Paisos Catalans

dissabte, 29 de setembre del 2012

Tres posts en un! i sense iva i amb c@ts

Després de la pluja sortirà l'arc de Sant Martí.....espero.....les mèlies i les palmeres del meu carrer celebren encara la pluja que els mulla el rostre i el tronc i amb les fulles i la saba fan festa grossa assedegades com estaven d'aigua, netes elles i nets els carrers .....la pluja segueix caient cap a terra, segura i tranquil-la de caure abundant però de caure bé.......d'aviat arribarà la gala de c@ts i aquesta ni que plogui o nevi no serà afectada perquè a la catosfera si plou és a gust de tothom ....o potser no però en tot cas no ens mullem , (d'aigua és clar...) prepareu-vos els fracs i les sabates d'agulla i les corbates de llacet .....d'aviat serem a c@ts com cada tardor .....quines emocions ens guarden......ja deveu haver votat oi?

Des de diumenge passat que amb prou feines m'he pogut connectar i navegar amb el veler virtual per les vostres cases vaixells de paraules o d'imatges .....en aplicació de les noves condicions de treball els docents estem atrapats entre xarxes i teranyines de temps gloriosament passats on havien revalides i tarimes encimbellades, ara tinc l'aula plena ....tant que de vegades han d'estar dempeus.....trenta-sis ànimes juvenils i adultes són moltes ànimes i als cossos els cal seure per poder aprendre amb certa comoditat.....la seva professora tutora ja s'aprés a quina cara correspon cada nom.....tinc dues Mòniques, cinc Annes i dues Albes .....vint-i-dues noies i catorze nois .....edats entre els 18 ( si venen de batxillerat) i els 52 ( si venen del món laboral o d'altres estudis ....) ( ui me n'he oblidat dels altres seixanta alumnes dels quals no en sóc tutora) la feina m'aclapara.....hem de fer més hores de tot i cobrar menys de tot....però bé que no em queixo pas...alegria alegria que al rei li han tornat a retallar el sou......encara li han de sostreure la paga de Nadal i tres retallades més per poder equipar-se  monarquia i docència....ui potser volia dir decència   ......

us copio un article de la sagrada constitució

TÍTOL I

Dels drets i dels deures fonamentals


Article 10.
1. La dignitat de la persona, els drets inviolables que li són inherents, el lliure desenvolupament de la personalitat, el respecte a la llei i als drets dels altres son fonament de I'ordre polític i de la pau social.
2. Les normes relatives als drets fonamentals i a les llibertats que la Constitució reconegui s'interpretaran de conformitat amb la Declaració Universal de Drets Humans i els Tractats i els Acords Internacionals sobre aquestes matèries ratificats per Espanya. 

Tractats ratificats per Espanya

Tractats internacionals que reconeixen drets i estableixen obligacions per als Estats part. Cada Tractat compta amb un òrgan de vigilància, que vetlla pel seu compliment, anomenat Comitè. Els Estats part han de presentar informes periòdics sobre la situació dels drets humans al país. Alguns Comitès admeten la possibilitat de rebre denúncies sobre violacions del Tractat.
A continuació s'enumeren els principals tractats de drets humans, amb l'enllaç als seus Comitès i la data en què Espanya ha de presentar el seu pròxim informe.http://www.idhc.org/cat/18111_UN.asp
pacte internacional drets civils i politics ...
en aquest de dalt hi ha el dret d'autodeterminació , l'informe l'han de presentar el novembre d'enguany.....què diran? que enlloc del dret ens enviaran els tancs o /i la guàrdia civil?   


22 comentaris:

  1. Te l'he enviat al Twitter!

    Està molt bé això de la constitució que ens expliques...

    ResponElimina
  2. Sortirà l´Arc de San Martí, per a tots!

    Si és que és molt fàcil, s´ha de llegir la Constitució i els Tractats i el que no ho tingui clar, a ..... (per si hi ha nens per aquí no ho dic) ;)

    Aferradeta!

    ResponElimina
  3. Plou, i revifa les plantes i mentrestant va passant el que passa, la qual cosa espero que s'aturi ja!, que estic cansada del munt d'incongruencies, tonteies i coses molt serioses que visc, que es viuen.
    Sóc sorda, muda i cega, amb tot allò que no tingui a veure amb els drets i els "deures" (tu que ets profe saps de què va) que em dec, que ens devem I que diguin el que vulguin!

    ResponElimina
  4. Fa molts dies que hi penso...
    M'emprenya molt molt molt aquest maltracte sense sentit, quan crec que es podrien fer les coses d'una altra manera..."estalviant" els mateixos "quartus"
    La feina la continuarem fent tan ben feta com puguem, però percebo un desencís general, en el que m'incloc, que és preocupant...

    Del reietó, millor no...

    I a la gala anem-hi amb texans i samarreta, però nets i polits com la gran majoria de gent del poble..que no hem de vestir massa engalanats per amagar les brutícies...
    Una abraçadeta i un petó, Elfreelang!
    Ànims i lluita!

    ResponElimina
  5. "el respecte a la llei i als drets dels altres son fonament de I'ordre polític i de la pau social."


    Aquest apartat se'l salten a la torera alguns, que es pensen que només va "per ells"...

    jo vaig acabar-me tota la Constitució, però ja veig que és massa "interpretable" i que els altres sempre la interpretaran des del seu punt de vista i mai es posaran en el nostre.

    Preparades les sabates (planes!!!) i el vestit de soirée per als Cats!

    ResponElimina
  6. Elfree, malgrat que la feina t'aclapara et veig en plena forma!
    Molt interessant això de la Constitució. Veure'm que passa.
    I molt emocionants els Cats. No sé ben bé com va, pel que veig és com la gala dels Oscars?

    ResponElimina
  7. Està molt bé que hagin de presentar aquests informes, els estats... el que passa, em temo, és que els que l'han de presentar només consideren poble el d'Espanya i l'autodeterminació, la de la Consti. Però bé, estic convençuda que es trobarà la manera de fer-la...

    Nosaltres vindrem vestides de... Frankie i Draculaura! :D

    ResponElimina
  8. No t'agobies Elfree que de feina no ens faltarà( espero), vull dir doble o triple .Però en aquest petit país ha de sortir de nou el sol.Tant de bo tinguem seny i sortim a votar TOTS!
    Mmmm la gala ja està a punt? he d'anar a la pelu!
    salut!

    ResponElimina
  9. Quines ganes de que sigui la gala de c@ts!!! Tot i que és festa major al poble i no sé on pararé.... :(

    Està molt bé el que has explicat de la constitució!! Jo no crec que enviïn els tancs i la guarra pernil, quedarien molt malament amb Europa, no?? Seria de ser molt fatxa!

    ResponElimina
  10. Pel que fa als premis, no en tinc cap dubte.
    Pel que fa a la Constitució, tampoc. És la continuació natural de las intocables Leyes Fundamentales del Reino.
    T'enviem una abraçada inconstitucional.

    ResponElimina
  11. Tu no falles, la falta de temps no t'impedeix acabar dient tot el que portes al pap, i això està molt bé, s'ha de trobar moments per donar sortira a allò que volem dir. Com que els companys ja comenten els temes constitucionals, jo em quedo amb la part de c@ts. Gràcies per la propaganda i per animar la gent a votar. Avui és l'últim dia de votació!

    ResponElimina
  12. Gràcies Carme....a quin twitter? vull dir tens compte del twitter? jo no en tinc, massa coses però no ho descarto
    sa lluna el que he posat és rigorosament cert segons la sagrada constitució l'estat està obligat a complir els tractats internacionals que ha ratificat , tenim uns polítics tant illetrats que ni això saben? aferradetes!
    Pilar i tant hi entenc molt de deures! i de drets....ara que no tenim prou seients ...jajaja gràcies Pilar per les teves paraules s'albirà un arc de Sant Martí al nostre horitzó! abraçada!
    fanal blau ,jo també percebo desencís però barrejat amb un emprenyament latent i unes gotes d'esperança , si suprimissin despeses en defensa i armament i apugessin impostos als qui més diners tenen...mentrestant almenys seguim treballant amb pitjors condicions i menys salari ...al peu del canó....ah i el vestit per c@ts evidentment mai he dut sabates de tacó....tothom que vagi com vulgui en samarreta, nua, o amb pijama! abraçades!
    Montse ni ells mateixos respecten la constitució quan no els interessa.... a la gala c@ts jo aniré d'estar per casa....i potser amb pijama i espardenyes je je
    Glòria si si és molt millor que la gala dels oscars! no te la perdis , és la canya! fins aviat!
    Gemma jo estic convençuda que els governants de l'estat són tan miops que ignoren que han ratificat aquest tractats internacionals i els han de respectar....ignorància o ruqueria...de franquie i dracuquè? dona tot serveix per la gala c@ts!
    gràcies Joana si m'haguessin dit fa només un any que ara estaríem aprop aprop d'encarar un procés d'autodeterminació no m'ho hagués cregut....jo també he d'anar a la pelu! salut! i no sé si dir euros...
    Alba gràcies ,per cert és una errata? què es la guarra pernil ? volies escriure guerra? i el pernil? la gala la pots seguir o llegir després de feta és l'avantatge del món catosfèric!
    Jordi, ells mateixos es posen el dogal al coll ,estan obligats a respectar els tractats internacionals que han ratificat....gràcies per l'abraçada inconstitucional ....jo, si m'ho permets ,et faig una abraçada amb estructures d'estat , un nou estat europeu....:-)

    ResponElimina
  13. Gràcies XeXu ostres has deixat el comentari al mateix temps que jo escrivia el meu...per això no t'he vist....aaah avui encara es pot votar? serà emocionant com sempre, mai em cansaré d'agrair-vos que us hagueu inventat c@ts, és encoratjador, divertit i esportiu( en el sentit que el que importa és participar)bon recompte!

    ResponElimina
  14. Que bé que siguis per aquí! Això dels Cats tampoc no sé gaire com va... hi haurà una gala i tot? hehe. Molt interessant això de la Constitució! Ànims amb la feina, és molta i mal pagada però és feina. Una abraçada :))

    ResponElimina
  15. Units serem valents i no caurem en el parany de la por. Endavant amb il·lusió i esperança.

    ResponElimina
  16. Incontinència Constitucional, apa.

    Per cert...que és avui, lo del vestit amb l'escot profund i les sabates de taló de pam? (o sigui, c@ts)?

    ResponElimina
  17. Aposto que se n'oblidaran.

    La gala dels c@ts! no sé si hi seré de cos present, xò si d'ànima!!!!

    ResponElimina
  18. Sílvia si és feina ...ja ho sé és molt pitjor no tenir-ne , la gla és el el dia 12 d'octubre és divertit molt si hi pots ser en directe....ja ho saps a c@ts el 12 tens una cita, l'hora encar no la sé suposo que es al vespre, abraçada!
    montse no no caurem en el parany vinga som-hi amunt i amb alegria!
    cantireta despistada, no dona és el 12 al vespre, tu estigues a l'aguait si no ja t'avisarem, per cert hi pots anar en pijama si vols total com és virtual....
    rits jo espero que algú els hi recordi...no? si hi ets en ànima benvinguda també ....a c@ts premis espirituals ...bon diumenge i millor setmana rits!

    ResponElimina
  19. M'encanta el teu toc intel·ligent i àcid! Només amb una miqueta que en tinguessin els qui ens governen, aniriem força millor, però ja se sap, d'on no n'hi ha no se'n pot treure.
    Molta sort en els c@ts!
    I en el dia a dia, que a en el curs el show només acaba de començar! Però sobretot que res no t'aturi en fer-nos arribar els teus interessants posts.

    ResponElimina
  20. Elfri!!! Que fa temps que no passava per casa teva! Veig que continuem amb el mateix ritme trepidant! Els teus posts aconsegueixen un ritme frenètic! No sé si és fidel reflex del teu estat vital o sóc jo que els llegeixo al meu ritme vital... en tot cas no estaria gens malament fer una pausa... vaig a fer un cafè!

    I molts ànims i molta sort amb el nou curs!

    ResponElimina
  21. com el porquet.. penso que el ritme és frenèeeetiiiiicccccccccccccccccc! i això vol dir que estàs en plena forma!
    el curs... podràs amb ell, segur!

    ResponElimina
  22. el pu....blogger m'ha esborrat el que havia escrit ...mecachis...bé hi torno: moltes gràcies Laura T pels ànims ...la ironia m'ajuda a sobreviure...agafem-nos que venen corbes!!!!
    porquet deu ser el meu ritme suposo o l'estrès i les pressions de la feina que tot ajuda...gràcies pels ànims! saps a l'institut gairebé no podem fer pauses....gràcies!
    lolita frenètic és de veritat el ritme al que ens veiem obligades ....fins i tot de vegades crec que torna l'esclavisme...espero que podré ja veurem, gràcies!

    ResponElimina

benvinguts comentaris