Paisos Catalans

diumenge, 28 de setembre del 2014

Citius , altius, fortius .....


Citius altius fortius.png
"Citius altius fortius". Licensed under CC BY-SA 3.0 via Vicimedia Communia.



Aquest és el lema dels jocs olímpics.....i haurem de ser-hi fidels perquè ha començat el compte enrere ( o cap endavant si ho preferiu) haurem de ser més forts i ferms, més ràpids i més llestos i eixerits ....el premi és poder votar , dret fonamental en tota democràcia, Alea iacta est ! que vol dir més o menys : la sort (o el dau) ja ha estat tirat , ho va dir un tal Juli Caesar abans de creuar el riu Rubicó, en en el nostre cas hi podem llegir : mentre el President de Catalunya  estampava la rúbrica ( que tant pot voler dir signatura com : a) fig. Regla usual, pràctica acostumada. «Això és de rúbrica». http://dcvb.iecat.net/,

De la mateixa manera que fa uns quants segles el tal Juli en passar el Riu Rubicó , el que feia era desafiar directament el senat , es veu que l'Estat considera també un desafiament que, amb l'aval aproximat de la participació de prop de dos milions de persones, les  prop de 750 mil signatures que va entregar ANC `per demanar justament al Parlament això que ja ha ha començat, amb prop del 92% d'Ajuntaments de Catalunya adherits al pacte  pel dret a decidir ......,  cec i sord atribueix a  Juli , perdó al President Artur Mas en exclusiva .....quan una majoria amplia del mateix Parlament el recolza , de la població en tenim les mostres , només amb una votació podrem comptar els sís i els nos.

Somiar encara és gratuït....imagineu-vos que el Tribunal Constitucional ,amb el seu president afiliat i militant del partit del govern a l'estat fins fa quatre dies, deixa de banda el politiqueig i llegeix la nostra Llei de consultes i la convocatòria de la nostra consulta en clau estrictament constitucional  i estatutària ( cal recordar que els estatus d'autonomia tenen el rang de llei orgànica) i no troben res que ens pugui impedir votar,  seria la bomba oi?

Passi el que passi ,ha d'haver un moment en que  passem olímpicament de lleis i manaments antidemocràtics i injustos ......si no encara hi hauria esclaus, les dones no tindrien dret a vot.....i tantes altres coses que abans eren "legals" ......per exemple ara fa no gaire en els càlculs del PIB s'inclouen les activitats del joc il·legal i de la prostitució i el tràfic de drogues  ......fa gràcia oi?

I ho sento si m'ha sortit un pèl llarg ......acabo amb algunes preguntes: quan veurem jutjats els comptes i tripijocs del ex monarca i familiars ?  es personaran al congrés tots els afectats judicialment i encausats del partit popular  per donar explicacions? ens explicaran quin pacte havia entre PP,i PSOE per no destapar cap de les coses que ara han destapat?  per què les "sicav"  tributen tan poc i els qui encara tenim treball i sou ens xupen la sang i els diners? perquè Iniciativa per Catalunya no hi ha manera que faci honor al seu nom i sigui tant cagadubtes?  perquè no van ser-hi ahir en un moment tant transcendental ?
http://www.324.cat/noticia/2493513/politica/Mas-signa-el-decret-per-al-9-N-i-activa-tota-la-maquinaria-per-celebrar-la-consulta

14 comentaris:

  1. PASSA EL RUBICON?...SOMI¡¡¡
    LES MINORIES,NO SOM RES,SI NO FEM POR...

    ResponElimina
    Respostes
    1. les minories quan es converteixen en majories comencem a fer por

      Elimina
  2. M'ha agradat la teva alternativa: "Comença el compte endavant."
    Sí que votarem, sí.

    ResponElimina
  3. El TC ja té decidit el dictamen de fa mesos però, sí, seria una sorpresa molt grata si es dignés a escoltar la veu del nostre poble. Llàstima que el nostre poble, no és el seu poble. Però, d'una manera o altra, ho aconseguirem!

    ResponElimina
  4. Cal assumir, en tot aquest afer, un cert risc a l'hora de fer el que toca. Al meu entendre hi ha un moment en què la població més conscienciada ha de tenir clar si vol trencar o no amb la "tènue línia" i això significa acceptar plenament les conseqüències judicials que se'n derivin. A les teves preguntes, retòricament, hi afegeixo, estem preparats per a fer aquesta passa, democràticament i pacífica?

    Abraçades, des de El Far.

    ResponElimina
    Respostes
    1. el mateix Adolfo Suarez va haver de trencar amb la tènue línia legalitzant l'il·legal aleshores partit comunista.....conseqüències judicials cap ni una totes seran dictades per el govern de l'estat això és política no justícia
      abraçades

      Elimina
  5. No ens ho posen fàcil, ni ens ho posaran.
    Ni un pas enrere.

    ResponElimina
  6. "la consulta eshh profundamente antidemocratica" Rajoy dixit... animaló encara no ens coneix

    ResponElimina
    Respostes
    1. fins que rebi alguna trucada d'algun alt organisme exterior .....

      Elimina
  7. Jo només puc dir una paraula; emocionant!...No sé com acabarà tot això, però mai m'hauria pensat que poguéssim arribar fins aquí, però és clar que no podem quedar-nos sense fer res, diguin el què diguin...Si ja havien dit que no, abans que es definís el TC...
    Quina vergonya i encara hi ha qui s'estranya que volem un país diferent i millor!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. cada vegada hi ha més gent que vol la consulta .....
      abraçades

      Elimina

benvinguts comentaris