Paisos Catalans

dilluns, 26 de novembre del 2012

Cap els mil posts i cap a l'estat propi!

A veure.... els resultats electorals d'ahir .....us dic la meva humil opinió reflexió encara tendra; si sumen els escons de tots els partits que s'han manifestat clarament sobiranistes en tenim 87! i la suma dels escons dels altres, contraris al dret a decidir o si més no dubitatius i erràtics sumen 48; si voleu resultats detallats poble a poble de Catalunya us deixo aquí  l'enllàç al mapa electoral publicat per vilaweb, magnifica eina per cert.

No puc ni vull fer la lectura que fan certs diaris de l'estat que ens té sotmesos ni tampoc comparteixo t l'anàlisi simple de la portaveu pepera ahir ; que el senyor Mas s'ha equivocat en l'estratègia segurament, ara bé no ha reculat en escons pel sobiranisme, no, en tot cas per l'efecte de les retallades socials , tema candent i injust; els perceptors de la RMI, els centres ocupacionals, les entitats socials, la sanitat, l'educació.....
tanmateix és el seu partit  el guanyador amb majoria però no pas absoluta; potser és que ja no ens refiem de les majories absolutes  ; Esquerra republicana ha pujat de manera molt i molt significativa , ha doblat els seus escons i encara n'ha afegit un més.... Iniciativa per Catalunya també augmenta i la CUP entra per primera vegada al Parlament , com s'ha de llegir això?  doncs jo crec que el poble vol que s'entenguin, compartint entre tots  l'acció de govern i el camí cap a l'estat propi, ergo cap a la independència amb polítiques socials  i unes retallades que vagin enfocades cap a qui més té .......

I dels altres no en parlo...bé una altra dada molt important gairebé vam fregar el 70% de participació! una bona noticia democràtica .....només em sap greu que el pepé guanyi un diputat i que ciudadanos tripliqui i que SI es quedi fora, jo espero que anem cap a la independència, Visca Catalunya lliure!
Aquest és el post número nou cents vuitanta-vuit em temo que arribaré abans als mil que no pas el referèndum.....encara que mai se sap.....ah i per celebrar-ho avui també he baixat caminant dos terços del camí i la resta en bus.
Us deixo per si de cas una anàlisi ben feta

12 comentaris:

  1. Després de rumiar-ho fredament potser és millor que tots els ous no estiguin al mateix cistell.
    Visca la nostre llibertat....

    ResponElimina
  2. L'anàlisi fet per Vicent Partal és molt realista i és totalment cert.
    Ara toca posar-se d'acord i mirar per el futur del país i no a nivell de partit.

    ResponElimina
  3. L'anàlisi que tu en fas és prou bona, però amb la de Partal queda més que clar. Es poden llegir els resultats com es vulgui, però és qüestió de sumes i restes. L'únic que és interpretable és la davallada d'escons de CiU, que no de vots, ja que no ha tingut tanta diferència amb altres vegades, però la gent que molts cops no vota ha sortit aquest cop a defensar les seves opcions més extremes.

    Veurem què passa a partir d'ara. Tu per si de cas prepara el post 1000, per si es prenen un temps abans de fer el referèndum.

    ResponElimina
  4. Jo també he trobat molt clar aquest vídeo i l'he posat a la barra lateral aquesta tarda.

    A veure si ens entenem i tirem endavant i els deixem amb un pam de nas...

    ResponElimina
  5. Vinga, endavant.
    El vídeo el veuré demà amb més calma, que ara estic molt cansada. Demà hi torne.
    I també a pel post 1000!

    ResponElimina
  6. Jo d'entrada em vaig decebre per l'augment de dretes, sobretot per c's. I perquè no hi veia el gran canvi que m'imaginava. Havia vist els sondejos de tv3 i estava molt emocionada. Però després de reflexionar ahir i ara llegint el teu post, no ho veig tan negre. Díficl, sí, però no tan lluny.

    ResponElimina
  7. Jo no ho veig tan lluny, una mica més que el teu post 1000 sí, però no molt més.

    Aferrades!

    ResponElimina
  8. El teu post número 1.000 es mereix anunciar la data del referèndum!

    ResponElimina
  9. Jo no n'estic tan segur que el tema de les retallades socials hagi jugat un paper tan clau en aquestes eleccions. Com ja he dit en altres bandes, llavors el PP també hauria d'haver rebut... i mira. Jo crec que, sincerament, el fet nacional ha estat el veritable tema que ha decantat electors cap una banda i cap a l'altra, reforçant opcions netament independentistes i, per efecte rebot, mobilitzant electorat unionista.

    Ja pots anar pensant en alguna cosa especial per al post 1.000!!!

    ResponElimina
  10. una vegada més tots han tornat a guanyar...

    ResponElimina
  11. El poble de Catalunya els demana a crits que es posin a treballar, a governar i a ser seriosos i responsables. Els que fan política han de ser professionals i no titelles.
    Saben que tenen el nostre suport, ara no ens poden defraudar i no parlo d'aixecar-se má avita i treballar que els catalsns necessitem dormir també però treballar vol dir treballar.
    Felicitats per aquests posts Elfree!!!!

    ResponElimina
  12. Gràcies pels vostres comentaris! només he posat la meva opinió i la d'un altre que ens sap més que no pas jo...jo crec que ara toca treballa plegats i prou ja de lamentacions i decepcions, toca arremangar-se i recuperar la il·lusió!

    ResponElimina

benvinguts comentaris