Paisos Catalans

dilluns, 25 de març del 2013

Dia del pollastre! i les gallines

Si, avui , segons aquell efímer i original calendari del vuit-cents a la França revolucionaria, és dia del pollastre! ves per on avui el dia del pollastre , mes de Germinal, l'aprofita una tal "Cris Sifonts " delegada del partit antipoble i contra el poble  ,per oferir-nos unes estranyes connexions entre la plataforma dels afectats per la hipoteca PAH  personificats en una de les seves portaveus: Ada Colau i .....endevineu qui?  és fàcil,  que fan els insignes pensadors del trencat antipopular quan volen injuriar algú ? doncs  el poder enrocat i ancorat encara en març de de 2004 atribueix sempre tot a ETA.....no m'estranyaria que fins i tot diguessin que els pobres desnonats pertanyen , és clar, a la organització esmentada.....però a veure que tenen dins el crani aquesta gent? serradures?

Passem ara al pollastre , fa bona pinta així cuinat i farcit oi?
Algunes dites i refranys  respecte al pollastre: Valen més arengades amb amor que pollastre amb dolor
Coça de pollastre és mortal
Veges tu si la cansalada és de pollastre!
i el pollastre al capdavall  abans de cuinat va ser gall: ( aquesta és meva)
Us copio algunes de Dites.cat d'en Víctor Pàmies
Allà on hi ha galls no hi canta cap gallina
Cada gall canta bé en son galliner
Dos galls en un galliner no canten bé
Gallina vella fa bon caldo
i recopilades per Joan Amades:
A gall que fa renou li estrenyen el coll
Dotze gallines i un gall mengen tant com un cavall
No cantar-ne gall ni gallina


I també us copio el primer fragment d'un conte para niños tontos : La gallina de Federico Garcia Lorca, fragment que dedico, amb tots els deguts respectes a les gallines , a la tal Sifonts
Había una gallina que era idiota. He dicho idiota. Pero era más idiota todavía. Le picaba un mosquito y salía corriendo. Le picaba una avispa y salía corriendo. Le picaba un murciélago y salía corriendo.
Todas las gallinas temen a las zorras. Pero esta gallina quería ser devorada por ellas. Y es que la gallina era una idiota. No era una gallina. Era una idiota.



9 comentaris:

  1. El meu avi deia molt aquell de "La gallina de dalt caga la de baix". Cosa, d'altra banda, totalment certa en aquests temps que corren.

    De la cristinazifuentes --com he vist que li deia algú-- i les seues "cagades", m'estime més no dir res...

    ResponElimina
  2. A saber que tenen al cap aquesta gent! Un cervellet ben moblat segur que no...
    Dita o refrany:
    Té més esperons que un gall

    ResponElimina
  3. Realment, no acabo d'entendre que encara ETA estigui en boca de tota aquesta gentussa. Però encara és més increïble que hi hagi algú que s'ho cregui! Ens tracten com idiotes, com en el conte, o com canalla. Que ve el coco! Tothom que està contra nosaltres és pro-etarra! És una mateixa cosa.

    ResponElimina
  4. mentre uns celebren el dia del pollastre altres celebren el dia de la lectura de Tolkien ^^

    ResponElimina
  5. Em resulta impossible pensar què punyetes pot tenir a veure la ETA amb unes persones que lluiten per no quedar-se sense casa... Això d'aquesta gent del PP és malaltís... No tenen res al crani... res.

    Aquests posts teus, són tan "teus"... Només et falta afegir que és una vergonya que en Jordi Alba s'hagi lesionat amb "la roja", m'encanten les teves "barreges" :-DDD

    Ara bé, aquest conte "para niños tontos" deixa mal cos, no?... pobrets niños i pobre gallina...

    ResponElimina
  6. lfred les àvies són sàvies, m'ha agradat el que et deia de la gallina de dalt...la llàstima es que continua cagant a la de sota....

    Joan o gallina de piel com deia el Cruyff!

    Sí XeXu és lamentable el nivell mental d'aquesta ....gentussa? que preguntin als desnonats, als qui ho han perdut tot..als de les preferents ....que pleguin ja i deixin d'utilitzar la mentida , la calumnia i el despropòsit!

    pons és que Tolkien també va muntar un gran pollastre!

    Gràcies Glòria aquesta els esperons no me la sabia!

    Assumpta res al crani res de res potser dolenteria i maldat....no creguis vaig estar a punt d'incloure la lesió del Jordi Alba ...ai ara el Xavi que no ens els tornin avariat! ho sento pels nens i les gallines és un conte surrealista i una mica freaki del Lorca però estic tant emprenyada amb la tal dama antipopular que així em servia per desfogar-me en paraules d'altri....

    ResponElimina
  7. Em quedo amb aquest conte final... l'he trobat boníssim!! :-)))

    Bones vacances Elfree!

    ResponElimina
  8. Gràcies Alba! és només un fragment del conte ! el pots trobar per la xarxa, bones vacances per a tu també Alba!

    ResponElimina

benvinguts comentaris