Paisos Catalans

diumenge, 26 de juny del 2011

Joan Oliver ( Pere Quart), Manuel de Pedrolo in memoriam

 Tirallonga de monosíl·labs



El mes de juny del 1986 aquest poeta ens va deixar per anar-se'n a l'Olimp dels poetes. A mi que tant  m'agraden els monosíl·labs em plau de penjar aquest vídeo que he trobat ....

I avui farà anys , també, de la mort d'un altre gran escriptor, prolífic i polifacètic,Manuel de Pedrolo  va ser un dia com avui del 1990, en una altra cultura seria encara un escriptor més reconegut, no endebades va conrear tots els gèneres literaris. En aquest enllaç podeu trobar tota mena d'informació sobre ell, la seva extensa obra, els entrebancs que sempre li va posar la dictadura franquista que va arribar a prohibir-li la publicació de fins a  14 llibres,  malgrat tot va publicar molt, i va obtenir fins a 23 premis literaris , bé si en voleu saber més  cliqueu Fundació Pedrolo

13 comentaris:

  1. La setmana vinent es fa l'homenatge e Pere Quart a Sant Llorenç Savall.

    Gran, molt gran!!!!

    ResponElimina
  2. Tot i que ja sabeu que Pedrolo... és el meu escriptor preferit, de tots els temps i de tots els països... no recordava el dia de l'aniversari de la seva mort. Sempre és bo recordar-lo.

    I a Pere Quart, per descomptat que també. La tirallonga dels monosíl·labs, per més que l'escolti o la llegeixi no deixa mai d'admirar-me.

    Gràcies, guapa!

    ResponElimina
  3. Un posts molt complert, Elfreelang. M'ha agradat moltíssim el vídeo dels monosíl-labs. La quantitat de coses que es poden demanar utilitzant-los.
    Pel que fa a Pedrolo, tens raó que no se li reconeix la seva vena d'escriptor polifacètic.
    Els mono i els poli s'uneixen avui en un merescut homenatge.

    ResponElimina
  4. Doncs ara quedaré malament, però gairebé prefereixo els teus experiments amb els monosíl·labs, sempre m'han semblat uns exercicis fantàstics, millors que el del vídeo, que és molt repetitiu. Encara que potser és per la reverberació que li han posat, que no entenc.

    ResponElimina
  5. Tots dos formen part de la meva vida interior. En Pere Quart tot un pesonatge, i en Pedrolo el meu autor preferit, el primer llibre que vagi llegir d'Ell, Un amor fora ciutat.
    Un bon treball el teu.

    Des del far una abraçada.
    onatge

    ResponElimina
  6. Molt bons recordatoris.

    Jo reconec que Pere IV, mira que ho he intentat, però no he aconseguit acabar d'entrar al seu món particular.

    En canvi en Pedrolo em va fer gaudir tant quan era més xic! Com ja he dit altres vegades en altres blogs considero que és un escriptor nostre força infravalorat. Es mereix molt més del que li reconeixem.

    ResponElimina
  7. un poc d'art i un munt de mots, el seny d'el mag de Pe.re Quart!
    m'ha encantat un gran xic i un molt poc!

    ResponElimina
  8. Moltes vegades associem a un personatge o a una imatge uns mots determinats sense saber massa bé perquè, o sí. No els defineixen però no importa, ens hi fan pensar.
    D’en Pere Quart, sempre m’ha quedat “com el Vallès no hi ha res” (abans de viure al Vallès ja la deia, influència del Llach)
    D’en Pedrolo, em queda el títol d’un llibre “Si em pregunten, responc “, ja fa molts anys me la va deixar, qui més tard seria el meu marit.

    Bon vídeo, bons homenatges. Sempre tan atenta.

    ResponElimina
  9. Jo tinc ganes de veure l'adaptació del Mecanoscrit pel Bigas Luna... gràcies per recorda-me'l i pels monosíl.labs, que poc que sé que hi són.

    ResponElimina
  10. Bons representants de la literatura catalana del passat segle,
    un poc de mot
    un xic de vers

    ResponElimina
  11. -gràcies rits! dos escriptors genials sens dubte!
    -De res Carme gràcies a tu! confesso que m'agrada molt més Pedrolo que Pere quart!
    -Gràcies Pilar molt bo això del mono i el poli ( sort que hi ha un referent sinó semblaria que parlem del mico i del policia)
    -Home XeXu gràcies per trobar els meus monosíl·labs millor que els del Pere Quart...la reverberació no sé pas deu estar mal gravat...
    - gràcies onatge! jo també vaig llegir Un amor fora ciutat i molts d'altres potser és que se'm va quedar més gravat va ser Acte de violència
    - Gràcies porquet jo també sóc més de Pedrolo un grandíssim escriptor que va tocar totes les tecles de la prosa i la poesia!
    -lolita un bes bis per a tu amb tots els mots bons del món ple!
    -Gràcies Quadern a mi de Pedrolo no sé perquè els seus contes , sobretot els més fantàstics m'agraden molt tenia mestratge, ofici i un domini del llenguatge i tots els registres
    - De res gràcies a tu Gemma i Sara ....Pedrolo té un munt de novel.les que podrien porta-se al cine a veure si la fan aquesta del mecanoscrit
    - Gregori els teus mots ben bons els rep amb bon to Elfreelang

    ResponElimina
  12. Dos grans. Bonic homenatge el teu. Un petó i fins aviat.

    ResponElimina

benvinguts comentaris