Paisos Catalans

dissabte, 16 d’abril del 2011

Entre la realitat i el desig ....

El desig i l'esperança i voluntat d'un poble demostrada amb escreix el 10 d'abril, es dilueixen com un terròs de sucre sense ni tan sols remenar la tassa,  al cap de pocs dies al Parlament, els polítics es giren d'esquena i la proposta de declaració d'independència és rebutjada .....
Prudència? covardia? inoportunitat?
Els de la Generalitat cada dia surten amb noves escapçades: sanitat, educació, polítiques socials....a cada nova bugada perdem no sé quants llençols.....demano almenys que ens expliquin tota la veritat, hi ha alguna cosa que fa pudor a cremat i només es veu el fum.....si se m'exigeix que treballi més encara, que minvi encara més el meu sou, que em retalli les esperances,els desitjos , les ganes....almenys deixin que comprengui el perquè o és massa demanar? el panorama és ben fosc....cada vegada enviem més gent a l'atur....això incrementa el desànim, enfonsa en la misèria milers de persones i no veig per enlloc que amb les suposades mesures inevitables d'estalvi es creïn nous llocs de treball ans al contrari ....només es pensa en termes financers, la desigualtat creix, els de l'Estat diuen que són les comunitats autònomes les culpables.....no trobo enlloc noticies que altres llocs fora de Catalunya, es preguin mesures de retall de drets i sous i de llocs de treball ......Hi ha moltes coses que no entenc....  
A vegades és necessari i forçós
que un home mori per un poble,
però mai no ha de morir tot un poble
per un home sol:
recorda sempre això, Sepharad.
Fes que siguin segurs els ponts del diàleg
i mira de comprendre i estimar
les raons i les parles diverses dels teus fills.
Que la pluja caigui a poc a poc en els sembrats
i l'aire passi com una estesa mà
suau i molt benigna damunt els amples camps.
Que Sepharad visqui eternament
en l'ordre i en la pau, en el treball,
en la difícil i merescuda
llibertat.
Salvador Espriu
 
Com deien els antics romans Panem et circenses 
Que no ens falti un mos de pa....i per circenses 
almenys que ens distregui
el Barça guanyant els propers quatre partits.....
i una cita importantTothom a les Torres de quart 
a les 18! a València! 

11 comentaris:

  1. A València no hi podré ser. Ja m'agradaria! Pinta molt bé aquesta manifestació.

    Respecte al nostre estimat poble català. La vergonya de no veure el Molt Honorable President de Catalunya dins el Parlament el dia que es parlamentava (no discutia) sobre el futur de Catalunya, sobre quin futur volem per al nostre poble ... va ser de les majúscules. Lamentable.

    ResponElimina
  2. Jo no vull perdre l'esperança... al menys no la vull perdre encara... vull pensar que tot això, que de moment no m'agrada gens, pugui portar a quelcom millor... vull tenir aquesta mica de confiança...

    Jo, que fa molt de temps que ja no tinc feina i que en ma vida he cobrat ni un cèntim de l'atur... que tinc un marit que és autònom i al que els darrers tres anys, sobre tot dos, les coses han anat en davallada... doncs vull confiar.

    Sé que pot sonar fatal... i et prometo que no ho dic amb cap mala fe, creu-me... però ja voldria jo tenir un sou i que me'l retallessin una mica... Això sí: exigint després veure que això ha servit per ajudar a un conjunt, és clar!!

    En fi... a veure si avui, a partir de les 10 del vespre els somriures ens fan oblidar algunes coses tristes i ens surt la força... (i espero que encertis el resultat heheeh un altre 0-5 no sé si el resistirien hehe) :-)

    Paraula de verificació: DINEMONO (o sigui, tenir "mono" de guanyar diners)... si és que Blogger té un gran sentit de l'humor!!

    ResponElimina
  3. Per què permetem que un govern ens denegui una cultura?

    ResponElimina
  4. Espera que passe el 22 de maig i veuràs retallades pertot arreu. Això sí, la paraula retall (ni els seus derivats) no la veuràs en cap programa electoral.

    El circ el tenim garantit amb aquesta gentola, el pa és el que no està tan clar.

    Paraula de comprovació MIZIB.

    Uns quants mizibs terra-capdepolític necessitaríem per arreglar açò.

    ResponElimina
  5. Cap on anem? Cal tornar a sortir al carrer.

    ResponElimina
  6. L'actual Generalitat de Catalunya té una particular via cap a la independència, retallar a l'engrós culpant Madrid i que la gent arribi a la conclusió de que millor sols que mal acompanyats.

    ResponElimina
  7. Pel que fa a València (d´on sóc), la qüestió és més senzilla del que sembla i de molt complicada solució: la majoria dels valencians tenen al castellà com a llengua materna, la substitució lingüística ha fet la seua feia. Contra això hi ha molt poc a fer, tot i que s´ha d´intentar fins el final.

    ResponElimina
  8. El 10 d'abril no es va demostrar la voluntat de cap poble, no ens enganyem. Es va demostrar la voluntat del 20% d'un poble, no menystingueu el 80% restant, mal que ens pesi, són també catalans que tenien dret a vot i no ho van fer per ferma convicció de que allò era una presa de pèl. Us penseu que aquest 80% volia el Sí? Si ho hagués volgut hi haguessin anat, per un dia que ens deixen parlar...

    I després del que he dit a dalt, no és difícil d'entendre el que passa al parlament, ja que aquest sí que representa els votants. Com a molt el 20% estan d'acord amb debatre sobre la independència, com voleu que surti que Sí allà??

    I finalment, en el que sí que estic d'acord, és que amb aquesta política de retallades sempre acabem pagant els mateixos, pagant i patint, ja que els que tenen diners no es veuran especialment afectats, però els que no en tenim, haurem de viure una situació que no té res a veure amb l'estat del benestar que tant ens van vendre.

    ResponElimina
  9. Intento per tercera vegada contestar els comentaris, les dues anteriors el senyor blogger m'ha censurat i no he pogut.....a veure si ara em deixa:sí porquet vergonya és una vergonya perquè tenim uns quants polítics que no en tenen!
    gràcies adbega salut i república...catalana!
    Assumpta si que em retallin el sou i ara es veu que sobre m'obligaran a ampliar la jornada lectiva...si amb això s'aconseguís una educació pública millor encara...però de cada vuit profes en sobrarà un que acomiadaran i això no és millorar res és empitjorar-lo....i si penso en la sanitat encara és pitjor....

    ResponElimina
  10. maria no ho hem de permetre no!
    Jpmerch encara més retallades? jo crec que tot farà un pet com un aglà! circ amb lleons i gladiadors com a l'antiga Roma!
    Montse em sembla que hauríem de sortir al carrer tots els dies al pas que anem!
    Rafel si fos una tàctica , una estratègia encara....però em temo que no...
    Estonetes si ells se n'han sortit de substituir una llengua per altra de la mateixa manera amb voluntat i esforç es podria capgirar la situació....
    Potser sí XeXu però al capdavall el parlament només representa un 60% del poble no pas tot perquè només van anar a votar un 60% o sia que hi ha un 40% que no crec que es sentin representats....hi hagut eleccions amb un percentatge encara més baix de participació i ningú ha dit que fos menys o més Parlament per això .... jo confio en que mica en mica ens anirem acostant .....

    ResponElimina

benvinguts comentaris