Paisos Catalans

dissabte, 3 de novembre del 2012

Nyàmera o pataca

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c2/Sunroot_flowers.jpg
Avui és el dia de la nyàmera, mes de Brumari ....segle XVIII,,,,
La nyàmera, pataca o patata de canya (Helianthus tuberosus) és una planta conreada pel seu tubercle que pertany al mateix gènere que el gira-sol (Helianthus).wikipedia.
 Un dissabte gris, com si no fos poca la feinada, sabeu és que enguany als docents se'ns ha obligat a trescar i romandre al lloc de treball quatre hores més a la setmana, pot semblar una nimietat però augmenta molt l'estrès , no facilita que puguis treballar en condicions, som molts i no hi ha espai ...passo més hores in itinere, a la feina que a casa....i quan arribo el cap està com les patates ....com un tubercle...i em treu temps .....ah i a més m'havia apuntat a un curs on line....n'he fet força i estan , en general, molt ben fets, i tens llibertat relativa per anar fent les activitats ....aquesta vegada obligada per les circumstàncies .....ara faig d'administradora del moodle del centre em vaig matricular a un curs adient per tal de fer-ho bé i millor....des del primer moment ...una intuïció d'aquelles que et fan sentir una mica de tuf de no sé què....la relació hores del curs preu gens afavoridora, més car, a mes dues vegades vaig haver de trametre el resguard de pagament escanejat,vaig pensar : "potser és que hi ha un fotimer de gent apuntada i entre tants"....no no senyors i senyores som tres!!!! tres persones incautes matriculades i no trobaven qui havia pagat.....això ja em va posar la mosca al nas....més detalls en altres cursos que he realitzat, la web també mostra una adreça i telèfons de la organització .....en el cas que menciono res....bé si hi ha els correus dels profes....i el correu de la plataforma en qüestió però no diu enlloc on són..... ,avui dia de l`nyàmera em declaro emprenyada , molt, més amb mi mateixa potser per haver-m'hi ficat.....noranta euros perduts....això si que em sap greu! resulta que com que vaig de bòlit jo que havia llegit ràpidament el plannig del curs...em vaig quedar amb la copla que una de les activitats que havíem d'entregar teníem de termini fins desembre ( res estrany perquè en altres llocs virtuals tenies llibertat per anar fent)....apa petaca! au patata de canya! el termini és demà! he mirat de baixar-me els vídeos explicatius ( sí posen vídeos enlloc d'instruccions escrites) i més pataques! en el meu pc hi tinc el zip però no el rar.....( disculpeu són programes per comprimir fitxers) bé doncs potser seré rar...a però no vull ara haver de córrer....passo, abandono, ja sé que qui és perd sóc jo .....au a menjar patates de canya!
Perdoneu el rotllo patater ! amb aquest post reivindico el dret a decidir encara que es perdin diners....
Una bona notícia m'acabo d'inscriure a una altra quinzena poètica d'Itineràncies poètiques, perquè es lliure, perquè és divertit, pel plaer intim d'escriure poesia i llegir-la , perquè la Carme és una genial amfitriona ....i perquè sí !

16 comentaris:

  1. Visca la llibertat d'escollir i la llibertat de marxar!!!

    Bonica la flor de la pataca.

    ResponElimina
  2. I jo aplaudeixo la teva decisió, perquè de vegades una retirada a temps és una victòria. El temps o la salut que guanyaràs deixant això de banda valen més que els 90 euros, encara que cada mes t'esgarrapin més el sou. Ara a gaudir dels poemes, que com dius, ningú t'hi obliga, ningú no et pressiona, i a més ho passaràs de conya amb aquesta colla.

    ResponElimina
  3. Respira!!!!

    Aquesta primavera en vam plantar de nyàmeres, em feia gràcia veure si sortien, i si!
    L'altre dia, passejant per la llera del riu, n'hi havia un munt, però, donada la contaminació no era gens ni mica aconsellable agafar-ne...
    Fas bé; segueix amb les itineràncies poètiques, que els altres itineraris que ens imposen...de poesia no en tenen res de res.
    Una abraçada, Elvira!

    ResponElimina
  4. Entre l'estrès de la feina, imposat, i el del curs, escollit, no m'estranya que hagis dit prou i t'hagis llançat a la poesia :), pataca sí, patacada no!

    ResponElimina
  5. Has fet servir el teu dret a decidir i n´estic contenta, perquè em sembla que t´estaves estressant una mica. ;)
    Bona opció la poesia!

    Aferradetes.

    ResponElimina
  6. Saps, ELFRI? Aquest post teu m'ha deixat una sensació boníssima, sí, sí, com de qui dóna un cop de puny a la taula i diu "això ja m'ha cansat, fora!!"... i, acte seguit, pensa en quelcom bonic com és fer una cosa que et ve de gust (Itineràncies)

    A veure si tots aprenem i ens lliurem d'allò que ens angoixa i ens fa patir i gaudim del que ens dóna més pau i serenor :-))

    ResponElimina
  7. Les coses no van bé. I fa molta ràbia quan tot i que un fa les coses ben fetes la resposta sempre és trobar algun altre problema. Una sortida intel·ligent crec que ha estat la teva, enviar-ho tot a collir pataques. I la teva opció d'afegir-te a les itineràncies una sort per tots. Jo també ho he fet. Benvinguda i a fluir!

    ResponElimina
  8. No saps pas com t'entenc, tu a passar més hores, jo les hi passo totes, migdies inclosos, per poder donar una mica el to en això de l'educació especial...i de moment, no em veig amb cor de fer curs online, fent la psicopedagogia a la uoc vaig quedar fins al c... de fitxers i zips i rars i aquell cony de mini webs de tutorial pels nanos... i


    mai hagués dit que tu procrastinessis!!!!!!

    sniffff

    ResponElimina
  9. Gràcies quadern! m'he tret un pes de sobre! bon diumenge lliure!
    Xexu gràcies , em reconforta i em treu la mica de culpabilitat per deixar perdre euros...amb les itineràncies molt millor.... la veritat és que si em sento millor ! bon diumenge!
    Fanal quin privilegi tenir nyàmeres a vora! respiro sí....moltes gràcies!
    Gemma sí prefereixo mil cops la poesia que l'estrès....més aviat escriure quan vull em dóna ales!
    Gràcies sa lluna si m'estava estressant i a més el curs se'm travessava.... a fer pataques! aferrades dominicals!
    Assumpta gràcies ....tenia algun dubte si havia fet bé però ara veig que sí, visca la poesia! la gallineta ha dit que PROU!
    Gràcies Laura T, envio a fer pataques tots el que em supera i em llanço de nou en braços itinerants!
    zel sí si jo també procastinoooo ves per on ...te'n faries creus dels milers que procastinem.... jo ja he enviat el curs on line a fer punyetes!

    ResponElimina
  10. Arriba un punt en que un ja n'està tan fart que fa el que tu has fet. I jo que et recolzo Elfree! A pendre pel.... petador!
    Una abraçadeta d'ànims!

    ResponElimina
  11. Doncs si senyora! El dret a decidir és més important que 90 euros!!!!

    I prefereixo parlar de les nyàmeres, que tenen una flor preciosa i lluminosa que m'encanta, encara que no n'hagi tastat mai els tubercles.

    I m'agrada veure't per les Itineràncies, amb els teus poemes. Moltíssimes gràcies per venir!

    ResponElimina
  12. Pel que expliques aquest curs no era
    gaire de fiar. Llàstima de 90 €!
    Ens veiem en les Itineràncies i ens relaxem poetejant?

    ResponElimina
  13. Si, jo tb trobo que has fet ben fet, si 90 euros et portaven tants maldecaps i no et son vitals, doncs guanyes molt més sense tot aquest estres.

    tots els caps estan permanentment en el dia de la patata?

    ResponElimina
  14. Sort de les itineràncies poètiques.

    ResponElimina
  15. Els camins que et duen als versos són infinits. ^0^

    ResponElimina
  16. Gràcies! la veritat és que amb els augments horaris vaig de crani!

    ResponElimina

benvinguts comentaris