Paisos Catalans

dijous, 1 d’agost del 2019

Agost agostat

He escrit molt poc, no sé del tot el perquè..... és per a mi tant imcoprensible com la realitat política ctual, en stand by i en crisi permanent... nosaltres amb els partits nostrats tirant-se els plats al cap... els altres ...estatals, rient per sota el bigoti contents i cofois amb la nostra politica inoperant  de desunió...

Aprendre dels errors diuen..... no sembla pas que estem disposades a fer-ho..... quan vam ser tothom a una van conseguir vèncer la repressió per terra, mar i aire de l'estat ferotge que tancava dia si i dia no webs, comptes de twitter, i entrava a sac a dependecies privades i públiques, amb milers de polícies en els famoso vaixells del Piolin ..... amb multes millionaires a tor i a dret a entitats, mebres del gvern etc etc i amb tot vam fer el referendum recordeu?

Recordeu que havíem de recuperra la república ni que fos simbolicament proclamada ? recordeu com haviem de recuperar i restablir el noste govenr legitim , democràticament escollit a les urnes ? recordeu quan Junts per Cat va guanyar les eleccions del 21 de desembre imposades per l'estat? recordeu que el nostre president era i és Puigdemont?

Recordeu quan el nostre parlament va defugir triar de president el qui va ser escollit per la majoria de nosaltres?  la por als jutges és ben trista i ben viva... i com de manera impacable i successiva van tirar per terra , els tribunals de l'estat els succesius candidats proposats... Jordi Sànchez, Turull fins arribar al president actual Torra....?

Recordeu que quan les candidats Puigdemont Comin i Junqueras van ser escollits diputats al parlament Europeu l'estat ha tornat a tirar per terra el ressultat d'una votació?

Recordeu que seguixen tots empresonats ? que els altres són a l'exili?

Recordeu com s'han carregat els diputats electes al congrés i al senat suspenen-los sense cap sentència en ferm?  i amb els electes per l'ajuntament de barcelona com Quim Forn idem?

Fem memòria per comprendre el que està passant, i actuem ....

Doncs jo si celebro que tant ANC com Omnium passin una mica dels partits .......

12 comentaris:

  1. Se't troba a faltar, però quan hi ets, pim pam, pim pam... fas unn resum clar i cataàl i dius ben bé el que jo veig, també.

    Doncs si cal passar dels partits, es passa dels partits, però no es pot deixar de tirar endavant. Estem ben aturats, coi! I si les sentències no ens desperten estem acabats.

    ResponElimina
  2. gràcies Carme !a veure si em revifo, no no ens hem d'aturar

    ResponElimina
  3. Cada any diem el mateix, després de l'estiu vindrà la tardor. Una tardor calenta.
    Si les previsions es compleixen i els malvats fan de les seves, la tardor serà més calenta que mai.

    ResponElimina
    Respostes
    1. no se que pas passarà però el cert es que estem malbarataran un exemple boníssim com va ser l'u d'octubre ,,,, espero que sigui calenta i no decebedora

      Elimina
  4. Estic d'acord amb el teu plantejament, amb la confrontació actual no només no podem avançar sinó que, de fet, estem reculant. Hem tornat a aquells anys, en els bons temps del Pujolisme, quan es posaven etiquetes de mals i bons catalans, tornem a titllar de traïdors als que no veuen les coses exactament igual que nosaltres (Esquerra ara és ER perquè ja no es mereix ser un partit català)... i això segur que és aplaudit (i sens dubte promogut) des de fora però som nosaltres mateixos els que ens ho estem fent. Em dol que sigui així perquè, em sap greu, no és aquest el país on jo vull viure.

    Tant de bo, estiguem a temps d'arreglar-ho i, com be dius, de saber actuar per deixar d'anar enrere i fer el que de veritat ens convé, tirar endavant d'una vegada per totes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. no se si seria tan contundent com tu respecte a ERC ...tanmateix no els entenc, no entenc on van ni el que fan ni el volen fer

      Elimina
    2. No sé si m'has entès. No sóc jo qui anomena ER a Esquerra, jo tinc molt clar que és un partit català i independentista. Amb el meu comentari intentava criticar justament els que diuen el contrari i es pensen que defensen l'independentisme titllant-los de traïdors i botiflers. Reitero que quan ens dediquem a posar etiquetes de mals i bons catalans, l'únic que aconseguim és fer-nos més petits i el que ens convé, si de veritat volem assolir l'objectiu, és créixer com més millor. Jo ho veig així almenys.

      Elimina
  5. Doncs que vols que et digui, per més que intento fer memòria, no entenc res de res...
    Penso que els partits no és el què importa, sinó el què pensa la gent del carrer i els partits només han d'intentar que tot això pugui ser posible, però mentre es vagin posant pals a les rodes els uns al altres, em sembla que ens quedarem a mig camí...Tot plegat, és una pena!!!
    Petonets, Elfre.

    ResponElimina
  6. Això de passar dels partits és una mica esbiaixat... concretament les crítiques van cap a un partit: ERC. I això és perquè ara és el rival a batre, les enquestes el donen guanyador, i això hi ha a qui no li agrada. Per això se'ls ha de fer passar per botiflers quan, dos dies després que ERC digui una cosa que a la hiperventilació independentista no li agrada, després de 48h de tirar merda sobre el partit, surt en Puigdemont o la Borràs, figures incontestables i estimades, i diuen el mateix. I a ells no se'ls critica igual ni ningú els vol ametrallar ni vetar l'entrada enlloc. Curiós, oi? Per pensar-hi.

    ResponElimina
  7. mira respecto al teva opinió però no la comparteixo... personalment com ja he dit no entenc ni vull entendre ni el que fa Junts per Cat ni ERC, tant uns com altres estan fent coses que no entenc

    ResponElimina

benvinguts comentaris