Paisos Catalans

dimecres, 25 de novembre del 2015

No morim , ens maten

  
http://www.caladona.org/2015/11/2511-manifestacio-no-morim-ens-maten/
Com cada any, seguim i seguirem denunciant i recordant, avui i sempre, que la violència és responsabilitat de qui l’exerceix, no de qui la pateix.
I per la construcció d’una societat digna, lliure de violències per a totes i per a tots:
  • ESCOLTEU-NOS. La saviesa femenina i el moviment feminista són la clau de la transformació cultural i social. Sense les dones no hi ha revolució.
  • MIREU-NOS. Som milions de dones sostenint la vida i construint relacions lliures de violència. Les pràctiques de llibertat femenina són mediació universal per la transformació de la feminitat i la masculinitat.
  • VEIEU-NOS. El reconeixement a la diversitat és el principi de la llibertat. Sense dones lliures no hi ha països lliures
  • RECONEGUEU-NOS. Les dones teixim xarxes i sense xarxes no es pot abordar el canvi social. Les organitzacions de dones feministes som referents de voluntat i acció política per la llibertat, la vida, l’equitat, la pau i la sostenibilitat.

El nostre saber feminista és imprescindible per acompanyar i guiar la transformació social que nosaltres fem cada dia, amb el nostre dia a dia.
Les unes al costat de les altres, practicant l’autodefensa feminista, diem PROU a les violències masclistes i ens donem suport per gaudir de vides i relaciones lliures perquè:
PERQUÈ ENS HI VA LA VIDA.
PERQUÈ VOLEM UNA VIDA LLIURE, I LLIURE DE VIOLÈNCIES.
PERQUÈ ENS VOLEM VIVES, I ALEGRES, I SANES, I FORTES, I JUNTES!!!


22 comentaris:

  1. Elfree, cal educació des de la base:la família ,l'escola, la universitat, als llocs de treball... a tot arreu.Als joves d'avui perquè demà no sigui massa tard, tot i que ja és tard.
    Una abraçada wapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. i als adults que neguen les evidencies .....s'ha de combatre els micromasclismes també

      abraçada

      Elimina
  2. Sembla que no s'acabi mai aquest mal son... M’esgarrifo cada cop que veig en els més joves actituds dominants i violentes (i les veig).

    Ens volem vives i alegres i sanes i fortes i juntes!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. les veus Carme perquè hi són .....queda un llarg camí
      sobretot ben vives perquè la vida és el be més preuat

      Elimina
  3. D'acord en tot el que exposes Elfree.
    Tant de bo es complís aviat.

    ResponElimina
  4. Estic d'acord en el fons de tot el manifest, però la meva postura s'acosta més a la de la Joana, cal educació en la igualtat perquè el futur no sigui com el passat. El lema del cartell no em sembla encertat, francament. No perquè no s'hagi de combatre la violència masclista, absolutament tolerància zero amb ella, i n'hi ha de molts tipus. Però el lema sembla que inciti a respondre la violència amb més violència. La violència de qualsevol tipus s'hauria d'eliminar de la nostra societat, i això s'aconsegueix, com deia, amb educació. No crec que el feminisme portat a l'extrem sigui millor que el masclisme. Hi ha molts homes que fem tot el possible per combatre la desigualtat i la violència, i llegir lemes així m'intimida. És la meva opinió, naturalment, Tota la lluita està bé, però de vegades es porta tan lluny que ni bromes podem fer. Un signe d'igualtat per mi seria que ens en puguem riure els uns dels altres de manera inofensiva i que ningú se senti vexat ni atacat per això. De moment no és possible.

    ResponElimina
    Respostes
    1. entenc que potser el cartell no és encertat però moltes vegades els missatges no es capten amb sotileses, i el cert és que segueixen matant dones pel fet de ser-ho perquè encara hi ha molts homes i dones que perpetuen els rols masclistes , el més greu són els anomenats micromasclismes quasi no es noten, só imperceptibles i fan mal .....no és només l'educació ...les cançons que escolten i ballen molts adolescents estan farcits de missatges que parlen d'amors dependents en que les dones són juguets de goma en mans de tios guais ....les pel·lícules, els anuncis, la mateixa moda, no és problema d'educació només és a tots els nivells de la societat , l'anomenat sostre de vidre a les empreses, els diferents salaris entre dones i homes per fer les mateixes feines.....seguiria amb pàgines senceres ......si arriba un dia en que realment podem riure junts i juntes tots plegats seria un bon indici però està tan impregnat tant arrelat que costa molt.....ningú posaria en qüestió el fet que es persegueixin conductes nazis ....suposo que ningú diria als jues o altres víctimes de la barbàrie nazi vigileu no porteu massa lluny i a l'extrem el vostre antinazisme .....resulta que molts joves pensen així diuen ui el feminisme és com el masclisme....no no ho és el feminisme en tot cas lluita per alliberar-se del masclisme , no és en contra dels homes , és en contra del masclisme ( hi ha masclisme en homes, en dones, en la societat, en la cultura ,, dins els partits polítics......sento haver-me enrotllat i sento haver simplificat .....la violència masclista no existiria sense el masclisme .....

      Elimina
    2. Xexu aclareixo per si pot sembla el contrari ...ja se sap que l'escrit no pot reflectir el to ni la veu ni els gestos que puc entendre el que em dius encara que no ho comparteixo del tot , t'agraeixo molt les reflexions i el comentari , et percebo sincer

      Elimina
    3. Si no m'has de convèncer de res, a mi. Conec la problemàtica, la treballem molt al partit, i les nostres joventuts estan súper sensibilitzades i el combaten a tots els nivells. Però sí que cal explicar quina és la lluita feminista, les demandes, els objectius, perquè fàcilment es pot caure en malentesos. Però anem a l'arrel, segueixo creient que l'educació és la solució, i mentre no pugin generacions educades en la igualtat, combatre amb força aquests estereotips i micromasclismes. Els tenim tan ficats al cap aquests estereotips que tant tu com jo, n'estic segur, hi hem caigut més d'una vegada. I no crec que cap dels dos ens faci feliços practicar-los. Però estan allà, i ens els han ficat al cap. Com ho combatrem si no és amb educació. Fixa't que abans veure dos homosexuals fent-se un petó pel carrer era blanc de totes les mirades. Ser gai era una raresa. L'homofòbia segueix molt present, però s'ha normalitzat molt la situació, i la canalla cada cop ho veu més natural i se n'estranyen menys. Algú que està a l'institut ara és molt més tolerant que tu i que jo, ho té molt més assumit. Amb el respecte a les dones i la igualtat s'ha d'aconseguir fer-ho des de joves, i no només serà per costum, com ha passat amb l'homosexualitat. Potser haurem de fer una mena d'immersió igualitària. Però si no és així segur que no ens en sortim.

      Elimina
  5. Doncs sí senyor...Per tots aquests perquès, Ho signo!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Ja a l'escola es detecten actituds masclistes entre els nens que s'han de tallar, portem anys d'endarreriment!

    ResponElimina
  7. no sé com hem d'aturar-ho però és bàsic que des de ben petits vegin que això no porta enlloc, educació i mà dura als mal tractadors

    ResponElimina
    Respostes
    1. els maltractadors més indetectables són els que no deixen empremtes físiques.....per molta educació si aquesta és omés de paraules i no de fets seguirem així malauradament

      Elimina
  8. Penso que ja s'intenta educar en la igualtat, però no veig que al llarg dels anys s'hagi avançat tant com seria desitjable. És el que veuen a casa, em pregunto?

    ResponElimina
    Respostes
    1. s'intenta educar en igualtat però de vegades els mateixos professionals de l'educació estant transmeten el contrari i t'ho puc dir de bona tinta , no tohom és clar però estem molt lluny , si ho veuen a casa , ho senten a les cançons de moda, ho veuen a les pelis

      Elimina
  9. Hem de fer molta feina, però ho aconseguirem!

    ResponElimina

benvinguts comentaris