Paisos Catalans

dijous, 24 de novembre del 2011

Abans s'atrapa a un mentider que a un coix


 

Rajoy: "Del Prestige salen unos pequeños hilitos" (5/6/2002)



http:www.internauta.org


El PP i el fons de competitivitat: un cas flagrant de demagògia




El futur president espanyol s'ha prodigat els últims anys per Catalunya en un intent d'esborrar el record de la seva campanya contra l'Estatut. Fins i tot va arribar, el 6 d'abril, a fer una visita institucional al Parlament. I va aprofitar aquella estada per fer una picada d'ullet a l'executiu d'Artur Mas, que aquells dies estava immers en una batalla política amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero pels anomenats fons de competitivitat, una partida de 1.450 milions prevista al nou finançament autonòmic que el ministeri d'Economia es negava a avançar, tal com havia fet altres anys. Rajoy va donar a entendre que si ell fos el president, avançaria aquests diners perquè ell era "partidari de complir la llei".
El 10 de maig, els diputats del PP van votar al Congrés a favor d'una moció de CiU que reclamava el traspàs a la Generalitat d'aquests fons. I fins a l'últim dia de campanya, el PP català ha aprofitat per carregar contra l'executiu de Zapatero per no haver pagat aquests diners a Catalunya. Però ahir, tres dies després de les eleccions, Jorge Fernández Díaz va deixar clar que aquests diners no es poden avançar "ni de broma".
El més trist és que tothom sabia que el PP no podria afrontar aquest pagament en les actuals condicions (i per això el mateix Andreu Mas- Colell es va negar a incloure'l en els pressupostos), però no és per això menys denunciable l'actitud que ha tingut el PP amb aquest assumpte. En un moment com l'actual, amb una crisi a la qual no es veu sortida i amb els mercats vigilant els comptes públics, l'ús de la demagògia pot ser perillós, a més de suposar una evident manca de respecte a la ciutadania.
El Govern català ja sap ara que encara té menys marge financer. I, a sobre, l'actual executiu socialista es nega a pagar els 700 milions que pertoquen a Catalunya per a infraestructures. Populars i socialistes tindran a partir d'ara molt difícil qualsevol crítica a les retallades del Govern.
L'ara editorial


20 comentaris:

  1. Bé... esperar que el PP faci alguna cosa en bé de Catalunya és... no sé... no trobo ni la paraula... I el que diria potser seria massa gruixut i prefereixo no alterar-me que avui ja estic nerviosa: tinc l'ordinador que em va fatal i crec que durarà poc... evidentment, si peta no en puc comprar un altre, la crisi és la crisi.

    ResponElimina
  2. És un gotlla. I hostil. Però t'ha quedat bé en el dibuix.

    ResponElimina
  3. SEmpre ho he pensat, Free. Les mentides no serveixen per res. No sé com encara hi ha gent que se les creuen! La majoria absoluta, mai millor dit.

    ResponElimina
  4. Colla de...
    I et faltarà pantalla perquè els continuarà creixent el nas, ja ho veuràs!

    ResponElimina
  5. A mi no em miris jo vaig votar a Kodos...
    http://www.cuantarazon.com/422713/kodos-for-president

    ResponElimina
  6. No entenc massa coses. Però en especial dues:

    1) Com un senyor que va dir el que va arribar a dir durant la pitjor crisi ecològica de l'estat espanyol no va ser destituit en el seu moment i fulminat per a sempre més en la seva carrera política.

    Lluny d'això ara el tenim de president de l'estat...

    2) Com la gent que viu, treballa i pagar els impostos a Catalunya pot votar el PP (i de passada el PSOE). Ens foten els diners a tots, repeteixo, A TOTS els que vivim i treballem aquí. Si tinguéssim aquests diners probablement moltes de les retallades que ens estan fent podrien ser més suaus o fins i tot no ser. Hi han estudis que diuen que fins i tot podríem ser un dels països més rics d'Europa... com aquesta gent prefereix seguir votant pels partits que els (ens) roben els diners?

    No ho entenc...

    ResponElimina
  7. Aquest nas no pararà de crèixer.... potser no hi cabrà a la pantalla!

    Això si què és indignant!

    ResponElimina
  8. a veure si de dir-les tant grosses només duren quatre dies aquests fatxes

    ResponElimina
  9. No puc arribar entendre que a Espanya hagi guanyat el pp per majoria absoluta, és com si la gent no tingués memòria. Però encara puc entendre menys com a Catalunya pp i psoe treuen tants vots, quan clarament no defensen els interessos de Catalunya...

    ResponElimina
  10. No s'entén, no s'entén,
    la mala memòria de la gent.

    ResponElimina
  11. Malauradament la memòria és selectiva i sembla ser que en els polítics encara més.

    ResponElimina
  12. i els altres els d'aquí tampoc no entenc que els catalans els votin... un dient barbaritats dels homosexuals i els inmigrnats i el altre amb aquella vanitat i prepotencia.... en fi... el senyor Arcadi Oliveres ho ha dit molt clar, la solució es sortir del Euro... en fi, bona nit,

    ResponElimina
  13. I jo em pregunto...Algú coneix algú del PP o que l'hagi votat? I us mira a la cara? És que no ho entenc, de debò...

    ResponElimina
  14. És tan fàcil mentir durant la campanya... tots ho fan, és l'estratègia més vella del món. Tant, que no crec que ningú s'ho cregués, en realitat, però el resultat estava cantat.

    ResponElimina
  15. Ejpanya sembla el país de a veure qui la diu més grossa, i per suposat dels polítics mentiders, mentiders i penques. Ara la deixo anar... i tal dia farà un any! Marededeusenyor :(((

    ResponElimina
  16. Demagògic, pero el voten! Aviam com aniran aquests quatre anys. Jom, la veritat, sóc força pesimista. Una abraçada.

    ResponElimina
  17. No hi ha un pam de net, ho tenim clar!!

    ResponElimina
  18. La mentida deu estar en l'ADN dels polítics... vull creure que no en tots!

    ResponElimina
  19. Ara sé perquè mou les mans així, deuen ser els "hilitos" dels poderosos que les hi mouen.

    ResponElimina
  20. Gràcies Assumpta anem a pitjor cada dia que passa...esperem que l'ordinador aguanti només faltaria que ara no poguessis navegar ni poguessin llegir-te!
    Jordi Dorca em sembla que el nas encar serà més gran!
    Mortadel.la ai ai ai em fan un por aquesta gent de la majoria insulsa!
    fanal blau sí colla de sapastres, fils de la mare ignorància, pòtols, sapastres lladres, colla de mariners d'aigua bruta!
    pons 007 no conec a Kodos, ja ho mirar-e, segur que ho faria millor!
    Porquet estic tant d'acord amb tu! hi ha molta amnèsia, molta incultura i molta ignorància i papanatisme ....jo tampoc ho entenc ....
    Alba malauradament diune que el poble es mereix allò que vota...per sort el meu no l'ha votat , almenys no ha vençut aquí!
    Garbi24 espero amb candeletes que els mercats se l'empassin amb nas i tot!
    Barcelona m'enamora ai las! anem a pitjor, la gent és molt inculta per això els han votat!
    Carme n'has fet un rodolí...no no s'entén aquesta gent sense ment sense record sense enteniment...
    Pilar memòria selectiva tu ho has dit ....però depenem tant d'aquest quatre arreplegats que ara ens regiran contra nosaltres!
    jaka no ho sé si té raó l'Oliveres....ens esperem anys molt molt negres! sortir d'Espanya m'agradaria més!
    Veí de dalt no la veritat no conec ningú que els hagi votat....però si l'arribo a conèixer...ja es pot calçar!
    XeXu fins i tot en les mentides hi ha diverses categories ....les mentides d'aquest són antològiques!
    Ai Ferran això no ho arregla ni la mare ni el pare de déu !
    Jordicine abraçada de pessimista a pessimista jo també ho veig negre!
    Gregori amb la crisi no arribarem ni a un centímetre de net!
    Hola Gemma jo crec que no que la política no és l'art de mentir...però si n'hi ha uns quants que menteixen reiteradament!
    Rafel apart d'hilitos de titella el chapapote que porta al damunt ens el abocarà damunt nostre!

    ResponElimina

benvinguts comentaris