbana en tot el dia.
    Tampoc celebro Sant Valentí. Un dia comercial que serveix d'escusa perquè es facin pizzes en forma de cor (què ridícul!)

    ResponElimina
  13. Aaaaaah és el sopar de l'ÒSCAR! el de The lost art of keeping a secret? ;-)) Ja fareu crònicaaaaa!!

    Ostreeees doncs el propi Ajuntament de Barcelona ho escriu malament!! (bé... de fet... tampoc sé que que m'estranyo si parlem de l'Ajuntament de Barcelona hehehehe)

    ResponElimina
  14. QUe bona. Et passa com al Mortadel.lo. Sembleu imants!

    ResponElimina
  15. Merci Albert! molt millor el nostre Sant Jordi érs diferent!
    òndia Assumpta mira si sóc despistada ....doncs tindré el gust de conèixer-lo in person , confesso que no freqüento el seu bloc però em sona molt... en quan al nomenclàtor hi ha tants noms mal escrits!hihihi potser es penses que és de Sancho Panza el de Àvila!
    Mortadel·la, el mortadel.lo teu o el del Pulgarcito? imants...mentre no ens caigui un tros de ferro!

    ResponElimina
  16. T'escric que ja som dimecres, quasi quasi voregem dijous i això vol dir que ja tornem a estar a punt de ser cap de setmana de nou. Fiuuuu que ràpid passa tot!o sigui que compte que la gent es tornarà a llençar al carrer a l'aventura, sense saber on va i buscant una Elfreelang que els rescati, jiji.
    De vegades passen aquestes coses, hi ha dies que sembla que la gent s'ho digui i facin tots igual.

    Cuida't! :)

    ResponElimina
  17. Gràcies Castell-platja d'aro-S'agaró....per cert qui ets?

    ResponElimina

benvinguts comentaris