Paisos Catalans

dimecres, 16 d’abril del 2014

LLibres abans d'hora i llibreries nostrades!


He fet Pasqua abans de rams ....metàfora doble ...perquè no em refereixo pas al significat de la dita sinó a Sant Jordi, que m'he firat abans .....el dia 23 cau en dimecres i com no em llevi ben d'hora ben d'hora no tindré temps de passejar-me entre llibres ja que treballo, entro a mig matí i quan surto les paradetes ja estaran començant a plegar.....toca espavilar-se ! i per a celebrar el dia de la república,catalana, vaig anar de llibreria en llibreria cercant infructuosament les novetats blogaires d'enguany, per una banda el llibre de poesia Fils de vidre  de fanal blau i també : la sergent Anna Grimm de la Kweilan , sé que els puc obtenir via internet però se'm fa ficar entre cella i cella fer-ho pel mètode tradicional, entrar en una llibreria remenar i preguntar , olorar l'aroma de tinta i paper dels llibres acabats de sortir i el gust del tacte del llibre a les mans , un plaer sensorial d'altres temps , no tinc cap lector de llibres ho heu endevinat , sóc de les que m'agrada passar pàgina , fullejar, escriure el meu nom, la data i el nom de la llibreria en les primeres pàgines....

Al final ,després de fins i tot haver entrat al "Tall anglès " , vaig anar a petar a la Documenta ,  que encara hi és on era , i finalment , salvada gràcies a la tenacitat del llibreter Josep Cots, l'aprenent de llibreter Èric del Arco que comandarà la nova Documenta , i les aportacions a través de Verkami , que van aplegar més de 15.000 euros , i tampoc els tenien, però vaig encarregar-los tots dos mentre m'emportava en directe un altre llibre que em feia molta il·lusió: El barri del sorral  ( si cliqueu anireu a la magnifica ressenya de quadern de mots) , per cert vaig poder saludar als dos llibreters i de manera una mica maldestra perquè em vaig oblidar del tot del nom del llibreter que ha pilotat la Documenta des fa més de trenta anys ....Josep Cots ...i si se m'havia quedat el nom de del Arco ....en fi un dilluns ben aprofitat.....ah encara podeu anar a firar-vos el dia de sant Jordi al mateix lloc de sempre ,( fins al 8 de maig hi seran ), serà una jornada ben poètica, on una colla de poetes, entre ells en Casasses   i el recent guardonat amb el premi Documenta us signaran els seus llibres, aneu-hi!

15 comentaris:

  1. Espero que t'agradi El barri del sorral. El llibre d'un barri, la Barceloneta, i de la força i empempta d'unes dones en ple segle XVIII.

    ResponElimina
  2. No cal excuses per passejar per una llibreria, encara que Sant Jordi és una de bona ! .... una estona entre tants llibres i triar , sempre es un plaer !
    Gràcies per les recomanacions !!
    I Bon Sant jordi ; )

    ResponElimina
  3. Tot i que em feia moltíssima il·lusió, no seré per Barcelona per Sant Jordi ... quina pena!! Però bé, donaré una volteta per les paradetes de per aquí, quin remei!!

    Gràcies per compartir!!
    Aferradetes :)

    ResponElimina
  4. I segur que quedarà alguna hora lliure per Sant Jordi.....i alguna cosa més caurà.

    ResponElimina
  5. el de la Fanaletti, no té desperdici!!
    mira que fer pasqua abans de rams.. i el dia 23 què, eh?????
    si tens temps fins a mnig matí.... em sembla que et caurà alguna coseta.. je je

    bona setmana Manta!!

    ResponElimina
  6. Està bé que hagis avançat la feina, així ens pots recomanar els llibres que has comprat i, de passada, el gust per comprar en bones llibreries. Ara no sé si podré esperar o també faré pasqua abans de rams ;)

    ResponElimina
  7. Una noia previsora i espavilada. Encara que penso que alguna cosa més caurà el 23.
    Has fet bona tria, Elfree!

    ResponElimina
  8. Gràcies! No saps la il.usió q em fa el que has escrit. I quan el llegeixis...molt més encara! Bon dia de Sant Jordi i una abraçada!

    ResponElimina
  9. Feliç lectures, Elfree, i feliç república. Aviat, aviat, Elfree.

    ResponElimina
  10. quadern de mots no t'ho creuràs, però i tant que m'ha agradat!!! me l'he cruspit amb els ulls i gràcies a les vacances escolars me l'he llegit en dos dies ves per on! gràcies per la teva ressenya! està molt escrit i ben documentat, és versemblant i la força dels personatges , sobretot i majoritàriament de les dones és brutal!
    Gràcies Artur! bon sant Jordi i bons dies de setmana santa i a menjar la mona!
    sa lluna jo tampoc hi serè a les paradetes ,vull dir a no sé que me'n trobi de camí cap a l'institut! aferradetes d'abril!
    Joan potser sí però ho tinc pelut, a les 11 i escaig he de ser a la feina i surto a quarts tocats de vuit....procuraré tornar-me a firar!
    lolita segur que si , tinc ganes ja de tenir-lo! el 23 ho tinc justet la veritat però faré mans i mànigues ja veurem!bona setmana també per a tu! muass!
    Sílvia com que ho tinc magre el 23 així avanço el plaer ! es fa difícil esperar ....si veig una llibreria la temptació és forta...
    gràcies Glòria ....ser espavilada i previsora en aquests dies és gairebé un deure he he he ?
    Kweilan en quan vaig saber que havies escrit la teva novel.la vaig saber que me l'havia de llegir!!! això de conèixer els lectors i lectores és un feedback atractiu ....a mi em fa il·lusió també! Bon sant Jordi! abraçades lleidatanes!
    gràcies Jordi !que tinguis uns bons dies republicans i lectors !

    ResponElimina
  11. Buscaré el llibre, potser també me'l compro per Sant Jordi.
    Segur que no val la pena aixecar-te d'hora i passejar per les parades a mig muntar i sense aglomeracions? :-)

    ResponElimina
  12. i per sant Jordi segur que no surts amb les mans buides. Jo soc un perill dins de qualsevol llibreria... no puc entrar a una i sortir amb alguna cosa entre mans, un perill...

    ResponElimina
  13. Ets un encant.
    I a més, una dona inquieta, culte, tossuda i compromesa.
    Un brindis per la poesia i per tota la lectura que ens ajuda i enriqueix el viure.
    Gràcies, amiga!

    ResponElimina
  14. Jo ja he preguntat dos cops a la meva llibreria de capçalera si tenien el llibre de la Kweilan. Encara no ha arribat, però arribarà, i quan arribi vindrà a casa, però tampoc hi ha pressa, perquè darrerament he acumulat una gran quantitat de llibres nous que han de ser llegits d'una manera o altra, a banda de tots els vells que encara hi ha a la lleixa de pendents. El primer de tots els nous que va venir a casa va ser, precisament, el premi Documenta. Ja et vaig dir que en aquesta llibreria no hi he comprat mai res, però bé, un respecte als comerços antics de la ciutat. El llibre prou bé, però una mica enrevessat a estones pel meu gust. Ah, i el que probablement no faré serà comprar llibres per Sant Jordi, aquell dia és un suïcidi, la gent va més boja que per cap d'any o la revetlla de Sant Joan. Els llibres vindran a casa o ja hi són, però no aquell dia. Passejaré, m'estressaré i compliré les meves obligacions, i llavors tindré 364 dies de calma per seguir comprant llibres pel meu compte.

    ResponElimina
  15. Loreto , si em llevo ben d'hora ben d'hora el problema serà que encara no hi hauran paradetes , tanmateix per si de cas ja em firo els llibres abans!
    Bruixeta t'entenc a mi em passa el mateix si entro en una llibreria ja he begut oli segur que no surto de buit!
    fanalet ets una exagerada , no? gràcies a tu , friso per tenir el teu llibre! abraçades!
    Hola XeXu jo el tinc encarregat el de la kweilan , tampoc tinc pressa, jo més que nous en tinc un munt d'anys anteriors encara per a llegir , no he llegir res de l'autor guanyador del premi Documenta ....en quan a la bogeria de gentada el dia de sant Jordi et dono tota la raó , sovint quan podia anar a passejar esdevenia una missió impossible remenar amb calma ni acostar-se a les paradetes i menys entrar a una llibreria , però bé potser de tornada de la feina em trobo alguna paradeta....a les acaballes de l'horari però...de llibres que no ens faltin!

    ResponElimina

benvinguts comentaris