Paisos Catalans

dissabte, 13 d’agost del 2011

Aujourd'hui est le jour de l'abricot!

http://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Apricots.jpg
Seguint amb el calendari republicà francès del segle XVIII, avui és el dia de l'albercoc!
I a Elfreelang li agradaria estar com aquests albercocs penjant d'una branca....tranquils ....prenent el sol i madurant....bé prendre el sol no em plau gaire...la calor ja ha tornat, era de vacances segurament, i madurar....madurar potser que més no o cauré de l'arbre a terra......

Divago i faig el ronso mentre la meva feina està bloquejada i l'angoixa al seu límit més alt, com si es tractés de qualsevol moviment borsari qualsevol...aquest estiu estic aprenent molt sobre el funcionament dels mercats i les borses i m'he quedat astorada en comprovar què simple i què complicat pot ser això de la crisi, i dispenseu que  em reiteri en el tema , al capdavall els diaris que llegeixo també en van plens del tema del dallonses....ahir vaig aprendre que amb una mesura aparentment tant senzilla com prohibir durant uns dies l'especulació ara resulta que les borses han pujat....i perquè no ho feien abans? i perquè no es prohibeix o regula la dita especulació sempre?  sóc neòfita en la matèria i segurament els meus arguments són massa fàcils i simples però espero que ximples no....

I una altra qüestió:  algú em pot dir si han fitxat o no han fitxat el tal Cesc? ja no ho veig clar, que si ja està, que ara encara no... que si ve que si no ve ....i algú s'ha preguntat perquè va acceptar marxar amb 16 anys cap a l'Arsenal? perquè aleshores el Barça no el va retenir?  
Bé doncs tot deu ser per l'albercoc...i per cert és que a França al segle XVIII l'albercoc era més tardà i en tenien a l'agost? o la dedicació de cada dia a una planta, fruita etc era totalment aleatòria? Bé si coneixeu algú del segle divuit i a més francès ...li podríeu preguntar, sis-plau ?


14 comentaris:

  1. Em sap greu no poder-te ajudar: conec algun francès, però és nat després de la 2a Guerra Mundial. No ens serveix.

    El tema de ser simple/ximple... no, Elfreelang, els teus arguments poder seran simples (no més que els de la resta de naltros); els ximples són tota aquesta petulèia que ens tenen ben distrets, amb la muntanya russa borsària. Quin món, quin món...

    ResponElimina
  2. Quin món, quin món, com diu en Ferran...I el més fotut és que només fan un petit moviment de peó quan els toca als dallonses als de la triple A, que jo faig com tu, aquests dies he entés alguna petita cosa!
    I consola't, jo tampoc puc madurar més gairebé estic a punt de caure de l'arbre, res, que m'aguanto per un fil!!!!


    Petonassos, companya de neguits i angoixes!

    ResponElimina
  3. M'ha deixat bocabadada amb el suc que li has tret al dia de l'abricot.
    Sento no tenir resposta per a les teves preguntes...Potser per les properes.

    ResponElimina
  4. No he menjat mai albercocs. Ais.... tinc al·lèrgia a la pell del prèssec i ho vaig passar tan malament de petita que em va quedar una patètica fòbia als prèssecs i albercocs, aquests darrers completament absurd ja que no és el mateix.

    Les preguntes que et fas en relació amb lo de les borses jo tb me les faig. I tb em pregunto si això serà sols un parxe o és que ara realment se n'han adonat que no es pot seguir especulant tant.

    En quant al Cesc, doncs jo penso que en el seu moment es va fer ben fet que se n'anés a l'Arsenal on pogués créixer, i de la mateixa manera crec que si la Masia té un funcionament tan bo, està molt bé que es puguin formar jugadors d'èlit, i no tots poden acabar al primer equip. El que no entenc tant és xq no se'l va fitxar al 2006, quan se li va acabar el contracte i ell va renovar x guanyar més calers... x això tinc una mica de sentiments contradictoris en aquest fitxatge. Si realment volia venir, xq no ho va fer llavors? I després em pregunto si té lloc a l'equip actualment.

    Ànims i espero que et desbloquegis ben aviat!!

    ResponElimina
  5. Tu parles dels grans misteris dels nostres temps! Borses? Fitxatge de Cesc? Entenia més coses mirant capítols de 'Expediente X'! A veure si fan llibres per a 'dummies' per entendre aquests conceptes.

    ResponElimina
  6. M'encanta aquesta vessant franco-republicana teua. Si veig al Marqués -al de Sade, és clar- per París ja li preguntaré el que te interessa. No sé si coneixes els vídeos que ha penjat Brian al seu blog Sense presses. Si no, fes-li una ullada i gaudiràs.

    ResponElimina
  7. Gràcies Ferran cert quin món! cada cop l'entenc menys o potser no vull entendre'l...
    Una gran abraçada zel! t'agraeixo que em consideris companya encara que sigui de neguit i d'angoixes...-)
    El món està capgirat!
    Pilar vols dir que li tret suc? són divagacions d'estiu...gràcies!
    Rits no sabia que tenies al·lèrgia, si en tens al préssec és molt possible que també a l'albercoc...són parents tots dos...Els especuladors més valdria que fessin espectacles però de circ...M'ha agradat molt la reflexió que has fet sobre el Cesc...gràcies pels ànims! una abraçada!
    XeXu doncs sí hauríem de reclamar algun manual per comprendre els misteris d'aquest món! m'ha fet gràcia el teu comentari.. "dummies" -))
    Vicicle el París d'aquella revolució m'encisa....i a més dels reis només m'agraden els de l'orient....em passaré pel bloc, no el conec...gràcies! vols dir que Sade respondria?

    ResponElimina
  8. Nyam! M'encanten els albercocs, si estan al punt, són la millor fruita del món!

    Jo, d'economia, no hi entenc ni un borrall. Però és que no entenc res de res, no entenc les borses, ni els índex que pugen i baixen, ni l'especulació, ni el preu del combustible. Poca cosa en sé, i el poc que sé no m'ajuda massa. De vegades penso que això em fa força inculta, i que hauria de procurar que algú que hi entengui (algun dels mil amics que ha fet economia o ADE) m'ho expliqui. Però quina mandra! M'interessa tan poc! És normal, això? Si m'afecta, m'hauria d'interessar, no?

    Això del Cesc no t'ho sé dir. El futbol m'interessa menys que l'economia, per què ens fem una idea.

    I això de l'albercoc, tampoc ho sé, però no ho descartis. Potser l'albercoc s'avança per culpa del canvi climàtic, ara! Aviat rondaré per França, si ho descobreixo, ja t'ho faré saber!

    ResponElimina
  9. Mireu un suquet d'albercoc o apricot ens podria anar bé aquesta tarda a la fresca i amb roba fresca i amb la fresca al pensament... Si ens han arribat a dir i a fer, tant en la borsa com en fixatge, es que es deuen confesar... Algú en el mon ha dit tots els seus pecats... La novel·la de la vida s'ha de viure i no pots avançar els capítols o pàgines i assabentar-te del final o finals... Com ho farien els capitalistes si tots estessim a la seva altura seben i tenint... Si en quinze dies pensen arreglar aquesta oriflama de la borsa... Lo del fixatge també deu estar madur per omplir el sarró... En fi,les preocupacions porten més preocupacions... Ja obrirem el calaix dels secrets i desclasificarem com aquell australià... i que surti de la caixa de Pandora... més mal o una miquetona de bé.
    Me'n vaig a pendre un suc...Bona tarda a tots. Anton.

    ResponElimina
  10. Benvolguda Elfri, jo sóc del segle XVIII però no francesa, sinó anglesa. Vaig néixer a finals del XVIII -1794- però tot el que et podria explicar ja seria del segle XIX... Ara bé, què es pot esperar dels francesos? Mira que matar-se a guillotinades, quin poc estil!!

    En fi, que jo vaig estar molt de temps sense menjar albercocs perquè ma germana n'és al·lèrgica (albercocs, préssecs, maduixes, faves, avellanes...) i jo, per solidaritat, tampoc en menjava, ja veus que bona nena... Després vaig pensar que si jo era a Reus i ella a Barcelona, tampoc li podria perjudicar massa que en comprés ;-))

    En quant al tema de la borsa, això de l'especulació és vomitiu, ahir vaig veure per televisió una explicació molt senzilla i em vaig quedar de pasta de full... així que jo penso igual que tu i com ni tu ni jo som ximples (al menys tu no, jo ja seria més dubtós) crec que s'hauria de fer una regulació de tot això que impedís l'especulació sempre. Apa!

    Saps que vaig conèixer la Mary Shelley? :-) Sí, una dona molt estranya, molt taciturna... i també vaig conèixer en Dickens, ell era molt més jove que jo, però sí, vaig tenir el plaer de prendre el te amb ell més d'una vegada... I què dir de les germanes Brontë... però... oh, disculpa... a la meva edat a vegades perdo el fil...

    Parlàvem d'en Cesc, no? Jo crec que sí que l'hem fitxat però diuen que l'Arsenal encara no ha enviat un paper... Jo no em pregunto perquè va marxar quan tenia setze anys, jo em pregunto per què fa tres anys va signar una renovació PER CINC amb l'Arsenal si tantes ganes tenia de tornar al Barça... En fi, la solució, com sempre, cosa de calers.

    Bona tarda, Elvireta, sigues bona minyona, jo sóc molt velleta i vaig a descansar una mica... :-)

    ResponElimina
  11. A mi se m'escapa molt l'economia, ho trobo tot molt misteriós, però tinc bastant clar que l'especulació no és cosa bona, i que amb la taxa Tobin es podria reduir a la meitat i contribuir a l'eradicació de la fam (Oliveres dixit).
    Dit això, fa un munt que no menjo albercocs!

    ResponElimina
  12. Yàiza dons si aviat aniràs a França mira de fer també un viatge en el temps a veure si saps això dels albercocs...si noia l'economia és un bon tripijoc jo de tanta noticia al final aconsegueixo entreveure una mica la clau de volta de tot plegat...si que ens afecta sí i molt més del seria normal...
    Anton celebro que et prenguis un suc ben fresquet...ara diuen que al Cesc li falta un paper ( que no deu ser de mil ni de cinc mil)ai la borsa o la vida deien abans....deu ser per això que el món s'ha embolicat...
    Vés per on anglesa del VIII Assumpta!!!! i poc em pensava que fos tant al·lergen l'albercoc... doncs vas coincidir aquella nit de tempesta quan la Mary Shelley i Lord Byron i algun altre van fer la juguesca d'escriure un relat de terror? çes clar agradant-te tant el Dickens i la Crhistie ....saluda a les germanes Brontë explica-les el cim borrascós del Cesc-Heathcliff amb Wenger i Guardiola una autentica història d'amor i desamor....bé cuida`t Assumpta que amb més de 300 anys i escaig la calor no va gaire bé....ehem!
    Gemma hola ! doncs si l'Oliveres ho ha dit segur que hi entén....és curiós préssec sí però albercoc també fa temps que no en menjo

    ResponElimina
  13. Mira, vaig tan o més perdut que tu i això que mon pare ha treballat tota la seva vida a la borsa i m'ha intentat explicar molts temes econòmics dels que ara s'estan movent... però no m'entren ni a la de tres...

    Així que, com que avui estic espès, passo a comentar la part més lleugera del post. Els albercocs! Estic profundament enutjat amb ells... potser millor amb els distribuïdors i comerciants d'aquests. A dia d'avui encara és hora que hagi de tastar el primer albercoc de l'estiu que sigui dolç, molsut i gustós! És una vergonya que la fruita s'estigui maltractant tant. Ens venen autèntica escòria amb colors ben vius però de gustos irreconeixibles!

    No sé que passa, si tinc mala sort, però aquest estiu estic molt disgustat amb la fruita (jo en sóc un consumidor compulsiu, per això la meva emprenyada). I amb els albercocs ja n'hi ha un fart. He deixat de comprar-ne perquè no n'he aconseguit menjar cap que valgui la pena...

    Ja sé que altres temes són més preocupants, però mira... volia expressar també la meva indignació amb això. Apa!

    ResponElimina
  14. Si només fossin els albercocs porquet! ens estafen en tantes altres coses! jo de moment vaig menjant pomes! però tampoc tinc gaire sort....no són com les d'abans...es prioritz la quantitat i no la qualitat....
    porquet visca la fruita!

    ResponElimina

benvinguts comentaris