Paisos Catalans

diumenge, 27 de maig del 2012

Una nena canadenca de 12 anys ens explica la crisi

Navegant per la xarxa me he topat amb aquest vídeo, Victòria té només 12 anys , és canadenca i ens explica molt clarament aquesta macabra època que estem vivim en tot el món, no només a Europa , on diu banc canadenc poseu el gentilici que més us agradi , el més sagnant és que té tota la raó....i el missatge del final és encoratjador; potser que algú li faci cas no? ( si premeu on posa cc veureu els subtítols en castellà) 



avui es fa la  Marató per la pobresa, curiós i trist que haguem de demanar a la societat diners , el diners que els governs destinen a altres coses més importants , els fons finançaran projectes centrats en quatre àmbits: assistència, habitatge, inserció sociolaboral i infància.
Una de les primeres mesures del govern dels millors va ser la revisió de la Renda mínima d'inserció, no dic que no hi hagués algú que no complia els requisits ( entre elles ser pobre de solemnitat) però quan s'hauran estalviat? i els maldecaps produïts a gent que no tenia res més per a sobreviure? mentrestant els veritables lladres de  milions d'euros i no cito noms perquè ompliria trenta posts....campen amb les butxaques plenes.....les entitats del tercer sector ( ONG , fundacions i altres que es dediquen als discapacitats, als pobres, als immigrants, a la infancia en risc etc etc) han vist retallades fins la mínima expressió els diners que rebien...els governs agenollats davant el poder financer treuen milions i milions de la protecció sanitària i social per dedicar-los a altres qüestions.....( i ja no parlo de l'educació pública, ni dels desnonaments...)
Si fins i tot una nena de 12 anys té les coses clares, on són els pensadors? i els economistes? no hi  ha ningú que tingui una mica de seny en tot el món?
la pobresa infantil creix més a Catalunya que a L'Estat Espanyol

15 comentaris:

  1. Quina nena tan maca :-)

    Elfri... vols dir que als que tenen el poder els interessa trobar una solució? Jo ja no m'ho crec, em resulta tot tan incomprensible... El cas de Bankia, per exemple... per favor!! Pensem en la gent!! En la gent!!

    Que trist quan llegeixo això "cada dia hi ha més nens que van a dormir sense sopar" a un dels enllaços que has posat :-(

    Què s'hauria de fer per posar una mica de decència dins els àmbits de poder?

    ResponElimina
  2. El que diu està carregat de raó, però el pare també podria haver eixit a explicar-lo ell i no fer aprendre-s'ho a la pobra xiqueta que ara tindrà malsons i tot.

    Ah!, i pel que dius tu, aplaudiments.

    ResponElimina
  3. Ai Elfree.... la cosa està molt peluda per tots aquells que fins ara sol vivíem de subvencions de l'Estat! Ho han retallat tot.... TOT!!! 0€ ens donen aquest any, i per tant no sé fins quan em durarà la feina (més que la feina diria que no sé fins quan em durarà el sou, perquè de feina n'hi ha molta!)...

    Aix...........

    ResponElimina
  4. Un video molt maco. Aviam si algú escoltés més enlloc de fer el que els dóna la gana contsantment.

    Buf, tema Marató pobresa.... crec que prefereixo no dir res. És tan hipòcrita! M'exaspera i a tothom vaig dient el mateix, si es vol fer donació, que es vagi directament a les entitats, xò no a aquesta invenció del govern. Divendres es van publicar les subvencions destinades a la premsa escrita en català (d'acord, necessari, xò ....) a La Vanguardia l'any 2011 se li van donar 700.000€!!!! A l'Ara i al Periódico 200.000 cadascun,.....Deu ser part dels diners que es van treure del Departament de Benestar Social al PIRMI i que ara es volen recaptar a la Marató (xq desenganyem-nos els diners es destinen a les entitats amb les subvencions que no es convoquen engunay.... total, que hi ha diners per al què es vol!

    ResponElimina
  5. Ara estic mirant el programa de la Marató, trobo que en aquesta entrevista que acaba de fer l'Agnès Marquès podria haver aprofundit més en el que deia l'entrevistat, que si no canvien les polítiques públiques i es fa marxa enrere en les retallades, l'any que haurem de fer una nova Marató. Ara no he pogut veure bé el vídeo, després ho tornaré a provar. Petó.

    ResponElimina
  6. Jo estic amb Jp, pobreta li han fet aprendre de memòria! Però el que diu està molt bé!

    I que la pobresa infantil creixi així em fa mal a l'ànima!

    ResponElimina
  7. No sé,... Potser seria hora de inventar un partit polític (fora del bipartidisme falsament inevitable aquest que ens volen fer creure) que mirés per els interessos del poble, Gent amb valors i amb ganes de pencar i de revisar números. que no hi haguéssin més "fugues" i que els delinqüents no se'ls permetés tenir mai més cap càrrec i molt menys vitalici, i que tornessin tot el que han robat i........

    ResponElimina
  8. No està bé que els nens hagin de crèixer així.....però sembla que és el que hi ha.
    En quan a la marató és realment clar que el poble és qui ha de salvar sempre al poble. I és molt trist.

    ResponElimina
  9. Si existís aquest partit polític que diu Parèntesi potser s'albiraria alguna esperança, perquè els que hi ha ara ja sabem el pa que ens donen (és un dir).
    Els més dèbils són els que els hi toca el rebre. De tota la vida!

    ResponElimina
  10. Realment cada vegada hi ha més injustícia, i hem d'aturar-ho d'alguna manera. Als que no els tenim confiança, els hem de fer fora del poder

    ResponElimina
  11. aix, que em re-deprimeixo!

    el que apunta algú per aquí... no estaria malament, aplegar gent amb ganes de treballar i amb empenta, gent no contaminada "pel partit"...

    a veure si ens en sortim...

    una abraçada, maca!

    ResponElimina
  12. La hipocresia d'aquestes maratons és realment sagnant. Fa mal.

    ResponElimina
  13. Sembla que, tristament, el nostre món ha deixat de funcionar amb la simplicitat que pot tenir una nena de 12 anys, i tota la resta que pensem igual!

    Ara resulta que tot es mou per uns viaranys que no podem acabar d'escodrinyar, altes esferes, primes de risc, rescats de bancs amb diners públics... jo no entenc res, Elfri, res de res.

    ResponElimina
  14. - No sé què dir, molt bonic el vídeo, però depriment, trist el que diu aquesta nena

    ResponElimina
  15. Dispenseu que no us respongui un per un , gràcies pels vostres comentaris, darrerament a la feina tinc molta feina i el meu estrès va igual que la famosa prima o cosina del risc ....anem malament....una abraçada per a totes i tots a repartir muass!

    ResponElimina

benvinguts comentaris