Paisos Catalans

divendres, 13 de gener del 2012

La calipàndria i Pip

Increïble però cert, cinc dies sense obrir l'ordinador, sense navegar, sense llegir ni escriure posts.....vaig tornar a la feina dilluns amb una calipàndria d'aquelles que fan època! o sigui que amb el cap embotat com si el tingués dins d'una campana, el nas taponat i irritat, esternuts, freds, mal de cap i tots els altres símptomes habituals, galdosa manera d'iniciar la setmana....i encara estic refredada però molt millor, he sostingut l'ànim totes les jornades laborals sense prendre'm res més que homeopatia, i cada nit ben tapadeta després de beure'm una infusió de farigola, amb llimona i mel...i és clar arribava a casa i ben d'hora al llit a covar el constipat ...res d'estar-me per aquí dins....quin plaer avui tornar a escriure un post! avui divendres 13 , dia de mal averany pels anglosaxons....en fi pels antics francesos del temps de la revolució i la guillotina avui és el dia 24 del mes Nivós dia del coure ( encara que per les notícies que corren més aviat seria el dia del llautó ).....el president de l'Estat que ens estossina, ens estreny, ens oprimeix i ens escanya el tal Jorai...està amagat sota rajoles mentre la feina la fan els altres seus acòlits; record mundial de fer allò que va dir que no faria....em faria riure si no fos que la cosa cada dia està més negra....dèficits inconeguts de les autonomies? suposo que ho deuen dir per Madrid, País Valencià, Balears,  i totes les altres on hi havia  i hi ha un govern de la corda del Jorai? 


Passem a un altre tema....a punt d'acabar de llegir les peripècies de Pip .....estic en la part final de Grans esperances  que fa pàgines que està desvelant mica en mica tot un seguit de misteris ......i coincidències, encreuaments de personatges....hauré de preparar la ressenya o el que em surti per tenir-ho apunt pel dia 7 de febrer...aquesta nit l'acabo! m'han agafat ganes de llegir-ne un altre però me'l vull llegir en català ....he vist una edició de Història de dues ciutats de l'editorial Vicens Vives però em temo que deu ser una adaptació per quitxalla o jovenalla ja que només té a vora dues-centes pàgines mentre que l'edició en castellà supera les quatre-centes...ja veurem....me la vull llegir sencera però no em ve de gust fer-ho en castellà....

17 comentaris:

  1. Per fi algú que també coneixel Calendari Republicà!

    ResponElimina
  2. Quina setmaneta que has passat doncs... ja et trobava a faltar, Elfree. Espero que et trobis molt millor i també que puguis llegir el teu Dickens en català... segur que sí!

    Bon cap de setmana... o al menys millor, millor.

    ResponElimina
  3. Jo cada dia entrava al teu blog matí, tarda i nit, "agoserada Carnersiana", i pensava que devies estar de feina "a tope"... i ara resulta que estaves malaltona!!

    Molt ben fet això de curar-te amb remeis naturals, jo també sóc bastant "anti-medicaments". En prenc, clar, si és molt necessari, però si no, infusions i cosetes així ja van bé :-))

    I ja t'has liquidat Grans Esperances!! Quina fera!! :-))
    I m'encanta perquè veig que ja tens ganes de llegir-ne un altre... i és que aquest home enganxa molt, molt, molt :-))

    Jo, la Història de Dues ciutats el vaig llegir en català, però em sembla que està absolutament esgotat (el vaig trobar a la Biblioteca, me'l va treure la meva germana a una de Barcelona) En McABEU va trobar la mateixa edició, també en català a la Biblioteca de Vila-Seca... Està molt bé

    Mira, et copio les dades d'aquesta edició que et dic:

    -Autor: Charles Dickens
    -Editorial: Edhasa, Clàssics moderns, 1991
    -Títol original, idioma, any: A tale of two cities, anglès, 1859
    -Traductor al català: Jordi Arbonès
    -Gènere: Novel·la
    -Número de pàgines: 423

    Nota: Una vergonya, gran, gran, gran per totes les editorials en català. Les castellanes estan fent edicions commemoratives del bicentenari, treuen noves edicions, noves traduccions... i en català encara hi ha llibres que no s'han traduït mai... i tenim gent súper vàlida per fer-ho... En fi...

    De totes formes, si no el trobes en català, busca'l en castellà a alguna biblioteca (no el compris en castellà, si no vols, tot i que hi ha una edició molt bona a "Debols!llo", molt bé de preu). Però és que aquest, ambientat en la Revolució francesa, a tu t'encantarà!! :-))

    Cuida't moltíssim, i segueix amb la mel, coses calentones i descansar força!! :-))

    ResponElimina
  4. Jo hi veig una relació molt clara entre llegir Dickens i que portis a sobre una calipàndria! Però que no em senti l'Assumpta!

    ResponElimina
  5. XEXU, ja saps que jo ho llegeixo tot :-DDD

    ResponElimina
  6. Mmmm!! Doncs jo tot just estic començant a fer-me amiga d'en Pip!! Porto un trosset petit de llibre i, de moment, m'està agradant. Això sí, jo me l'he hagut de quedar en castellà, no hi ha hagut més remei... Esperem que estigui més que acabat pel dia 7 de febrer!!

    Petons, Elfri! Cuida't les restes d'encostipat, eh! ;)

    ResponElimina
  7. Ostres Efreelang no pares ets pitjor que en pupes. O com diem a casa, quan no és un all és una seva, calipàndria, la panxa... A cuidar-se noia. A vegades, però, descansar d’ordinador neteja una mica :D

    Et deixo que això del Dickens porta feina.

    ResponElimina
  8. Perdona que et cride l'atenció, però has comés un greuge. Tot refredat té dret a ser acaronat tot el temps que estiga amb nosaltres i això que has fet no és acaronar-lo.

    ResponElimina
  9. Encara que no estic constipat, llegint-te m'han entrat unes ganes terribles de tornar-me'n al llit, he he (no ho he fet, eh?). També celebro que t'agradi el llibre. No hi ha dubte que Dickens és un dels més grans. Una abraçada!

    ResponElimina
  10. M'alegre que ja estigues millor i amb ganes de llegir i tot. A prendre infusions i a fer bafs d'eucaliptus tot el cap de setmana... i nova.

    ResponElimina
  11. calipandria.., sempre he pensat que era un nom massa bonic per a un molt mal constipat..
    espero que et posis ben bona, vaja si és que encara ho pots estar més..:)
    cali cali CALIPÀNDRIA!
    sort en tenim de les estufes!

    ResponElimina
  12. 5 dies sense obrir el PC? a mi m'agafaria un infart...

    ResponElimina
  13. M'agrada molt el calendari republicà francès del XVIII Josep!
    Carme moltes gràcies jo de fet tenia "mono" de blocs però havia de covar el refredat...jo també m'entorava una mica:-)
    Assumpta moltes gràcies per la teva extensa recomanació, se m'ha ficat al cap trobar exactament l'edició d'Edhasa i no pararé fins a trobar-la, a veure si em puc passar pels encants! estic molt millor...però és clar cada dia he hagut de parlar, forçar la veu etc i encara del tot bé no estic....ah i Grans Esperances acabada!!!
    Mira que n'ets de "dolent" XeXu :-) em sembla que no ,que Dickens és del tot innocent en el meu constipat!
    Yàiza ja veuràs hi passa de tot....en Pip també és amic meu! a mi m'ha agradat molt el llibre!
    Quadern de mots una mica pupes potser sí :-) però em penso que m'ajuda el fet d'estar en contacte amb molta gent , els virus es multipliquen!
    Jpmerch cert, tens raó no l'he acaronat gaire el refredat!
    Gràcies Josep Lluís! estic molt millor i més ara que ja ho sé tot tot de la història del Pip! una abraçada!
    novesflors gràcies, com que no tinc eucaliptus seguiré amb la farigola, mel i llimona!
    Gràcies lolita....a veure si és veritat i em poso ben ben bona! calipàndria és un nom maco per un refredat de campionat!
    pons 007 no vaig tenir més remei...

    ResponElimina
  14. Espero que la puguis trobar!! :-)) Ja sé d'una altre persona que l'ha trobat a una biblioteca... Clar que si et fa il·lusió, millor comprar-la. A veure si als encants!! :-))

    A veure... potser mirant per aquí :-))

    Molta sort!!

    Ostres, clar, donant classe has de parlar per força... i, a més, no pas en un volum fluixet. A veure si el cap de setmana et serveix per descansar de tot, tant de feina com de veu... i acabes de liquidar el refredat aquest ;-)

    Records a en Pip :-DD

    ResponElimina
  15. M'alegro que ja estiguis millor, la Sara també en porta una de bona (gràcies Dalsy, per existir). I no et facis mala sang amb els peperus, no sigui que tornis a recaure!!

    ResponElimina
  16. Mil gràcies Assumpta ho he buscat per l'enllaç però no hi és...potser no estaré a temps abans del 7 per a trobar-lo i llegir-me´l almenys ja en tinc un Dickens llegit! si he de forçar la veu cada dia...què hi farem!
    Gemma espero que la Sara millori, ja se sap som a l'hivern...si ja tens raó cada nova noticia del Jorai m'enervo!

    ResponElimina
  17. Caram! sempre m'havia pensat que es deia galipàndria però sembla que mirant el diccionari no sigui exactament el mateix, oi? Tot i que tinc un llibre del nen que es diu "la galipàndria d'en Tinet" i va d'un osset encostipat.

    Bé, es digui com es digui, jo estic igual i amb un munt de blocs pendents de visitar... no em penso estressar per això.

    Petons i a millorar-se

    ResponElimina

benvinguts comentaris