Paisos Catalans

diumenge, 10 de març del 2013

Cinc entrades per una!

1. El cos on visc porta durant tota una setmana lluitant aferrissadament contra el que sembla ser una afecció vírica, d'aquestes que sovintegen a l'hivern, sobretot si estàs en contacte amb molta gent, he tingut calfreds, sensació de tenir el cap enterbolit, sensació de patir febre sense tenir-la, estómac revoltat .....però el jo que habita aquest cos és tossut i és rebel  , no he deixat que em vencés , encara estem empatats el virus i jo però resisteixo, i noto un cert desànim general en el meu interior ....intento trobar petites coses que em facin somriure ...difícil i possible  ....almenys llueix el sol i torna a bufar vent.....per endur-se mals averanys, tristors i melangies....
2. Avui o demà , sembla ser que Borrell II  es va negar a renovar el pacte de vassallatge que teníem amb els reis francs i va esdevenir el pas per proclamar independents els territoris que estaven sota el seu comandament, això es va produir un llunyà any 998.....segles més tard estem a l'aguait per trencar relacions amb l'estat que cada vegada ens constreny, estreny i ofega més....
3. Avui fa divuit anys que el gran cantautor, poeta i actor Ovidi Montllor ens deixava per emprendre un viatge cap el país del Mai Més....
 

4. Segons l'antic i efímer calendari republicà francès del temps de la revolució avui més o menys estem a dia del cordill mes de Ventós , ens calen cordes i cordills per lligar i relligar i de vent en tenim per honorar com cal el mes Ventós .
i 5. No està relacionat amb la data d'avui però remenant en la Viquipèdia, i recordant el meu afany infantil per tenir a l'abast la llista sencera dels noms dels asteroides descoberts , he de dir-vos que l'asteroide del Petit Príncep existeix , és el número 612 , va ser descobert el 8 d'octubre del 1906 per August Kopff i el seu nom és 612_Veronika

19 comentaris:

  1. Posa't bona aviat, Elfree, física i anímicament (i mare meva, tempus fugit, pel que fa a la mort d'Ovidi Montllor. No diguem si parlem de Borrell II ;)

    ResponElimina
  2. L'Ovidi mort? No dona no, està fent vacances.

    A millorar-se!

    ResponElimina
  3. 18 anys de vacances, ja!

    El recordem, però, el seguirem recordant.

    Millora't i cuida't Elfree no facis el valent més del compte... eh?

    ResponElimina
  4. Amb una dona ferma com tu un virus no ha de poder de cap de les maneres. Tu no et descuidis i quan menys s'ho esperi la victòria serà teva. Cuida't.

    ResponElimina
  5. Hehehe què fas "Ofertes" de posts? ;-))

    Espero que liquidis aquest virus d'una vegada! Demostra-li qui ets!! A veure què s'ha cregut!!

    Ja??? 18?? Tants anys? 18 anys? Estàs segura?

    De fet, és ben clar que tots tenim les nostres neures hehehe... mira que... hehehehehe això de voler... hehehehehe... la llista sencera dels noms dels asteroides!!! :-DDD I te la saps de memòria??

    Molt bona tarda de diumenge!!

    ResponElimina
  6. A cuidar-se!
    Avui he vist que per fi li feien un homenatge al Montllor a Alcoi, el seu poble.
    Què curiós això de l'asteroide del Petit Príncep, no en tenia ni idea.

    ResponElimina
  7. també hi ha un baobab en el 612_veronika?

    ResponElimina
  8. Al final acabaràs guanyant tu, ja ho veuràs.

    No sé on he llegit això de Borrell II, a veure si algú s'anima a emular-lo més de 1000 anys després. Mira que som lents els catalans!

    ResponElimina
  9. Ànim amb els virus, que tot i que aquest març marceja com pocs, ho tens ja guanyat. I amb les tristors, a fer-ne fum.

    Divuit anys de vacances, i les seues cançons com si les acabara d'escriure: gran, l'Ovidi.

    ResponElimina
  10. Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar i tornarem a vèncer, ho aconsseguiràs amb el virus!!!. 18 anys són uns quants però el seguim recordant! "Hi ha gent a qui no li agrada que es parle, s'escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no li agrada que es parle, s'escriga o es pense". Aquesta frase podria haver estat escrita fa uns segons i no ha canviat tant! que trist!!! però endavant!!

    ResponElimina
  11. Doncs per estar malaltosa ens has fet un post ben completet :)
    Cuida't.

    ResponElimina
  12. Gràcies Ferran ,el temps passa volant!
    Jpmerch gràcies, per sort mentre fa vacances li han dedicat un carrer a Alcoi!
    gràcies Carme divuit anys que semblen un sospir....saps què passa? que encara que no ha estat per això ( això de resistir i seguir pencant)però a una companya que ha estat de baixa cinc dies li han deixat de cotitzar aquest dies a la inseguretat social ....gràcies ahir ja vaig començar a trobar-me millor!
    Gràcies Laura! m'has fet riure amb això de dona ferma...de fet crec que ja l'estic vencent!
    Assumpta és per la crisi....si hi ha supers que fan ofertes perquè jo no? hi hi hi estic millorant crec ....encara que és un virus empipador i resistent....sembla mentida però si no m'erro en fer la resta són 18! se'n va anar el 1995 l'Ovidi....tinc un tarannà tastaolletes i polifacètic....també em feia llistats de la jerarquia dels àngels.... ara no sé si els recordo tots àngel, arcàngel, potestats, dominacions, virtuts, trons, querubins, serafins ai se m'ha oblidat un! i de noms relacionats amb termes mèdics....de vaixells ....de petita em vaig confeccionar una enciclopèdia....tinc cops amagats Assumpta! els asteroides són milers no me'ls sé....però tenia una llista de un centenar amb els noms i l'any de descoberta....ara tinc la viquipèdia que m'ajuda moolt! bon vespre! i bona setmana!
    Deric gràcies vaig millorant, han hagut de passar 18 anys perquè a que li posessin el seu nom a un carrer .....doncs si al llibre hi sortia l'asteroide B612!

    ResponElimina
  13. No ho sé Pons ,com que el van descobrir a principis del segle XX els telescopis no permetien veure si hi havia un baobab!

    Gràcies XeXu de moment no m'ha tombat i diria que ja estic guanyant-lo! sí el comte Borrell es va independitzar amb el simple gest de no renovar el vassallatge ....fet i comptat a veure si es podria fer el mateix...som tortugues porugues!

    Alfred ja veig que escoltaves al Sisa! gràcies cert que marceja força aquest març, coincidim gran Ovidi i mai prou recordat!

    Marta gràcies seguim al peu del canó no ens venceran....ni els virus ni els qui ens neguen la parla i el dret! endavant!

    Gràcies novesflors! que tinguis una bona nova setmana!

    ResponElimina
  14. Suposo que el virus ja va de baixa!

    ResponElimina
  15. Un post molt complert, Elfree!
    1-Cuida't molt
    2-Em sembla que ja va sent hora que imitem al comte Borrell.
    3-Gran Montlló!
    4-Aquest març fa honors al seu nom republicà.
    5-M'ha agradat saber que existeix el asteroide 612 i que es diu Veronika. :)

    Posa't bona aviat i no facis el valent si no estàs del tot bé.

    ResponElimina
  16. Aix, Elfri!!
    En aquests moments de la meva vida, em sento també molt desvalguda, i no és per qüestions víriques, sinó pel pes de la vida que va passant, i aquest vent rúfol que se m'emporta fins i tot els qui estimo. Ara, arrossego el cos i l'ànima, i el desig que surti el sol, i pugui esvair aquesta boira que m'enterboleix.
    Cuida´t i que et milloris!!!
    I l'asteroide del Petit Príncep, va fet gràcia saber-ne alguna cosa més!!!

    ResponElimina
  17. Per quan un asteroide amb el nom d'Ovidi Montllor?
    He esperat un temps prudencial abans de publicar un comentari, això dels virus és terrible....

    ResponElimina
  18. gràcies Glòria surto d'un virus i agafo ara un refredat de campionat! he de fer el valent si no ens treuen encara més diners del sou...temps difícils!
    Moltes gràcies Dafne , no ens hem de deixar vencer, després d'uns temps dolents per força ha de tornar a sortir el sol...abraçada!
    Gregori saps que seria molt bona idea....ara hem de convencer a uns quants astrònoms per que el proper asteroide l'anomenin Ovidi !

    ResponElimina

benvinguts comentaris