Paisos Catalans

dijous, 11 d’agost del 2011

Thermidor dia panical

Segons el calendari republicà francès ( la república de 1789 ) estem al mes de Thermidor , cada dia era dedicat a una planta  o una eina del camp o a una fruita; i avui  dia onze és el dia de panical o millor dit card panical .....i la veritat sent republicana a part de moltes més coses...no estaria malament recuperar-la, la República vull dir....en temps que ens foten per tots cantons retallades.....el que ens estalviaríem!!!!!!
I avui dia del card!  Un card ple de punxes dedicat a tots  els irresponsables parents, amics i coneguts de les cosines del risc, les agències del rating ( altrament rates rosegadores) i als inventors de la borsa!
I si el giro tenim un drac, potser prefereixo que sigui el dia del drac.....



7 comentaris:

  1. Jo és que el dijous és el dia que més m'agrada de la setmana, no et sabria dir per què, així que per avui em quedo amb dijous! Bé, que ja estem a divendres, però per poca estona!

    ResponElimina
  2. El que ens estalviariem... i el que guanyariem en qualitat democràtica! T'imagines, poder escollir el president/a de la república? Ho vull per Catalunya!

    ResponElimina
  3. No coneixia aquesta curiositat del calendari republicà francès... ara, si hi hagués la república aquí no sé si estalviaríem massa calers tampoc... (i consti que no sóc monàrquic ni de conya!)

    ResponElimina
  4. A mi em sembla que duem una temporadeta que va sent massa llarga, en què tots els dies són el dia del card.

    Potser amb la República estaríem més contents, però amb la gent que ens dirigeix, igualment de fotuts.

    Triple felicitació per les nominacions.

    ResponElimina
  5. Tinc una amiga escocesa, i allí la "flor nacional" és el card. No com aquest sinó el més comú i ella sempre defensa la seva bellesa... i jo també, m'agraden. Els dos, el comú i el que has posat tu :-)

    Fa anys, l'estiu de 2000 varem anar de vacances sis dies a Edimburg i em vaig comprar de record una agulla de pit que porta tres flors de card. De bijuteria, és clar, però molt ben feta. I la miro com si fos un tresor hehehe

    Què maca la foto del drac!!!

    ResponElimina
  6. Recordava allò dels mesos en el calendari republicà francés, però no que els dies també estigueren dedicats a plantes... I mira, serà que sóc botànic, però em sembla una magnífica idea ;)

    Jo estic amb Assumpta: m'agraden molt els cards, n'hi ha que són realment bonics, tot i que convé mirar-se'ls a una distància prudent...

    ResponElimina
  7. Gràcies XeXu el temps passa molt depresa o molt lentament segons com es visqui...ja estem a dissabte...a mi m'agraden els dissabtes...
    M'alegra que estiguis d'acord amb la meva idea...Ferran, una república catalana lliure, independent i nostra! i moltes menys despeses en la cort...
    Jpmerch gràcies! home depèn de qui manés ....seria per canviar del tot no per continuar amb els d'ara...segons com els cards poden punxar però ser bells alhora!
    Porquet jo crec que sí ,ens estalviaríem totes les cases i palaus que paguem entre tots ....els viatges, les vacances reials...etc
    Assumpta doncs ens hauríem d'agermanar amb Escòcia i tenir també un card de símbol...són macos!
    Alfred doncs sí cada dia una planta, o una eina de camp...avui dia 13 és el dia de l'albercoc! jo també ho trobo preciós i encertat! els card punxen és cert però no hi ha rosa sense espines..

    ResponElimina

benvinguts comentaris