Paisos Catalans

divendres, 31 de gener del 2014

Bocins (queixalades de gener)

Finals de gener ja .....sembla mentida com passa el temps Cronos va  a un pas vertiginós mentrestant tractem de trobar el nostre Kairós.....i alguns potser aspirem a romandre en l'Aion ( una mena d'eternitat)......
I dispenseu però ara que és l'ultim dia de gener faré un bocins de gener a la meva manera , idea i nom que li manllevo a la rits.
Els meus bocins o queixalades de gener:
personals: 

un dia de reis mags agredolç
Dos llibres llegits:Contes d'amor i de pluja, i Victus
Estrès a dojo i condicions de treball cada dia més migrades....( exigències, pressions, normatives ....)
Participo en la marató de sang , vaja que en dono ( res a veure amb els matxets que mencionava una del partit im(popular) copio la definició del diccionari: adj. [LC] No popular, que no és grat al poble, a la multitud.
Signo per fi per exercir el nostre dret de petició 
Aporto uns eurets a la campanya per una nova documenta a verkami 
Exposició de Camil Pissarro al caixaforum ( descobreixo que ara et demanen la tarja de la caixa ...... per sort la noia de recepció , molt amable, es creu ( a més és cert, que som clients, és un dir, de la caixa)
Agafo un refredat ben gros 
No tant personals però també 
La marató de sang aconsegueix més de 6600 donacions de sang
La Documenta  via verkami obté no els sis mil euros inicials sinó 15.970!!!!!
La recollida de signatures d'ANC un èxit ! ( per cert vaig aconseguir convèncer, amb arguments,  una companya de feina per que anés a signar)
En Rossell dimiteix......( algun dia explicaré coses que ni tan sols els diaris expliquen ni han explicat.....de primera mà , ningú m'ho ha explicat, ho he viscut.....per posar una pista té a veure amb els projectes de la fundació ......algun dia ...avui no)
Comprovo alleugerida que mica en mica es tornen a sentir les preguntes en català al Martino..... 
Implacable assetjament al català i tot el que s'hi assembla: el tancament de totes les radios i tv al país Valencià  .....
Finalment la infanta anirà a declarar .....( encara que el fiscal es comporta com un acèrrim defensor)
Un nou llibre sobre l'execució després d'un judici de fireta de Salvador Puig Antich , on hi ha declaracions de testimonis que aporten més llum sobre el cas
La execució implacable conseqüència de la sentència del nou executor del decret de nova planta , és a dir el tribunal constinoséquè  sobre el català que vol obligar a fer en castellà les classes per un sol alumne que reclami .....
I fins aquí els meus bocins o queixalades de gener, per cert en aquell calendari efímer del vuit cents francès avui és el dia del bròquil  
Doncs això s'ha acabat el bròquil i , estic d'acord amb la rits ,per febrer brota l'ametller!

10 comentaris:

  1. Posats tots de cop sembla que hagis tingut un es molt intens. Està bé perquè la majoria ens els has anat explicant durant el gener.

    Però jo insistiré en els temes futbolístics. Et demano si us plau que ens expliquis això que saps del Rosell que ni els diaris publique. I per altra banda, ja veus que allò que et deia s'ha complert, ja li fan preguntes en català a Martino. Era qüestió de temps, n'estava segur. Que el parli... Ja és una altra cosa.

    ResponElimina
  2. Caram, quin misteri amb lo de Rosell. Com que comparteixo boci d'estrés, et diré que no ho he seguit massa, xò que algçu dimiteixi d'aquesta manera tan fulminant i no torni a sortir enlloc.... aquí hi ha quelcom, com a mínim, estrany.

    Tinc pendent anar a donar sang. Volia fer-ho durant la marató xò sé que hi puc anar sempre.

    Molt bons bocins i aviam si febrer ens és, com a mínim, una mica planer de portar.

    ResponElimina
  3. Un gener intens, Elfree... Per bo i per dolent...

    A veure si el febrer s'espavila i ens surt fantàstic...

    Bon primer dia de febrer...

    ResponElimina
  4. Xexu això del Rossell fa molt temps que em ronda pel cap ,escriure-ho i explicar-ho ....un any i escaig o una mica més ....però em requereix temps per fer un post entenedor...i amb documentació de premsa, vídeos etc ...no tardaré gaire però encara no ....amb això del Tata reconec que tenies raó i quan me n'alegro!
    rits el que algun dia escriuré de fet no té a veure amb la seva dimissió, és sobre la seva actuació des des que va ser president , almenys en una part...
    esperem que sí que febrer sigui més alegre i més planer!
    Carme intens sí ara com dius que ens surti un febrer ben espavilat ....bon dia i bona Candelera!

    ResponElimina
  5. Et felicito per haver convençut a la companya d'anar a signar, no sembla fàcil...
    Bons bocins, llàstima de l'assetjament de la llengua, de la infanta i del refredat :) Ara toca mirar cap a un febrer millor!

    ResponElimina
  6. Quina esbocinada, Elfree!! Em sembla que el gener ha començat amb molta força i que ens espera un any ple de queixalades (de les bones i les dolentes).

    ResponElimina
  7. Un mes intens, i ara m’has deixat encuriosida amb lo d’en Rosell....

    ResponElimina
  8. Doncs si que sembla que no em perdut el temps en aquest primer mes de l'any. A veure quin caire van prenent algunes coses. Ara la primera és cuidar-te el refredat, que si no estem al 100% la cosa fluixeja. I bon febrer.

    ResponElimina
  9. Quin gener més complet! Esperarem les flors, encara que siguen les de l'atmetller, per això som al febrer.

    ResponElimina
  10. Gràcies Loreto doncs si la vaig convèncer i de passada al seu company...mica en mica fent camí
    Sílvia per això esmolarem les ...dents per queixalar fort on més convingui!
    bruixeta temps al temps--
    laura T gràcies, el refredat em dura però l'he mig vençut ....febrer....a veure què ens prepara
    novesflors esperarem les noves flor d'aquest febrer i de la primavera ....de moment ens estan oferint poncelles ( llegeixi´s en castellà si-us plau)

    ResponElimina

benvinguts comentaris