Paisos Catalans

dilluns, 11 de febrer del 2019

El dret d'autodeterminació

Com ja vaig escriure una vegada ....com pot ser que diguin tantes barbaritats i boles rodones com un pa de pagès?

https://www.idhc.org/ca/actualitat/la-plataforma-desc-denuncia-davant-nacions-unides-el-greu-retroces-dels-drets-humans-a-espanya.php

http://www.amnistiacatalunya.org/edu/docs/nu-economics-i-culturals.htm

http://www.amnistiacatalunya.org/edu/docs/nu-civils-i-politics.htm

L'estat espanyol ha subscrit els pactes internacionals del drets civils i socials i i el dertes economics i culturals i el primer dels articles diu :
Article 1
Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació. En virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament, econòmic, social i cultural.

que se sàpiga l'estat no s'ha desdit formalment ......ergo si existeix 

extret de la   República.cat : ....dins la constitució
" La Carta Magna espanyola incorpora l’article 96 del que en reprodueixo literalment el seu punt 1: Els tractats internacionals celebrats vàlidament formaran part de l’ordenament intern una vegada hagin estat publicats oficialment a Espanya. Les seves disposicions només podran ser derogades, modificades o suspeses en la forma prevista en els mateixos tractats o d’acord amb les normes generals del Dret internacional. L’existència d’aquest article obliga l’Estat pel principi pacta sunt servanda a respectar i aplicar el dret internacional que ell mateix ha aprovat, signat i publicat en el BOE per a la seva plena executivitat i eficàcia.

 El Consell de Ministres de 23 de juny de 1976 (revetlla de Sant Joan) el Govern d’Adolfo Suárez va autoritzar la signatura del Pacte Internacional de drets econòmics, socials i culturals (PIDESC), i el Pacte Internacional de drets civils i polítics (PIDCP), ambdós del 16 de desembre de 1966. Posteriorment, el 13 d’abril de 1977 l’Estat Espanyol va ratificar ambdós pactes internacionals: el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics i el Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals, i ho va fer mitjançant el corresponent Instrument de Ratificació de 13 d’abril de 1977, essent publicats ambdós en el BOE de 30 d’Abril de 1977, per tant, d’acord amb l’article 96 CE, varen passar a formar part de l’ordenament intern i són avui dia plenament i total vigents.(....)

 la Constitució Espanyola, a traves de l’article 96 citat, i així ho recull abastament la mateixa jurisprudència del Tribunal Constitucional, reconeix la preeminència i la prevalença del dret internacional de manera que si dos i dos són quatre la suma de l’article 96 CE + l’article 5 dels PIDCP i PIDESC dóna per resultat el reconeixement del dret a l’autodeterminació. Així de senzill, així de contundent."

Isidre Llucià i Sabarich
Dr. en Dret 

7 comentaris:

  1. Ara cal que en el judici es desemmascari tanta falsedat.

    ResponElimina
  2. Es que pobrets no saben interpretar la Carta Magna...Necessiten millorar!!!
    Petonets, Elfre.

    ResponElimina
  3. Està clar que en aquest judici hi ha en qüestió drets fonamentals. Però no sé si ho reconeixeran, els jutges, després de la presó preventiva. A veure què passa.

    ResponElimina
  4. bufen vents de maldat i mentida arreu ,els jutges són els executors del pla establert fa temps

    ResponElimina
  5. Es passen les lleis pel forro. Fan el que volen i prou.

    ResponElimina

benvinguts comentaris