Paisos Catalans

dimarts, 18 d’agost del 2015

Relats estiuencs de la Carme....Sota la pluja, plantes i coloms

Està plovent , voldria sortir al balcó però gairebé no puc de tan atapeït que el tinc. Contemplo la pluja que cau guaitant per la finestra, les plantes ara estaran fruint ....fins i tot riurien d'alegria..... si tinguessin llavis i boca .....davant meu a sobre dels fanals , ara dormint, vull dir apagats , miro els coloms enfilats dalt del fanal justament; així que s'ensumen que plourà s'hi enfilen....mai ho he acabat d'entendre , si es mullen igual pobrissons, arrupits , sense cap més sostre que el cel , perquè ho deuen fer? no es volen mullar les potes? es perquè van descalços i se'ls refreden les potetes? tenen por d'agafar un refredat?  és com si les persones fessin el mateix i ens poséssim a  recer de la pluja enfilant-nos dalt d'un fanal també .....si ens calariem igual i ens amararia la mullena! 
Ara que hi caic igual els coloms tenen una mena d'impermeable natural al plomatge , com els ànecs i per això es situen en un lloc elevat...només es volen resguardar les potes ....el cos ja el tenen cobert.... 

En fi per a mi és i serà un misteri el perquè els coloms entomen la pluja dalt dels fanals del carrer .....com s'agraeix la pluja ! les plantes....ves feia dies que m'havia oblidat regar-les , em costa bellugar-me i el cos feixuc es nega a fer exercici.....i a sobre en tinc tantes ! ni tan sols goso a sortir al balcó ....no fos cas que amb el meu pes.....per això que bé , quin goig de pluja que les ha regades enlloc meu!

Qui fos com aquests coloms .....poder volar per damunt la gent, les preocupacions i els maldecaps i, sobretot tenir cura de les meves plantes....

13 comentaris:

  1. Veig que aquest tema ha enganxat...Sort que sembla un balcó bastant reforçat i segurament no hi ha perill...Segur que les plantes agrairan les pluges, igual que ho fem les persones. Curiós això que dius dels coloms, com que pels vols de casa no n'hi ha...
    I ves per on, hem passat un estiu tòrrid a una temperatura de tardor, ara el termòmetre de fora marca 18*...

    ResponElimina
    Respostes
    1. no em va agradar com vaig resoldre l'anterior i he repetit a veure si em sortia millor M Roser ...els coloms és ben cert que ho fan , jo m'hi fixo quan amenaça pluja i quan s'enfilen dalt d'un fanal segur que és a punt de ploure ...sembla que torna a repuntar l'estiu

      Elimina
  2. Si jo fos colom aprofitaria les alçades per ca.......... deixar algun regalet a indesitjables que ens envolten.
    Bona pluja i que regui tot allò que estigui massa sec

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja ho fan Joan això dels regalets , el que passa que no tenen gaire encert

      Elimina
  3. Ep, ara m'ha vingut al cap la mítica escena de Blade Runner, amb el replicant i el colom sota la pluja... però el teu text és més alegre, si fins i tot les plantes riuen! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. ostres mítica escena sí ....les plantes riuen per que la pluja els agrada

      Elimina
  4. No sé jo si tenen una capa impermeable els coloms, però a cobert estarien millor segur!

    ResponElimina
    Respostes
    1. doncs XeXu t'asseguro que almenys al meu carrer sempre ho fan ....potser són una mica panolis

      Elimina
  5. Doncs, un altre que ha anat cap al meu post... Gràcies per repetir.

    Sempre és una alegria que plogui, per les plantes... Si les poguéssim sentir, segur que riuen.

    ResponElimina
    Respostes
    1. de res.....no em vaig quedar gaire satisfeta i he repetit .....i riuen i si parlessin ves a saber quines coses ens dirien !

      Elimina
  6. Elfree, m'entendreix el teu bon cor amb els coloms. Jo els tinc ben atravessats perquè s'han enamorat de la meva terrassa i l'he hagut de convertir en un camp de mines (per coloms) Prefereixo les plantes. No tantes, però.

    ResponElimina
  7. No Teresa a mi no m'agraden pas gens els coloms , era simplement literari , els considero pesadets i bruts

    ResponElimina
  8. Amb la calor que ha fet aquest estiu (i que està fent... i que, malauradament, diuen que farà...) potser tots acabarem deixant-nos mullar per la pluja quan caigui... Quina sensació refrescant!... I les plantes, pobretes, segur que ho agraeixen moltíssim! Imagineu la calor que han passat aquests dies!!

    ResponElimina

benvinguts comentaris