Paisos Catalans

divendres, 6 de desembre del 2013

Els nostres 6 !

Avui celebro amb joia l'aniversari de  la primera sessió del Parlament de Catalunya    que fou un 6 de desembre del 1932, després de restablida la Generalitat el 1931, i curiosament les eleccions foren el 20 de novembre del 1932 .....ja veieu que el 6 D i el 20N tenim alternatives i bones per celebrar i recordar.....
Foto de la sessió inaugural del Parlament de Catalunya, celebrada el dia 6 de desembre de 1932. A la presidència, el M. H. Sr. Lluís Companys; dret, al banc del Govern, el president de la Generalitat, M. H. Sr. Francesc Macià.
 Foto i comentari extret de la següent web  http://www.parlament.cat/web/parlament/historia/parlament

Avui també recordo que el primer exemplar de Cavall Fort  apareixia un 6 de desembre del 1961.
I a més a més ....resulta que un 6 de desembre del 1977 es va constituir el primer consell executiu ( el govern) de la Generalitat de Catalunya després del llarg i obscur període del franquisme....


Ahir gràcies a l'eficàcia i l'agilitat periodística del 324 de TV3 em vaig assabentar de la no per esperada menys trista , noticia de la mort d'un gran home i un gran polític Nelson Mandela  que va tenir l'habilitat, el coratge i l'empenta de transformar l'odi i l'apartheid en una gran operació d'amor i de perdó que va transformar tot un país .....en una ocasió va dir " tot sembla impossible fins que passa"



8 comentaris:

  1. No sabia que havien passat tantes coes importants el 6 de desembre!

    ResponElimina
  2. La frase de Nelson Mandela em sembla molt adequada per que ens la recordis ara, en aquests moments que estem vivint, Elfree.

    ResponElimina
  3. De vegades les dates en que passen les coses no semblen casuals, o és que cada dia passen coses importants i no ens n'adonem.

    ResponElimina
  4. Ja veus Salvador, fins i tot he arribat a pensar que varen fer coincidir les dates per "tapar" els aniversaris anteriors...
    Glòria en Mandela en va dir moltes , aquesta m'ha semblat escaient ....una abraçada!
    XeXu ves a saber si són casuals ....cert que cada dia passen un munt de coses i no podem saber-ne ni un part....però jo m'estimo més celebrar aquestes del 6 de sembre del 1932, del 1961 i del 1977

    ResponElimina
  5. Ui, a mi sempre se'm passen per alt aquestes efemèrides, sort que tard o d'hora passo per aquí i me n'assabento. Molt bona la frase de Mandela, no hi ha res "impossible". Bon cap de setmana, elfree!!

    ResponElimina
  6. Estat Català es fundà un 18 de juliol.

    ResponElimina
  7. Gràcies Sílvia....també un bon cap de setmana per a tu!
    Josep una altra data bona gràcies!

    ResponElimina
  8. Ostres, m'ha encantat tot això que ha passat un 6 de desembre...
    :D

    I no hem d'oblidar mai les persones com Nelson Mandela que han lluitat sense defallir mai per la llibertat i la igualtat.
    I a seguir lluitant per la justícia i la llibertat.

    ResponElimina

benvinguts comentaris