Paisos Catalans

diumenge, 11 d’agost del 2013

Les gavines no fan vacances!

En la meva adolescència programada socialment vaig llegir ,com tanta gent, el llibre Joan Salvador Gavina de Richard Bach , un best seller a l'època dels 70 del segle passat..... això va fer que les gavines fossin el símbol de la llibertat i l'espiritualitat....la natura no imita l'art  , al contrari del que va escriure  Oscar Wilde ....i amb els anys , almenys en el cas de les gavines el mite del llibre s'ha anat esvanint .....des que va irrompre un partit polític  que s'adjectiva popular , i que utilitza una silueta de gavina .....aquestes van caure en picat en el meu imaginari particular fins a a fer-me-les objecte de fàstic i de por......


Avui al carrer un espectacle dantesc i brutal ....una gavina a cops de bec esbudellant  un colom ja cadàver.....i no devia tenir gaire gana perquè ha deixat el colom esventrat a mig rossegar  .....

Sovint les veig fent vols rasos ....molt aprop del terra.....em fan una certa angunia .....expliquen alguns veïns que en ocasions s'instal·len , sense   permís  als terrats del edificis i ai qui gosi sortir ! 

Em penso que ja fa massa temps nosaltres som com aquest dissortat cadàver de colom .....les gavines són ells.....els van assessorar bé per triar una gavina pel seu logo.....

En el segle XIX els primers independentistes catalans van triar l'au Fènix com a símbol
Cal que vencem les gavines i deixem de ser devorats igual que coloms .....


Definició DIEC2:

fènix


m. [AN] [HIG] Ocell fabulós capaç de renéixer de les seves cendres, el qual es representa de cara, amb el cap de perfil i les ales alçades i sobre una foguera.
m. [LC] Persona, cosa, única en el seu gènere

11 comentaris:

  1. Bona reflexió aquesta de les gavines i l'au fènix. Les gavines cada cop tenen pitjor premsa. Són ocells amb molta mala llet, la veritat, així que em sembla encertat que el PP les hagi adoptat.

    Per cert, jo vaig llegir el llibre aquest fa un parell d'anys i em va deixar completament indiferent.

    ResponElimina
  2. Pobres gavines, només fan el que saben fer. Jo faig sempre un petit esforç quan de gavines va la cosa, pense en el Txèkhov i la cosa canvia. Un petó.

    ResponElimina
  3. Jo trobo que el que ha fet el PP a les gavines és molt injust, sí que son carronyeres però no es mereixien aquesta ofensa.

    ResponElimina
  4. A Hèlsinki les gavines són molt molt desagradables. Prenen el gelat de la mà, o un sandvitx, si ets caminant a la platja de menjar-les.

    Gràcies a mostrar que els comentaris que segueixen treballant al meu blog. Jo estava molt preocupada, ja que tenia els Tall Ships Races imatges de vells vaixells meravellosos, però ningú els veia.

    Petons!

    ResponElimina
  5. les gavines són bastant agressives... la veritat és que sí!

    Nosaltres, sempre renaixem, les vegades que calgui, ara només ens falta guanyar algun cop, que no guanyem mai, ... ara, per exemple. :DDD

    Som resistents, això sí, però poc avinguts, sobretot...

    ResponElimina
  6. És ben cert que existeixes, benvolguda ELFRI, perquè penses un munt i fas unes relacions i vincules uns temes amb altres, que és una delícia llegir-ho :-))

    Tens tota la raó... Les precioses "gavines voladores", vistes de més a prop, no són el que semblava.

    Fa menys de quinze dies que vaig acabar de llegir "Mar i Cel" (la versió autèntica, eh? no l'adaptació de Dagoll Dagom) i, un parell de dies després, quan vaig preparar el meu darrer Personatge Misteriós, amb la Caterina Albert, vaig llegir sobre la Renaixensa :-))

    ResponElimina
  7. Segons en Vidal-Quadras, l'au en qüestió és un albatros.
    De tota manera, no em puc estar de recordar aquest vídeo:

    ResponElimina
  8. Realment a mi tant els coloms com les gavines no em fan el pes; però és clar ara que m'identifico amb el colom, no puc que augmentar el meu fàstic, angúnia envers les gavines.
    Un pensament molt encertat!!!

    ResponElimina
  9. Des que les gavines han envaït les ciutat ja no em semblen tan boniques ni tan airoses. Fan poca gracia, la veritat.
    I si a sobre les adopta el PP...ja fan por!

    ResponElimina
  10. Ja, ja. Millor ser un aguilot, o fins i tot un gran estol d'orenetes.
    Salut.

    ResponElimina
  11. Gràcies XeXU si vols que et digui crec que si me'l tornés a llegir ara no em faria ni fred ni calor però quan era jove sí que em va impactar

    Vicicle tenim sort de la gavina d'en
    Txèkhov!!! menys mal!

    A les pobres bestioles no els han demanat l'opinió Loreto....si no...es negarien

    Merike ja veig que són molestes arreu les gavines....no problem és l'agost que fa que la gent descansi de blogs...no et desanimis!

    Carme tens raó som pocs o molts i mal avinguts....esperem ser com l'au fènix!!!

    Gràcies Assumpta! és curiós oi a la renaixença es va dopar l'au fènix com a símbol.... i que el PP tingui una gavina....a mi diguin el que diguin em sembla una gavina i no un albatros...Àngel Guimerà gran escriptor teatral i un personatge curiós! jo estic llegint poc molt poc

    Josep no has deixat el link del vídeo...gràcies!

    Dafne gràcies ni coloms ni gavines ! a renéixer de les cendres com l'au fènix!

    Glòria si fan poca gràcia i més aviat angunia i por! abraçades!

    Igor les orenetes també m'estan bé , em semblen simpàtiques!

    ResponElimina

benvinguts comentaris