Paisos Catalans

diumenge, 17 de juliol del 2011

Trista memòria

Un cop d'estat Sublevació feixista contra un govern escollit democràticament  ara en fa ja tres quarts de segle. Un cop d'estat que va causar al voltant d'un milió de morts, milers d'exiliats, tres anys de guerra i misèria; més de quaranta anys de repressió,  i encara no hem fet net, ningú ha demanat perdó, encara hi són, atrinxerats en els poder , amb les armes de sempre, hi ha milers i milers de cadàvers que mai van ser enterrats dignament; ha passat molt de temps i tenim a un jutge Garzón bandejat per voler furgar precisament en aquest passat ignominiós.....

Van voler fer desaparèixer tot el que no els abellia, una, grande y libre deien.... les institucions catalanes, la llengua, la cultura....i no se'n van sortir....setanta-quatre anys i se'ns van carregar l'Estatut , ara a tots el llocs de parla catalana procuren trossejar sentiments, que no hi hagi consciència d'unitat cultural, a la Franja ara volem negar el català, a València l'espectacle és dantesc i la persecució contra tot el que faci tuf català brutal; ni TV3 ni llengua a l'escola....a les Balears  ...a Catalunya....la immersió lingüística....amb la gran excusa d'una crisi mundial capitalista ens han anorreat les caixes , la sanitat pública, l'ensenyament, els serveis socials...la guerra es va acabar ....potser sí ....però encara n'hi ha , soterrada, subtil o directa ....no en van tenir prou...no en tenen mai prou...no oblidem, recordem...

12 comentaris:

  1. encara dura la guerra.. ara és freda, ens treuren poc a poc tot el que havíem aconseguit i ens condemnen a un atur indefinit i sense cap pla de creació de treball, no accedir a un treball és una vida marginada i sense possibilitats, s'està creant mala maró a tot arreu, és la vella estratègia de sempre de divideix i venceràs..

    ResponElimina
  2. Aquell senyor ja ho va dir ”todo atado y bien atado” , malgrat les aparences, crec que hi han masses coses que no han canviat, començant per l’actitud de resignació o por de molt catalans.
    Jo crec que no arribaré a veure el meu país lliure, tan de bo, els meus fills o néts (si arriben) en puguin plenament gaudir.

    ResponElimina
  3. No oblidem, Elfreelang, no oblidem. Continuen volent fer-nos desaparèixer del mapa pel simple fet de ser d'on som i parlar el que parlem. D'això aquí i a la lluna se'n diu racisme.

    És greu veure l'odi que traspuen i que ens té a nosaltres com a objectiu. A mi em costa d'entendre. És per això que jo no vull tenir res a veure amb aquesta gent.

    Què volen aquesta gent? Doncs el mateix que fa 30 anys ens deia la Maria del Mar Bonet.

    Mala gent.

    ResponElimina
  4. Però tots aquests mals nostres vénen de molt més lluny. De fet el que va ocórrer ara fa 75 anys fou part del procés d'esclafament d'un país que es va iniciar tres segles enrere.

    ResponElimina
  5. En el món occidental les guerres a cops de bastó ja no es porten. Ara mana la guerra per sota mà, econòmica, amb desgast de fons, i que sembli que aquí no passa res. Però sí que passa, sí. Tots anem veient el que passa, i sembla que no podem fer res per impedir-ho. N'hi ha que riuen per sota el nas perquè ho saben. Ens tenen, un cop més, contra les cordes. Les males arts són les mateixes, però més subtils aquest cop. Fins i tot ells han après com fer les coses millor i no embrutar-se les mans.

    ResponElimina
  6. Ostres... i jo que precisament tal dia com avui prefereixo recordar una altre cosa... i és que avui és l'aniversari de casament del meu germà... divuit anys ja! :-)

    ResponElimina
  7. Els mateixos gossos amb diferent collar...

    ResponElimina
  8. -Lolita sí guerra freda i en temps d'estiu oxímoron de la vida ...hem de resistir...la unió fa la força!
    -quadern de mots esperem que les nostres previsions no siguin certes i puguem viure i veure el país lliure i siguem conscient de la nostra força...
    -porquet sí mala gent segurament ...però no ens hem de deixar guanyar ...hem de seguir la lluita dia a dia sense defallir o se'ns cruspiran vius!
    -Jpmerch sí la lluita ve de lluny...del segle XVIII i es veu que encara no s'han casat de vole fer-nos desaparèixer...
    -Xexu et dono tota la raó perquè malauradament coincideixo plenament en el que dius ara m'agradaria creure que sí que si podem fer alguna cosa
    -Assumpta doncs me n'alegro que per a tu la data et signifiqui un esdeveniment feliç ...felicita'l de part meva!
    - Joanfer a veure si podem de totes totes canviar els gossos i els collars...

    ResponElimina
  9. desde el segle xvii però encara hi som i malgrat tot hi serem

    ResponElimina
  10. No ho podem entendre, oi? Si més no, jo no ho entenc, em sembla que són com els burros aquells a qui els posaven orellleres per veure només endavant el camí marcat...

    ResponElimina
  11. Doncs unes bones dosis de memòria per començar.


    PD. També és l'aniversari de la Revolució a Nicaragua.

    ResponElimina
  12. -Estefana un plaer la teva visita!
    -Zel ja som dues a no entendre ens hem de treure les orelles de burro ja!
    -Rafel ui de la revolució sandinista me n'havia oblidat les dates s'acumulen

    ResponElimina

benvinguts comentaris