Paisos Catalans

dilluns, 29 d’agost del 2016

Humitat ....

A través de la finestra de la biblioteca ,on estic teclejant,  veig el carrer , un carrer costerut que s'enfila cap amunt ;  s'hi està bé aquí, l'aire condicionat no porta com a condició una pneumònia com els aires condicionats del transport públic .....

Esta ennuvolat avui , el cel ....pluja? l'esperem amb candeletes ....sobretot els arbres i les plantes del carrers , públics i públiques com les biblioteques .....aquesta grisor es trasllueix en un color ambiental més tardorenc que no pas d'estiu, a veure si la xafogor llardosa  humida i asfixiant, la foragitem uns dies i unes quantes nits....de les nostres vides  , des de fa unes jornades el llits semblen saunes i els llençols dessuadores .......

Dintre de dos dies el món sembla que tornarà a girar, mai ha deixat de fer-ho però agafarà embranzida .....allà al país veí que ens tenalla...van camí de record , olímpic ? no pas  ....sinó de sense govern http://www.vilaweb.cat/noticies/a-espanya-li-queden-quatre-dies-exactes-per-superar-el-record-de-dies-sense-govern-aconseguit-per-lirac/

Hi haurà premi i medaller per aquest record ?
Mentrestant el cel grisós pinta una capa fina de núvols damunt els nostres caps .....i la música comença a sonar per avisar que a les dues la biblioteca tanca ......

a veure si plou ....

19 comentaris:

  1. Va, que ja s'acaba l'estiu, o almenys els mesos de més calor. I també s'acaba la pantomima del govern espanyol! A veure què ens porta de bo el setembre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. avui tindrem el primer o enèsim acte d'aquesta pantomima.....ehem

      esperem que setembre sigui mogut

      Elimina
  2. A València, a la "xafogor llardosa, humida i asfixiant" li diem "basca", és com l'acudit aquell del Gila de "la excursión al campo con tortillas de patata, niños, papas, primos, etc." que els anglesos li diuen "picnic". :)

    ResponElimina
  3. Curiós vicicle, la basca o tenir basca o basques aquí significa tenir marejos ,ganes de treure o vomitar ...interessant que la basca sigui xafogor , de tota la varietat de la llengua fem un mosaic polièdric de mots i significats

    ResponElimina
  4. Vas escriure ahir que tenies ganes de que pogués, i a la nit ha plogut (a Barcelona)
    Ara falta que es formi govern a l'Estat que ens gestiona els diners. Si ha de ser una coalició d'esquerres, quan abans millor. Si és per a que tornin a formar govern els corruptes, prefereixo votar per Nadal, abans del vermut, o després dels torrons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ens hem creuat xavier mentre tu eres aquí jo era al teu blog fent un comentari...que bé que hagi plogut!

      Elimina
  5. El temps va fent el seu curs. Ja s'acaba l'agost i sembla que tot s'anirà normalitzant, si es pot dir "normal" el que està passant al país veí.

    ResponElimina
  6. Glòria normal normal no ho és ....nosaltres a la nostra

    ResponElimina
  7. Aprofita les últimes engrunes d'agost, Elfree... Que aviat tornarà a rodar la roda de la quotidianitat i la feina.

    Una abraçada, encara s,b xafogor, malgrat la pluja.

    ResponElimina
    Respostes
    1. aprofito aprofito que demà ja em toca Carme .... la roda ja comença a girar de nou
      una abraçada !!!

      Elimina
  8. Sí, sense govern i a sobre els paguem igualment a tots. Crec que hauríem de deixar-ho de fer i que tots aquests diners anéssin a Sanitat i Educació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. bona proposta Consol però crec que no ens faran ni mica de cas

      Elimina
  9. Veig que alguns heu tingut el gust de veure ploure...Aquí quatre gotes i a la nit!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  10. mai plou a gust i a tot arreu ....aqui va fer un bon ruixat almenys les plantes van calmar una mica la set ...

    ResponElimina
  11. jo ara per ara encara veig un cel massa blau.....

    ResponElimina
    Respostes
    1. ai Joan poca pluja tot plegat encara sort que diuen que elss embassaments estan força plens

      Elimina
  12. Quins llocs tan macos són les biblioteques!... A mi m'encanten però hi ha una persona de la meva família que n'és fanàtica: La meva germana!!

    Com a Reus jo no puc fer us del meu carnet de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona (crec que es diu així) doncs el té ella (a més del seu, clar... i del de la meva mare...) i els gestiona tots ella... Coneix totes les biblioteques de la ciutat i municipis propers, així com les de Terrassa. Demana llibres compulsivament, els llegeix, clar... els retorna: ara aquí, ara allí... :-))

    I, sí, la xafogor és horrible... Quines ganes que marxi l'estiu!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. et confesso Assumpta que jo i vaig si puc per treballar tranquil·la o com aquest estiu a 'agost sobretot per fer ús dels ordinadors , a casa un infern de calor i de soroll ja que a un is del primer l'estan fent absolutament tot nou i els paletes no paren de picar ....sembla que encara tindrem dies de calor jo espero que el 11 no en faci gaire si no acabaré feta brou per cert a quin tram ests?

      Elimina

benvinguts comentaris