Paisos Catalans

diumenge, 25 d’agost del 2013

Facècies reblades: cotorres i baladres

Penúltim diumenge d'agost, mes de fructidor , si ha plogut no me n'he assabentant , adormida per fi sense haver xopat el llit amb litres de suor....és  d'agrair aquesta temporal refrescada....el cel s'ha posat un mocador gris i la calor s'ha fermat més curt el cinturó i  els graus ....  avui  el dia del baladre ...n'hi ha molts en jardins i parcs com per exemple en el de la Ciutadella ,  vigileu perquè les seves fulles tenen una retirada a les del llorer ....però són altament tòxiques ....(article interessant de la revista Mètode) de tant en tant algú es confon i pot arribar a perdre la vida si les ingereix ....són molt amargants .....


Sento els característics i diversos sons ( algú sap com s'anomena aquest sons que emeten les cotorres?) de les cotorres de Kramer i les cotorretes de pit gris o argentines que fa uns anys ens han invadit.....destrossen les palmeres amb els seus becs depredadors .....
http://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Monk_parakeets_in_a_Brussels_park.jpg

Si semblen simpàtiques  però si les palmeres i els coloms parlessin  ....els dirien unes quantes coses ....és clar que tancant els ulls et pots imaginar que ets a un altre lloc del món....n'hi ha tantes ! ignoro com és que a ningú se li ha acudit fer-lis pagar una taxa ....a les cotorres .....crec que són més abundants les anomenades argentines ....em demano si té alguna relació amb l'eclosió de Messi com a futbolista .....potser van venir a veure'l jugar? o és per Neymar o Alves ( també provenen de Brasil )......potser avui estan més contentes perquè els seus parents periquitos van guanyar ahir ?

8 comentaris:

  1. Estic tan allunyada del futbol darrerament, que no puc contestar-te res del què comentes.... ni sabia que els periquitos van empatar ahir...

    El que si sé és que la planta que comentes, m'encanta. Em fa estiu, em recorda els estius a la platja de petita i com m'agradava agafar alguna floreta i posar-me-la al cabell, damunt l'orella. Sabia que no era gaire bona companya, no per res, simplement xq treu llet, i era allò popular de les plantes que treuen llet son dolentes. Xò no que fos tan perillosa!

    Agost s'acaba, xò encara queda el "remate" final.... què llarg que és aquest mes, per favor!!!

    ResponElimina
  2. Vaja que s'han escampat com els polítics que ens picotegen a nosaltres diàriament........Potser caldria repertir preservatius.

    ResponElimina
  3. Aquests ocells m'agraden molt, els trobo molt simpàtics, més que els periquitos ;) Esperem que l'agost acabi amb aquesta refrescada, s'hi està tan bé!!

    ResponElimina
  4. E ls baladres són preciosos, jo en tinc a casa i m'encanten. En faig rams, però no me'ls menjo. :D

    I les cotorres són boniques, però pesades... Que hi farem!

    Bon final de vacances, Elfree i a agafar forces!!!

    ResponElimina
  5. Mai he entès perquè, si els baladres són tan tòxics con diuen, els prodiguen tant pels parcs i jardins. Potser perquè mai s'ha intoxicat ningú?
    Les cotorres són gracioses, però és reprodueixen de tal manera que ja se'n veuen tantes com coloms...
    Elfree, aquest any no hem fet cap 0,0 i ja s'acaba l'agost. T'animes?
    (Et vaig enviar un correu, no sé si l'has vist)

    ResponElimina
  6. com a mínim no em fan fàstic com els coloms

    ResponElimina
  7. Home, si realment van venir a veure Messi, o els brasilers, serà que són molt del Barça, així que esperaria que no estiguessin contentes per la victòria de l'Espanyol!

    ResponElimina
  8. rits doncs la planta resulta bonica però ull que és verinosa ...potser la bellesa ho és de perillosa mai se sap...si jo dilluns ja torno a la feina i en tindré molta la veritat!

    Home Joan em sembla que les cotorres no en fan servir de preservatius però potser ho dius per altra mena d'animalons oi?

    Sílvia si que són simpàtics però les palmeres no deuen pensar el mateix...estic tipa ja de calor!

    Carme no te'ls mengis pas eh! s'ha de reconeixer que fan fila els baladres....i les cotorres pesadetes...gràcies em caldrà molta força per entomar setembre! bon final d'agost també per a tu!

    Hola Glòria ja he vist el correu i ja he posat fil a l'agulla, la veritat que és si que cada any hi ha algú que s'intoxica amb les fulles de baladre....però les deuen posar per boniques, suposo

    pons amb això tens raó els coloms són una mica fastigosos almenys les cotorres no

    Xexu mai se sap, com que són parentes dels pericos... ara n'hi ha tantes que jo crec que el culpable és Messi!

    ResponElimina

benvinguts comentaris