Paisos Catalans

dijous, 27 de febrer del 2014

Barruts i barrudes d'autobús!

Darrerament observo fenòmens estranys  a les parades d'autobús, el primer cop que ho vaig veure no li vaig donar importància , però amb el temps he vist que no és pas un fet infreqüent i ja m'ha pujat la mosca al nas......
Una parada d'autobús normalment abans, la gent més o menys s'arrenglerava pacientment o amb impaciència , tot esperant l'arribada del bus , i la fila tenia un ordre tàcit i lògic el qui ve després es posa al darrere de la fila ......doncs no......amb creixent estupor , ja no amb sorpresa, fa mesos que el fenomen és el contrari, arriba un nou candidat o candidata a pujar a un autobús, i olímpicament, es passa pel folre el torn i la fila i es posa, com qui no vol la cosa, al davant, amb tota la cara dura, és un fenomen intergeneracional , he vist joves i grans fer-ho......i jo em pregunto? és una nova moda? hem perduts l'oremus, l'educació   i les formes? 

Un dia d'aquest perdre la paciència i diré alguna cosa que sovint penso quan observo la desacarada posició davantera del qui acaba d'arribar......escolti al super fa el mateix?

Una altra cosa que se m'ha acorregut és fer el mateix, m'explico, quan l'individu /a es situï al lloc capdavanter amb tota la seva barra, jo avançar metres i posar-me justament al seu davant   a veure si es dona per al·ludit/a

Us ha passat mai això que explico? o sóc jo que fa mesos veig visions a causa de la crisi?

13 comentaris:


  1. Fa anys que "l'ordre tàcit i lògic" -encisadora eufonia!- es va perdre. No és un consol, però jo observo el fenomen ja fa un llarg període de temps...

    D'altra banda, la idea de fer igual, és a dir, el mateix, em sembla una idea excel·lent! Pot ser motiu d'un post...

    Des de El Far, una abraçada!

    ResponElimina
  2. Jo és que no agafo autobusos... no sabria dir-ho.

    A les estacions de tren, que és el meu transport, és diferent, hi ha més vagons i més portes i la gent es reparteix...

    ResponElimina
  3. En realitat expliques just el contrari que jo. Tampoc agafo gairebé mai busos, així que no et sabria dir com va la cosa ara, però quan n'he agafat sempre m'ha semblat que tot era més desorganitzat que una cua ben formada, una mica més pujar com es pugui, perquè no saps on pararà el bus exactament. Si parles de busos estacionats a punt de començar servei, llavors ja no sé com ho fa la gent.

    ResponElimina
  4. a la cua de l'autobus... hi ha massa abús!
    no al·lucines Elfree.. és ben bé així!
    (en la majoria de casos):)

    ResponElimina
  5. No crec que tingui massa a veure amb la crisi com més aviat la manca d'educació i el molt individualisme que gastem tots.

    Jo, ja no és que no me n'hagi adonat, és que el que em sorprendria seria veure una filera.

    ResponElimina
  6. Dius que et venen ganes de dir si al super fa el mateix. Doncs et puc dir que sí, que també ho fan. No fa ni 15 dies que era al super fent cua. I ara en la política d'atenció dels supers grans, quan hi ha més de 3 ó 4 persones en una cua, obren una altra caixa. La caixera avisa dient, passin en ordre per la caixa nºX. Normalment la gent guarda l'ordre tot i que sempre hi ha algún "listillo". Aquest dia tenia bastant més al darrera 3 adolescents que quan van obrir la nova caixa van anar allà directament. Vaig dir-li a un que s'havia de guardar l'ordre i em va mirar passant de mi i va continuar. Com que em va fer molta ràbia el vaig agafar del braç, em vaig posar davant seu i li vaig dir que jo era primer que ells. Van insultar-me segurament (van parlar en un altre idioma entre ells) i es van riure de mi. Van sortir molt ràpid i quan jo sortia del pàrquing amb el cotxe m'esperaven a la sortida amb una barra de ferro per intimidar-me. Vaig fer que no m'impressionaven però em van acollonir. Afortunadament no va passar res i van riure una mica més a la meva costa. Aquest és el nostre civisme!

    ResponElimina
  7. Ja no es té respecte per res i es passa de tot.

    ResponElimina
  8. La educació i les formes es van perdent i molta gent no n'ha tingut mai. Normalment agafo el metro i allí tot és més campi qui pugui, però d'espavilats també n'hi ha.

    ResponElimina
  9. Jordi no sé pas si faré això de passar al davant del barrut no fos cas que em passi com a la Laura T i el barrut es tregui una barra del barret, temps prosaics i incívics
    abraçades!
    Carme si la gent es reparteix i no s'empeny per pujar al tren ja és bona cosa
    XeXu ja fa temps que agafo o bé els peus i camino o bé el bus , però t'asseguro que si més no la gent feia una filera ....més o menys ben posada ara es el campi qui pugui !
    lolita dons abans no passava i si succeïa era un fet aïllat, ara el fet aïllat és comportar-se de manera cívica!
    rits mencionava la crisi perquè potser ha accentuat la mala educació, el campi qui pugui ....no ho sé ja no dic una filera ben organitzada, el fotut és la barra de passar per davant del qui està davant
    Laura T m'has deixat de pedra! aquests adolescents espero que devien ser uns adolescents delinqüents directament, si no no s'explica el comportament de mafiós de pel·licula de gangsters ! quina por! sort que no va ser res!
    maria doncs així no anirem enlloc
    Glòria la veritat no sé com però hi haurem de posar remei !

    ResponElimina
  10. No els ho tinguis en compte, necessiten pujar-se l'autoestima i creure'n millor que els demés. No poden fer-ho de cap més manera, pobrets!

    ResponElimina
  11. potser sí Loreto .....però no em fan cap penaQ

    ResponElimina
  12. No agafo busos així que no sabria que dir, però el que tinc clar es que calladeta no en quedava.

    ResponElimina
  13. Bruixeta no sé després del que ha explicat la Laura T qualsevol gosa a dir-lis res

    ResponElimina

benvinguts comentaris