Paisos Catalans

dissabte, 10 de setembre del 2011

Sota el sol abrusador

http://www.lasetmana.cat/

El meu cervell  no mira el calendari i ignorant que avui per sort és dissabte , m'ha despertat a les sis hores justes de son....què hi farem! així que he decidit aprofitar l'avinentesa i després d'esmorzar, quan encara em ressonaven els ecos de les paraules dedicades al senyor Guardiola i la petjada del seu propi discurs en l'acte de lliurament de la medalla d'honor del parlament de Catalunya ( sincerament crec que és un honor merescut ....no us podeu ni imaginar l'exemple positiu que suposa per milers de quitxalla i jovent el continuat missatge de l'esforç, del treball en equip, de no caure en vanaglories vanes....que parli amb total naturalitat arreu on va en català i s'hi escau en italià. anglès o castellà.....etc etc)....doncs això ....amb aquesta idea d'haver-me llevat ben d'hora i de ser, jo també , imparable....m'he acostat al parc de la Ciutadella a passejar per les casetes de fusta de la setmana del llibre en català...sota un sol de justícia ( un sol català no pas bilingüe) i he anat a parar davant una caseta de llibres d'editorials valencianes, que com tothom sap estan escrits en una llengua tant diferent de la nostra que necessitem de torsimanys i intèrprets experimentats per poder entendre'ns....gràcies al do de llengües de les dues amables noies que atenien la caseta i el meu particular poliglotisme ....hem pogut encetar una agradable conversa  .....he vist el llibre Somiant amb l'Aleixa i mira , m'ha fet gràcia, hem parlat , sense traducció simultània, del blocs dels autors: la Mercè  Climent i el Francesc Mompó, i dels blocs i com anem establint una xarxa de lectures i d'afectes, de com arribem a coincidir , de la coneixença de l'altre a través del que ens mostra......elles també tenien blocs, ara què hi penso només tinc el nom d'un La poesia és una cosa seriosa.....m'han dit que demà precisament el Francesc i la Mercè hi seran per signar llibres ....si tinc temps a veure si m'hi puc passar...a per descomptat m'he firat el llibre....és una sensació especial trobar-te algú que com tu és blocaire , una mica com ser del mateix equip.....
http://www.esport3.cat/
Avui el dia pinta bé i escalfa molt....sota un sol abrusador la contemplació de tants llibres en català alleugereix una mica i posa frescor .... per cert quan sigui gran em demano treballar al FMI o al Banc mundial o un organisme d'aquest....prometo vessar-la menys que ells...cada cop que obren la boca l'economia pateix un cataclisme, jo per la cinquena part del seu sou prometo fer-ho millor ( és curiós... com a docent he de preparar, programar, informar per escrit amb tot detall als meus alumnes del criteris d'avaluació, ens inspeccionen els inspectors, ens controlen fins al detall i deu me'n guard que faci coses que no estan escrites prèviament, informades i signades!!!! igual igual que l'exigència amb els qui regeixen els nostres destins! ben bé igual....)

21 comentaris:

  1. ostres Elfree!
    ahir precisament vaig tenir el llibre de l'Alexia a les mans i al final vaig ajornar-ne la compra fins que pugui llegir novel·les amb traquil·litat!
    ja ens en faràs la ressenya, no?

    petooons!

    ResponElimina
  2. Justament pensava passar-me demà per allà, vaig rebre l'avís al blog de la Jo mateixa, i tinc ganes d'anar-hi, com l'any passat. Ja no és una carpa gegant amb milers de llibres a dins? Bé, tant és, segur que no torno amb les mans buides tampoc. Si em fa mandra ja hi aniré un altre dia, però això no m'ho perdo. És que dóna un gust que arreu on mires vegis vegis llibres en català... per uns instants t'imagines com t'agradaria que fossin les coses sempre...

    ResponElimina
  3. Jo miraré de passar-hi demà. Ja vaig llegir als seus blogs respectius que en Francesc i la Mercè hi serien demà, tot el dia. Jo el,llibre ja el tinc, ja l'he llegit, però igualment m'agradaria saludar-los.

    Totalment d'acord amb el que dius d'en Guardiola. Jo fa anys que dic, que als mitjans, que de la gent que surt habitualment per la tele no hi ha bons models. El món de la política dóna models nefastos i el de l'esport iguals o pitjors. Ara jo també penso que al menys hi ha una persona correcta que dóna un bon model. I si a més amés és un referent pels joves, el model fa mil vegades més d'efecte.

    Jo crec que a tots els que l'escoltaven ahir en directa, polítics parlamentaris els hauria de fer un curset intensiu sobre unes quantes de les coses que va dir, molt lleugerament però el s va dir: sobre que no se'n treu res de culpar els altres quan les coses no van bé, sobre els retrets i sobre la feina d'equip i sobre posar-nos a treballar.

    Som-hi!

    ResponElimina
  4. Casualment jo també he estat a la fira aquest matí amb la família. Potser ens hem creuat i tot.
    La calor que feia era esgarrifosa, no sé si hi tindrà a veure tota la fusta que han posat aquest any, però hem marxat aviat perquè el nen se'ns començava a rostir.
    Felicitat per aquest do de llengües i ser capaç d'entendre't en valencià... n'hi ha que diuen que fins i tot el saben escriure, no sé si serà cert...

    ResponElimina
  5. Ara eres tu que em fa enveja, Elfreelang... No em podré passar aquest any per allà, així que m'estalviaré haver de buscar algun traductor competent --diuen que tinc un accent alcoià molt... accentuat ;)

    Em considere encara un nouvingut a aquest món dels blogs, i potser és per això que no deixa de sorprendre'm la capacitat d'aquest món virtual per generar, com tu dius, afectes i relacions amb gent a la que només coneixem pels seus escrits... No he tingut encara moltes ocasions de conéixer en persona als autors/es de molts dels blocs que segueisc i als què admire, però sempre que ha passat ha estat una sensació molt especial (i he de dir que gens decebedora).

    I la calor que no s'acaba, i Guardiola que esgota tots els qualificatius... i un amic meu economista que cada vegada que el veig fa broma de com podem fer-los tant de cas si és evident que no tenen ni idea de res... Salut!

    ResponElimina
  6. Ens hem emportat una gran alegria llegint aquesta entrada. Demà hi serem a partir de les 11 (caseta 18) i cap a migdia farem una petita presentació de la novel·la, i estarem molt contents de saludar-vos i posar-vos cara.

    Per a nosaltres, avui ha estat un dia de turisme per Barcelona, i quina calor que queia! A la Rambla ens hem firat una samarreta d'aquelles que posa: Ni Espanya, Ni França: Països Catalans. També hem anat al Fossar de les Moreres a presentar el nostre respecte als herois de la Terra.

    Poc català hem escoltat per ací, quasi semblava València. Ara bé, els que som, comptem.

    Salut i Terra.

    Mercè i Francesc

    ResponElimina
  7. Gràcies del traductor google que si no què faríem per a entendre'ns?… I el que dius del Guardiola, ben cert: un model pel jovent. El mateix que el Mourinho, que fomenta el camorrisme, la violència, la fatxenderia…

    ResponElimina
  8. M'ha agradat passejar amb tu pel Parc de la Ciutadela i fullejar els llibres i asseventar-me que alguns dels autors hi seran demà signant-los. Malauradament no podré anar-hi, però segur que n'aconsegueixo algun.
    M'aturo en les exigències de què parles, les quals em fan rumiar molt i m'allunyo amb un somriure als llavis i una arruga a la front.

    ResponElimina
  9. Dia ben aprofitat! I tens raó que emociona veure tants llibres en català fent-se companyonia i esperant-nos!
    Jo demà no podré anar-hi, però m'agradaria molt!
    El llibre de la Mercè i en Francesc ja el tinc. Fes-me un favor, si us plau, Elvira: si els veus, els dones una abraçadeta de part meva?

    Estic d'acord, en Pep és un bon referent, no només pels joves, sino també per als adults!

    ResponElimina
  10. Comparteixo tot el què dius i sents... Per això ens tenen tanta enveja.

    Una abraçada amb barretina.
    onatge

    ResponElimina
  11. Nosaltres serem demà per allà, m'alegro que la Setmana hagi trobat, sembla que definitivament, el seu lloc al parc de la Ciutadella, (i també millor aquests dies que abans al març). Això sí, abans de sortir de casa farem tots tres un curs accelerat de valencià...
    Acabo de recuperar el discurs del Pep, m'ha agradat molt, sobretot aquesta passió que hi posa i quan parla dels instants màgics de la feina. L'únic que no m'ha agradat és que per ser imparables ens haguem de llevar ben d'hora, però ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora ;)

    ResponElimina
  12. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  13. Quan parla el Pep és com si parlés un manual de bones maneres, el món es fa harmonia i la gent s'encomana del seu català.
    Bona diada. Jo tinc lluny BCN, m'he de conformar amb les llibreries de la ciutat de més aprop.

    ResponElimina
  14. T'has entés amb aquestes xiques valencianes perquè, com deia la mare de Vicent Andrés Estellés, tots els catalans parleu en valencià.;-)

    ResponElimina
  15. Dispenseu que no us respongui com mereixeu un per un...gràcies a tots pels vostres comentaris....bé em sap greu perquè m'heu deixat uns comentaris llargs i sucosos....va.. faré uns comentaris-piulada:
    mar ja et diré quan el llegeixi! espero encetar-lo aviat!
    Xexu ara són parades fetes de fusta....encara tens temps de passar-hi, t'ho recomano!
    Carme avui ens hem estat a punt de trobar! llàstima! quan he cercat i trobat al Francesc i la Mercè perquè em signessin el llibre m'han dit que també hi havies passat....
    Alfred hi ha tot un univers ací dins! hi pots trobar de tot i sempre tens sorpreses i satisfaccions...
    Mercè doncs ja ens hem saludat i trobat! un plaer parlar amb vosaltres! Salut i terra!
    Vicicle on hi hagi google....gràcies!
    Pilar gràcies...em sap greu fer-te arrugar el front millor el somriure..
    fanal blau no els he donat l'abraçada però si un parell de petons! són dues persones encantadores ...
    onatge abraçada agraïda amb barretina i estelada al vent!
    Gemma i si resulta que ens vist i no ens hem conegut! per sort és fàcil parlar en valencià! a mi això de ben d'hora ben d'hora....em resta imparabilitat
    salut Montse i bona diada!
    cantireta tens raó paraula de Pep paraula de senyor ben educat....
    Jpmerch ara ho entenc porto tota la vida parlant en valencià i jo sense adonar-me'n!!!

    ResponElimina
  16. ui Mar que me n'he oblidat: cantes bé! ho sé pel regal que li heu fet al Ferran!!!! abraçades!

    ResponElimina
  17. jejeje...
    gràcies Elfree!
    les meves dots de cantautora no arriben gaire més enllà del que es veu!
    vaig fer el què vaig poder!

    bon curs!

    ResponElimina
  18. m'agrada això del mateix equip ;)

    és que realment com han dit per ací dalt, no ho sabeu, però vosaltres el que parleu és el valencià.

    la xica valencia que t'envia un beset

    :)

    ResponElimina
  19. mar ho vas fer prou bé podries gravar un disc! bon curs!
    Coralet hola ! deus tenir raó i deu ser que parle valencià! una abraçaeta xica valenciana!

    ResponElimina

benvinguts comentaris