Paisos Catalans

diumenge, 1 d’abril del 2012

241è Joc literari proposat per JM Tibau!!!!

241è Joc literari proposat per JM Tibau!!!!

http://www.poemesvisuals.com/2011/11/perinolamundi-poesia-visual-num-128.html
L'obra és de Toni Prat , publicada al seu bloc el nombre del 2011 : Trompitxolmundi

Allà dalt, més enllà dels núvols amb nom : cirrus, cirrostratus i altres...una munió d'àngels desvagats, diumenge  el seu  senyor els donava un dia de festa angelical ...., avorrits passaven la tarda, després de jugar a parxís amb daus plens de pecats menors i perdons grans ...un d'ells i una d'elles van tenir plegats una idea....farien anar una estona el trompitxolmundi del senyor ....el que tenia desat dalt de l'armari al fons del passadís celestial de l'esquerra....no trobaven que fessin res reprovable , després el tornarien al seu lloc i aquí no ha passat res..ni se'n adonaria...oi?
Expectants van fer girar i girar el trompitxolmundi una i altra vegada......ignorant que a la terra tot anava de corcoll....el món marejat pidolava una mica de descans....nevava en llocs on mai havia nevat, de sobte feia una calor espantosa en ple hivern....en ple desert plovia a bots i barrals....un desori important i un desgavell climàtic de ca l'ample...les borses manaven, els polítics obeïen els grans financers i el poble patia més que mai els capricis cruels de l'economia......fins que de sobte una veu atronadora els va fer parar de jugar....Però què heu fet?  Ara em tocarà arreglar-ho tot!!!  au vinga a fer-me cas: tu! si tu! comença a preparar una expedició urgent....heu de tornar a posar-ho tot a lloc...no a lloc no...millor encara ....farem un món nou de dalt a abaix ....au doncs què espereu! alliseu-vos les ales i a volar cap abaix....vinga!

( és un conte primaveral , no m'ho tingueu en compte ....ja ho sé que la cort celestial és totalment innocent i que en tot cas són altres corts les qui han de redreçar tot plegat...la primavera em trastoca les neurones....)

13 comentaris:

  1. A veure si va ser això el que està passant, però que no hi ha ningú que puga arreglar-ho.
    Molt bo!

    ResponElimina
  2. mira Elfree, tan se val si són els àngels els que acabin arreglant tot aquest disori.. per bé que ho arreglin, tots seran benvinguts!:) bones vacancetes!!

    ResponElimina
  3. Hahahahaha au doncs, que s'allisin bé les ales que hi ha feina!! I sinó que no haguessin agafat el trompitxolmundi sense demanar permís!! :-DDD

    (M'ha vingut al cap l'àngel aquell de "Què bello és vivir"... Clarence crec que es deia... i duia el llibre de les aventures de Tom Sawyer, que havia sortit feia poc hehe)

    ResponElimina
  4. Hi ha coses amb les que és millor no jugar, que després no hi ha qui ho arregli. :-))
    Molt bon relat!!

    ResponElimina
  5. Primavera que ens exalta. I per un moment un nou ordre. O un nou desordre, tant és.

    ResponElimina
  6. Tant de bo!!!
    Amb un déu així, potser em faria creient i tot.

    ResponElimina
  7. Ja van fer anar de corcoll al Tomàs Molina. :)

    ResponElimina
  8. Volss dir que en el món que ens ha tocat viure, no hi ha algú que a vegades, bé algun angelot que també fa de les seves?. Molt primaveral!!!!

    ResponElimina
  9. Gràcies pels vostres comentaris, la veritat és que no és de les millors coses que he escrit i temia que no agradés a ningú...sou molt amables...Jpmerch per això precisament està tot tant negre que ens cal un miracle!
    gràcies a tu J.M Tibau per proposar-nos jocs!
    Gràcies lolita sigui qui sigui que ho arreglin! bones minivacances!
    Assumpta "que bello es vivir" sempre m'ha agradat , la veritat és que sovint escric a raig ...gràcies!
    Gràcies McAbeu! un petit relat només
    gràcies montse! i salut!
    Benvinguda primavera Jordi ...s'han de canviar tantes coses! i no pas com les que estan fent...no
    novesflors ves per on! gràcies...
    Rafel sí tot està capgirat!
    Marta de vegades dubto si són angelots o dimonis!

    ResponElimina
  10. Ai, que faig tard, m'han encantat els teus angelets i les seves trapelleries. Ara a veure com destrompitxolen el món, en faràs una segona part? :)

    ResponElimina
  11. Em sembla que no no trompitxoloraré més ...gràcies! tu mai fas tard!

    ResponElimina

benvinguts comentaris