Paisos Catalans

divendres, 21 d’octubre del 2016

Memòria Històrica , present históric....

Dissabte  22 , a les 11 del matí ,al barri del Carmel ,es farà un acte d'homenatge a les Brigades internacionals  , en el 78è aniversari del seu comiat al 1938.
 "la Pasionaria" , nom pel qual era coneguda la mítica Dolores Ibarruri, hi participarà en esperit
En l'acte, organitzat per l'Associació d'amics de  les Brigades Internacionals , es llegiran les seves paraules de comiat a les brigades internacionals pronunciat el 23 de setembre de 1938

Us preguntareu ...¿a 80 anys de la fi de la guerra incivil espanyola? , ¿als 78 anys del retorn als seus respectius països dels brigadistes nord americans, anglesos, francesos , russos , iugoslaus, alemanys ....(.voluntaris vinguts d'arreu del món per lluitar al costat del govern de la República enfront de les tropes sublevades comandades per Francisco Franco)? ......¿quan encara hi ha milers de morts enterrats de qualsevol manera arreu de la geografia ....calen ,encara ,els homenatges? doncs sí i tant que sí .....


Entre els brigadistes , com sabeu hi era George Orwell , pseudònim literari de Eric Arthur Blai, ens va deixar un llibre Homenatge a Catalunya on ens narra la seva experiència a la guerra  ( si cliqueu a l'enllaç teniu accés al text integre en anglès)

Històric i molt important el nostre parlament acordant anular per llei els judicis del franquisme  

I tot el nostre suport a la presidenta del Parlament , el nostre, el que ens representa!
Carme tots i totes  amb tu
 http://www.vilaweb.cat/noticies/videos-i-fotos-concentracio-multitudinaria-al-parlament-per-donar-suport-a-forcadell/

Nota: havia programat l'entrada per ahir però incomprensiblement hi hagut un error o sia que surt avui amb un cert retard 

8 comentaris:

  1. HI HA ANAT,AMB EL COTXE I LA COMPANYIA D' UNA VEINA,ELS NEUS ULLS N'ESTAN PER AGAFAR UN VOLANT,I LA MEVA MALALTIA TAMPOC PER LA PETITA CAMINADA...ELS DE SEMPRE,PERO MEINYS,AVIAT POCS ELS RECORDARAN.

    ResponElimina
  2. Jo no hi he anat avui.

    Al parlament sí que hi vaig anar. Hi havia gent. És trist haver de reivindicar la democràcia al carrer, però hi serem mentre calgui.

    ResponElimina
  3. Vaig llegir 'Homenatge a Catalunya' i és un document força interessant. No és una lectura apassionant, però el testimoni és curiós i amb mirada àmplia.

    ResponElimina
  4. Jo també vaig llegir l'"Homenatge" fa molt anys, em va agradar apropar-m'hi, com també amb "In memoriam" que es fa ara al Lliure, te la recomano, la microhistòria, amb les pors dels nois, les seves vivències al front...

    ResponElimina
  5. I tant que calen els homenatges! No es poden oblidar aquestes coses, per anys que passin.

    ResponElimina
  6. Retre homenatge als altres és una manera d'agrair el seu esforç i mantenir vius els seus ideals d'un món millor.

    ResponElimina
  7. Cap als anys 90 es va fer un homenatge (a l'aleshores Palau dels Esports, a Montjuïc), a les Brigades Internacionals. En van venir molts, d'arreu, que encara eren vius.
    L'Orfeó de Sants, on cantava en aquella època, hi va pasticipar amb un petit repertori. Recordo que un dels temes que vàrem cantar va ser el "Va pensiero" de Nabucco, de Verdi.
    Em vaig emocionar veient els brigadistes, també emocionats.
    A l'acte de dissabte no hi vaig ser, però sí al de les portes del Parlament per donar suport a la nostra presidenta Forcadell.

    ResponElimina
  8. dispenseu que no us respongui individualment, moltes gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina

benvinguts comentaris