Paisos Catalans

dissabte, 1 d’octubre del 2011

Eixorivir amb la xirivia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Parsnips-1.jpg
Avui , segons el calendari habitual és 1 d'octubre  però segons el calendari republicà  del 1789, aujourd'hui és dia 9 de Vendimiari dia de la xirivia, o sigui que mirem d'eixorivir que la tardor ve tard i escalfada....la xirivia o bufanaga era molt consumida en temps antics, i potser, ara per ara ,igual pren volada en les cuines actuals...que ja no estem per anar darrera la pastanaga sinó per prendre la xirivia pel mànec ....
L'altre dia vaig tenir la sorpresa ( altrament una presonera germana) de veure altre cop minvada la nòmina, allò que es cobra cada més si tens la sort de tenir feina i la sort que te la ingressin...ara ja ni t'avisen....si han esgarrapat una mica d'aquí i d'allà per poder seguir pagant les anomenades empreses del tercer sector , ho celebro, ara sí és per hisenda ho lamento...encara em deuen dos cents euros i escaig...si fos al contrari ara no estaria escrivint sobre xirivies , segur que me les haurien reclamat amb escreix....eixorivim-nos eixordats eixim eixerits i eixerides com un eixam  .....ara m'he excedit   amb tanta xiriviada i la xeix o ics excel·leix eixorivint ....aquest és l'apunt, l'entrada, el post o l'article número vuit-cents cinquanta ( segons blogger) suposo que sí que és el 850....ho celebraré anant a l'hort virtual de la memòria a plantar virtualment vuit-centes xirivies! 

21 comentaris:

  1. Amb tanta rebaixa tenim un xic de xoc, és com una xim-xim que ens deixa xops; mentre pel món se les campa com la seva xauxa molt xeic i xoriço.

    ResponElimina
  2. 850 xirivies, Elfree, no apliques les retallades a la plantació, que et veig vindre. ;) Enhorabona, i que en vinguen moltes més xirivies, perdó, entrades, posts, pensaments…

    ResponElimina
  3. Almenys tu no retalles els posts i segueixes donant-ho tot amb les lletres, avui la x. Em sap greu que us vagin abaixant el sou, és una vergonya aquest país.

    ResponElimina
  4. He començat a fer-me un petit hort al terrat...De moment n'he plantat tomàquets i enciams. hauré d'anar pensant en les xirivies!

    ResponElimina
  5. Les úniques xirivies que no m’agraden són les que posava la meva tia als peus de porc per Tot Sants (i que jo no menjava perquè els peus de porc NO m’agraden gens).
    850!!! Es nota que fas servir bones eines per tenir una plantació tan ufanosa. Amb el xàpol ben preparat i la xapeta sempre a punt, la xacona de les xirivies junt amb altres comparses xapotegen fent xerinola i bona xerrameca. I tu, xopant al personal amb el teu xerroteig sempre punyent.

    Felicitats!!!!

    ResponElimina
  6. Xe, xiqueta, quanta ics... I cançoneta i tot, de quan jo era xicotet: Maria la xirivia, trencadora de setrills, sa mare la va calfar davant de tots els fadrins ;)
    Ací també s'esperen (nous) retalls imminents. I quant a què es destinaran, tampoc hi ha molts dubtes: tot siga per la fòrmula 1, amen.
    Felicitacions pels 850!

    ResponElimina
  7. Aquesta xusma, xano-xano ens xafa, ens xolla i s'ens xaca.

    ResponElimina
  8. Em semblaria bé que ens abaixessin el sou, si d'altra banda també se l'abaixessin ells... I quan dic ells tots sabem qui són. Fotem-li a les xirivies i intentem eixorivir-nos perquè entre tanta X, entre tanta creu... estem tots ben arreglats.
    Salut i força!! Molta força!

    ResponElimina
  9. Quin embolic. Bé, baixaré a la verduleria a mirar si tenen xirivies, que aquí els diumenges tenen obert. Els dilluns tanquen, però! Algú sap com es diu xirivia en francès??

    Als que t'han baixat el sou, el que els has de dir en francès és molt fàcil: putain! c

    ResponElimina
  10. Per endolcir-ho tot una mica, trobo a faltar una xicra de xocolata per menjar-la xino-xano i xalar de valent.

    ResponElimina
  11. Però com és que retallen sous sense ni avisar? Això està anant massa lluny no?

    Malgrat tot el post és fenomenal! Almenys mantens l'ànim prou eixorivit per a seguir escrivint tan bé!

    Ànims!

    ResponElimina
  12. Lamento la retallada, tan habitual darrerament. M'agrada molt la xirivia, la mare la feia arrebossada i jo també en faig alguna vegada. Bona collita de 850 xirivies.

    ResponElimina
  13. Retallades estem, si noia...les xirivies no m'agraden gaire, la veritat!

    ResponElimina
  14. Moltes felicitats pels 850 posts, tens una molt bona productivitat :-DD

    Saps? El meu pare deia una frase que no sé com anava i no recordo si tenia algun significat concret... era quelcom semblant a "naps i cols i xirivies", m'hi has fet pensar :-)

    ResponElimina
  15. Ja ho pots ben dir, Elfree, és indignant, abaixen les nòmines i augmenten els preus que és un contento. Sense anar més lluny, l'altre dia vaig anar a comprar una junta de la tròcola i vaig quedar estorat del preu que em demanaven, al final en vaig comprar 1/4 de kilo i tira que te vas

    Així no hi ha manera d'eixirivir-se, coñio!!!

    ResponElimina
  16. De xirivia a xirivia, i entre mig, patapam, una nova retallada de nòmina. No m'agrada. Gens :(

    ResponElimina
  17. Ai, la xirivia! Haurem de fer una xirividiada entre funcionaris i interins! Salut i humor, i que mai falti!

    ResponElimina
  18. Enhorabona pels 850 escrits. jo també et desitge salut i moltes xirivies!

    ResponElimina
  19. Que fort trobar-te una retallada per sorpresa, ja em puc anar preparant... Ara, la collita de posts no te la treu ningú, felicitats, xe!

    ResponElimina
  20. Moltes gràcies a tothom! aquests dies em faig un fart de comptar xirivies i no tinc ni temps de mirar el bloc...sento no respondre un per un com es mereixeu...però vaig de bòlit....cada vegada cobro una mica menys i la feina en tinc més i més...

    ResponElimina

benvinguts comentaris