Paisos Catalans

dijous, 29 de desembre del 2011

LLIBRES llegits 2011

Per no faltar a la tradició que em vaig copiar del XeXu i de l'Assumpta posaré la llista dels llibres llegits enguany, com veureu no arribo ni de lluny al virtuosisme de la darrera llista de llibres que va publicar l'Assumpta on posava colors diferents i tot i estaven ordenats, jo encara gràcies que més o menys els tenia mig anotats...única cosa és que van ordenats pels autors, i com podreu comprovar de literatura ben pocs i de novetats de l'any encara menys, ha estat un any en que hagut de llegir força llibres especialitzats i he anat molt de bòlit ...
1. Anglada Maria Àngels: No sé jugar amb màscares.
2. APA  Manual diagnostico y estadístico de los Transtornos mentales  DSM-IV 
3. APA DSM IV TR Breviario, criterios diagnósticos . 
4. Barbery Muriel ;La elegancia del erizo.
5. Beyebach Mark ;200 tareas en terapia breve.. 
6.Caro I  Hacia una pràctica eficaz de las terapias cognitivas.
7. Caro I  Manual de psicoterapias cognitivas.
8. Casacuberta D; Rubio N ( coords) Acción cultural y desarrollo comunitario.
9. Catul: Poesies .
10.  Closas Daniel  100 mites de la ciència
11. Damasio A, Y el cerebro creó al hombre.
12.Feixas G (coord) Teràpies Psicològiques.
13. Feixas G y Miró MªT Aproximaciones a la psicoteràpia.
14. Fiorenza A; Nardone G La intervención estratrégica en los contextos educativos.
15. Holmes Jeremy; Teoría del apego y psicoterapia.
16. Steve Karpman ; Salir del triángulo dramàtico.
18.Kübler-Ross E: Sobre el dol i el dolor
18.Lillo N i Roselló E Manual para el trabajo social comunitario
19. Lorenzini R y Sassaroli S .Miedos y fobias . 
20. Marai Sandor: La gavina.
21 Mompó Francesc i Climent Mercè : Somiant amb Aleixa
22 Mora F. Genios,  locos y perversos.
23 Murakami H ;Tòquio Blues.
24. Ramirez José M i García G;  Manual pràctico para elaborar proyectos sociales.
25. Rampin Mario; la palabra justa.
26. Riberas G et al, Disseny de les intervencions socioeducatives.
27. Riera Nuria Una ola con sabor a pez.
28. Riso Walter El camí dels savis.
29. Salinger J.D. Nou contes.
30. Serrat Albert; PNL para docentes.
31. Strout Elizabeth ,Olive Kitteridge
32. Torres Marius: Poesia .
33 Villegas M ; El error de Prometeo . Psico(pato)logía del desarrollo moral.
34. Zweig Stephan: El Món de l'ahir




30 comentaris:

  1. Desgranant entre els llibres especialitzats, n'he trobat tres amb els que coincidim, 'La elegancia del erizo', '100 mites de la ciència' i 'Tòquio Blues'. A mi 34 no em sembla un número gens menyspreable, encara que molts no hagin estat per gust, però segur que has après molt. I l'Assumpta s'ho curra molt amb la seva llista, però a mi m'agrada veure la de tots, sempre trobes bones idees per llegir en un futur, o senzillament veus quina manera té cadascú d'exposar les seves lectures.

    ResponElimina
  2. Caram Elfri, déu n'hi do... m'esteu fent repensar això de penjar la meva... tant modesta com és!

    Moltíssima lectura especialitzada, almenys espero que bona part d'ella t'hagi entretingut i n'hagis après bona cosa!

    ResponElimina
  3. Coincidim en el 4 (em va semblar una estafada), el 9 (un dels llibres de capçalera de fa anys, el vaig rellegint, excel·lent), el 10 (en Dani és un gran divulgador) i ... cap més. Caram! què poc que estic llegint!

    Una abraçada, Bon any! :)

    ResponElimina
  4. I jo que no llegeixo boi res, qualsevol possa aquí els títols, deveu estar amb el cap ple de lletres, sort que l'abecedari és curt hauré de tornar a emprendre aquesta tasca que no és tasca sin, per mi una evasió haurà de ser, però estic classificant tots els records en paper de la nostra vida i escriure quelcom adient per que quedi pels que segueixen i no em queda temps... ara, tot aixo us ha d'omplir d'orgull. Beneida sigui la causa del bon lector. Anton.

    ResponElimina
  5. No està malament, un bon any lector! Que el següent també ho sigui.

    ResponElimina
  6. Em fan ganes de fer la meva llista, però no sé si seré capaç de recopilar totes les lectures.

    Una abraçada i bon any ple de lectures.

    ResponElimina
  7. Com m'agrada veure aquestes llistes!! :-))

    Jo no crec que posi la meva fins el dia 31 al vespre hahaha sóc una neuròtica que aprofita fins al darrer minut per mirar d'arrodonir la xifra i cada any li dono la pallissa a en XEXU preguntant què fa si te un llibre "a mitges"... així que miro d'ajustar la mida dels darrers llibres als dies de l'any que queden per acabar just a temps (què malament!! hahaha semblo aquella gent que compra llibres "a metres" per decorar les prestatgeries!!) :-DD

    Doncs tu diràs dels meus colorins i tal, però una llista feta per ordre alfabètic, com aquesta teva, és molt més pràctica que una cronològica (com les meves) on has d'anar buscant amunt i avall...

    He llegit un llibre d'Elizabeth Kübler-Ross però no és aquest que tu has llegit. De totes formes la temàtica deuria ser similar i puc dir que em va agradar força.

    En fi, que en aquesta vida, tot es relatiu, tu treballes moltíssim en la teva professió i jo no tinc feina... per tant la teva llista és molt més meritòria del que podrà ser la meva (amb uns poquets, molt poquets, llibres més) ENHORABONA I BONES LECTURES 2012!! (amb algun Dickens!! hehehe)

    ResponElimina
  8. Doncs està molt bé la teva llista! Amb les lectures especialitzades no coincidirem, espero que t'hagin ajudat molt a aprofundir-hi.

    De novel·les només he llegit L'elegància de l'eriçó i ja fa un temps.

    la meva llista, ais,.... és moooolt lamentable.

    ResponElimina
  9. Un any d'aprenentatge, d'investigació, de formació, amb intervals molt sucosos.

    ResponElimina
  10. Una bona llista. No coincidim amb cap, ja que “L’elegància de l’eriçó” el vaig començar però no el vaig poder acabar.

    Bona entrada d’any!!!

    ResponElimina
  11. A mi em feu al·lucinar amb les vostres llistes!! Veig que sou uns graaaans lectors tots!

    Sigui de la manera que sigui la lectura sempre és bona i sempre enriqueix.

    ResponElimina
  12. Ja veig que has treballat molt! De fet ja ho sabíem que havies pencat molt aquest any i a la llista es nota.

    Coincidim en uns quants, no molts, però jo vull sortir en defensa de l'Elegància de l'eriçó que a mi em va encantar. M'ho vaig passar molt bé i el vaig llegir en català primer i en francès després. Me'l van regalar que ja el tenia, pe`ro en ser en versió original, el vaig rellegir. I també he vist la peli. Em fa gràcia que en això dels gustos siguem tant diferents.

    Bona llista Elfree!

    ResponElimina
  13. Elfreelang, ets una súper lectora (com la Carme), i en aquests moments sento una certa enveja! Ja fa massa temps que els mitjans (digitals especialment) i la catosfera em tenen segrestat: llegeixo poc(s llibres) des de fa molts mesos. Vull recuperar-ne l'interès com abans millor!

    ResponElimina
  14. Fa un parell d'anys que dic que faré la llista i al final me'n desdic!
    La teva, queda clar que està ben farcideta de feina!!!!

    Una abraçada, curranta!
    A veure si el dos mil dotze et proporciona una mica més de tranquilitat feinera!

    ResponElimina
  15. Hem llegit més o menys els mateix número de llibres... i no coincidim en cap. 'Tòquio blues' el vaig llegir fa uns anys i em va encantar. Una abraçada.

    ResponElimina
  16. -Tens raó XeXu he aprés molt encara que m'hagués agradat disposar de temps per llegir per plaer que e´s el que més em plau...tu també ets un grandíssim lector ! veus hem coincidit amb tres i jo amb la teva llista amb 10 ...fa gràcia!
    -Gràcies porquet ! cadascú llegeix el que vol i molt sovint el que es pot...jo de tu penjaria la teva llista de llibres au va fes-ho!
    -Clidice almenys coincidim en tres! a mi L'elegància de l'eriço si que em va agradar ...contra gustos...Catul un excel·lent poeta i amb mala bava també! segur que has llegit més del que creus...abraçada i bon any!
    -Anton si estàs escrivint com dius i a sobre recites fas poesia i pintes jo no m'amoïnaria pas gens per llegir o no...una gran abraçada i que l'any nou et sigui favorable!
    -Salvador gràcies esperem que l'any comenci amb bones lectures el mateix et dic!!! per a tu bona escriptura!
    Mercè gràcies, no creguis els que fem la llista anem anotant en paper cada llibre llegit i així la tenim recopilada ...heus aquí el truquet! bon any!
    Assumpta així que la teva llista no la veurem fins demà? intueixo que hi hauran uns quants Dickens ...per cert ja estic decidida a demanar la història de dues ciutats ( la buscaré en català) gairebé uns 12 llibres de la llista me'ls he llegit entre juliol i agost perquè estava fent la tesina del màster...els altres a estones viatjant en autobús rumb a l'institut....abans d'acabar l'any faré un altre post o dos per arribar als 152 enguany ...molt bones lectures i bon any ( prometo tornar a publicar abans que s'acabi l'any) tanmateix avanço una mica i et desitjo un any nou ple d'il·lusions i de lectures i de feina ( feina de la que es cobra és clar) Muasss!
    aclariment; és per autors perquè m'he fet retalla i còpia de la llista llegida per la tesina i com que ja estaven així he seguit en ordre alfabètic

    ResponElimina
  17. veig que tenim molt poc en comú només coincideixo amb tu en 1/34...

    ResponElimina
  18. - Rits estic convençuda que la teva llista no és lamentable potser en comparació seria més curta ....a mi em va agradar el llibre que dius...gràcies!
    -Pilar sí un any d'aprenentatge ...espero seguir aprenent llegint i llegint de tot si és que puc...tu també ets una gran lectora!
    -Quadern de mots dons ja és curiós no coincidir en cap...bones lectures les teves i que no ens faltin les teves ressenyes!
    -Alba es fa el que es pot llegir sempre m'ha agradat !!! enriqueix sí i sobretot a les llibreries ....van cars els llibres..hehehe
    -Carme d'això es tracta no? de llegir i llegir coses diferents per cert a mi també em va agradar el llibre! ah i el de la Ola con sabor a pez em va encisar i me'l vaig llegir gràcies a tu! tu deu n'hi do la llista de les teves lectures!
    -Ferran no creguis el temps el trec de sota les pedres, a l'estiu viatjant en bus...en el món digital o catosferic es llegeix i molt ...que puguis recupera temps per la lectura! bon any ( encara que avui o demà us felicitaré a tots plegats)
    -Gràcies fanal blau! espero no currar tant i tant l'any vinent però mai se sap...bones lectures i bones poesies i fotos!

    ResponElimina
  19. Jordicine si no coincidim deu ser perquè som diferents..bon cinema i bones lectures! abraçada!
    pons 007 no he entès si t'has llegit l'u i el 34 o bé que la fracció exemplifica la nul-la coincidència...en fi...bones lectures!

    ResponElimina
  20. Quina bona boníssima lectora estàs feta! Ja voldria jo, ja...

    ResponElimina
  21. no està gens malament!
    Jo faré la meva llista d'aquí uns dies, mentrestant la tinc penjada al lateral del blog.

    ResponElimina
  22. Déu n'hi do la literatura especialitzada que hi ha! M'ha agradat veure Genios, locos y perversos, m'he llegit uns quants capítols que m'interessaven. I Tòquio blues. I fins aquí les coincidències. Tinc curiositat amb L'elegància de l'eriçó, veig que hi ha opinions contraposades...

    Ja queda poquet pel 2012, booon any!!

    ResponElimina
  23. la fracció.
    només he llegit 23 Murakami H ;Tòquio Blues.

    ResponElimina
  24. Gràcies novesflors es fa el que es pot...bon any!
    Deric ja vaig anar a veure la teva llista tu també llegeixes molt eh? bon any!
    Gemma i Sara! bon any! i bones lectures! ja heu trucat al gegant del pi? ens caldrà la seva ajuda!
    Pons 007 ah! un! bon any OO7 ui volia dir 2012!

    ResponElimina
  25. Una gran llista! Encara que és cert que molts són llibres especialitzats. Va per mi, que no llegeixo bo i res que tingui que veure amb la feina. Dels que poses, només he llegit el de l'Stephen Zweig, deu fer tres o quatre anys. Ara bé, alguns dels que poses potser m'anirien prou bé, he he. Felicitats!

    ResponElimina
  26. Hola Josep Lluís! no creguis a mi el que m'agrada més és llegir per plaer.. si vols te'n recomano un (dels de psicologia) Remenant per casa he descobert que tinc Grans esperances del Dickens i potser me'l llegiré abans de tornar a la rutina!

    ResponElimina
  27. Ostres, ni un. Sort que de l'Albert Serrat hi he fet alguns cursets i lectures.

    ResponElimina
  28. Ostres! Només coincidim amb Tòquio Blues... Però déu ni do quants llibres especialitzats has llegit!!! No sabia que et dediquessis a aquest àmbit. És molt interessant! Però realment, a mi em fa mandra llegir coses que no siguin novel·la... tot el que vagi més enllà de l'oci em fa "pal", directament. Tot i que suposo que amb el temps m'acostumaré a llegir articles "de lo meu". Però mentres ho pugui evitar... els apunts per una banda, i la lectura, per l'altra.

    ResponElimina
  29. Siiiiiii llegeix Grans Esperances abans de tornar a la rutina!! :-)))

    (i en fas una ressenya... aviat... mantingui's a l'espera...) :-D

    ResponElimina
  30. Rafel almenys el Serrat...( el cantant no l'altre..) curiós la no coincidència oi?
    Yàiza si sóc de l'àmbit de la psicologia però per coses de la vida m'he dedicat a l'educació...estava fent un màster i amb tesina final i és clar m'havia de documentar....però m'agrada més llegir literatura
    Assumpta el tinc en una lletra petitona que em costarà de llegir però val prometo fer una ressenya ( encara que no en sé gaire)

    ResponElimina

benvinguts comentaris