Paisos Catalans

dissabte, 22 d’agost del 2015

Fruits fructidors pel sí....

Fructidor.jpg
«Fructidor» per Salvatore Tresca (apres Laffitte) - http://www.hoteldesventes.ch/3588-33. Disponible sota la llicència Domini públic via Wikimedia Commons.

Mes de fructidor  segons l'efímer calendari de la França de la revolució ....va ser vigent des de el 1792 fis el 1806.......avui dia del salmó , sí, el peix que neda contra corrent de mar al riu amunt , que té prou mèrit .....néixer al riu anar cap a la mar i quan senten la necessitat de perpetuar-se remunten el riu ......anar contra corrent és dificultós igual que els salmons nosaltres també hi anem contra corrent , tenim en contra la confusió, l'escapament d'informacions que dimensionen la por  i escampen la mentida .....és una pura ximpleria meva però justament el polític escocès que va aconseguir fer el referèndum es diu Salmond i en anglés salmó és " salmon " ......estirant la broma  diria que aquí Romeva és el femení de romeu , pelegrí ....i vet aquí que un Mas  és una  masia , que Junqueras o jonqueres és un conjunt de joncs, flexibles i forts alhora,  també tenim Casals , llocs grans on conviu un llinatge o modernament entitats culturals que fan força feina, també hi tenim Forcadell derivat de forcat, entre altres significats, el dos  ramals o branques en que es divideix un camí un arbre , hi tenim uns Reyes o sia reis sobirans.....Amats .....Turull......trossada de soca ben gruixuda; Rull....tronc tallat en sentit diametral per ser usada en construcció; Simó ....d'on traiem osmi un del elements més densos, Calçada com ha de ser per caminar fort, Picas  o pics , cims per pujar ; Llacs per navegar,  Guardiola per fer estalvi; Ballarin o ballarí per dansar al nostre so , Palau els palaus dels nostre cors ....Fornells o sia fogons per a cuinar el nostre procés ......i quaranta un mil i escaig noms i cognoms més d'allò més variats que junts sí poden fer un entramat de significats per poder escriure el futur de la nostra història .....i quan les eleccions serem a vendemiari temps de recol·lecció......fructifiquem !!!!

18 comentaris:

  1. Caram, més que una llista sembla una constel.lació! que xulo com has jugat amb els noms. Jo encara no tinc decidit el vot, però todo se andará!

    ResponElimina
    Respostes
    1. decideixis el que decideixis ....pensa en poder decidir per anar a cap un present futur millor

      Elimina
    2. Els Banys renovadors també m'agraden ;)

      Elimina
    3. Ja m'he decidit, Elfree, votaré la cup, quin descans, això de ser cagadubtes és un pal! Sumarem fruits!

      Elimina
  2. Acabo de llegir una frase mot maca sobre aquesta llista, que és com el país, no importa d'on véns sinó on vas.

    ResponElimina
  3. Oh!!! No m'ha quedat el comentari...

    Deia, que m'encanta aquesta llista, que ja hi he participat i que m'encanten igualment els jocs qie has fet amb els cognoms. Tens un do, per això. ;)

    Endavant cap a L'11S i el 27 S

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies Carme m'agrada jugar.....jo no he participat encara en la llista...no se si hi sóc a temps o no

      Elimina
  4. Ai, Elfree, quin enginy que tens!
    Esperem que aquest mes Fructidor que encetem doni els seus fruits en resultats tangibles de llibertat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies Glòria ....jo també ho espero i ho desitjo amb totes les meves forces

      Elimina
  5. Avui mateix ho deia en Romeva... Hi ha trens que només passen una vegada a la vida (i això, si passen...) No el podem deixar escapar! Tenim de tot :-) Som molt plurals i estem carregats de raons i d'il·lusió! ;-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. espero i desitjo amb totes les meves forces que el 27 hi hagi una gran majoria ..les raon hi són i la il·lusió!!!!!

      Elimina
  6. Veig que tenim uns polítics amb uns cognoms que ni fets a mida per les circumstàncies...Si que hi tens traça a relacionar les paraules!
    Petonets.

    ResponElimina
  7. El meu nom ja hi és. I la meva voluntat també. Ens queda només un més per assolir la nostra llibertat, o començar a construir-la. Algú vol baixar ara del vaixell? Som més que mai.

    ResponElimina
    Respostes
    1. som-hi! començar a construir heus aquí !tenim el futur davant mateix!

      Elimina
  8. I més que serem.... el vaixell ha de estar pler de gom a gom.

    ResponElimina
  9. i tant bruixeta! eeep què tal les vacances?

    ResponElimina

benvinguts comentaris