Paisos Catalans

divendres, 31 d’agost del 2012

Signes de canvi i cant de cignes!!!!

Doncs si avui m'he llevat optimista  i perquè ? primer per la fresqueta que sento aquest matí , ja n'havia prou de tanta xafogor! i després per una cosa sense importància que ha sortit en la premsa ....res en especial , el senyor Barroso , president de la comissió Europea , per primera vegada parla obertament de la possibilitat d'una secessió de Catalunya , podeu llegir la noticia a l' Ara.cat.
Això pertany als signes de canvi.....fa anys hagués estat inimaginable ni la menció d'aquesta possibilitat....alguna cosa gran comença a bellugar-se....
I ara ve el cant i el ball del cigne : un coronel de l'exercit d'ocupació ens amenaça amb una intervenció militar !!!! , podeu llegir-ho aVilaweb, el tal Coronel, del qual passo de dir el seu nom, diu que hauríem de passar per damunt del seu cadàver ....ui quina por! si els militars , que provenen en part o en gran part, com podem comprovar , del passat gloriós d'aquells que van alçar-se contra un govern legal i democràtic, es comencen a esverar és que hi ha possibilitats reals !!!!! és que l'estat està en contra de la declaració  de drets humans ? li recomano que es llegeixi dret a l'autodeterminació, i a més els estats del món es mirarien impàvids la marxa de l'exercit espanyol per invadir Catalunya per la força de les armes ? ( vull ser optimista i pensar que no ,que no s'ho mirarien impàvids)
Us afegeixo l'emotiu discurs de Pau Casals  davant l'ONU el 1971:




11 comentaris:

  1. Encara tinc els pèls de punta. Agafem embranzida, això està clar. Pista!!!!

    ResponElimina
  2. Bons senyals, sí! Sembla que la pluja regenera i revifa esforços :) Ara que dubto que el senyor coronel llegeixi gaire... Molt bon dia!!

    ResponElimina
  3. Digues la veritat, t'has llevat optimista perquè creies que amb la retallada de sou no arribaries a fi de mes i has arribat. D'ací no res s'acaben les vacances, guai!

    ResponElimina
  4. Sí senyora, petits, però els senyals de canvi van en augment!

    Si les negociacions fossin a tres bandes com diu el senyor Barroso, no crec que s'atrevissin a treure els tancs... no sembla gens lògic.

    ResponElimina
  5. Des d'aquí ens hem de fer escoltar a Europa, és l'única manera d'avançar. Espero que aquest sigui el primer pas, però no ens podem adormir.

    ResponElimina
  6. Ja hem perdonareu, eh. Però si s'ha de passar per sobre del seu cadàver, no veig on és el problema. Fàcil no serà, però quan la gent de fora comença a plantejar la possibilitat, per alguna cosa serà. Deuen veure quelcom que a Espanya es neguen a veure. I és que em sembla que les vexacions a les que estem exposats em sembla que ja comencen a fer pudor de socarrim a més d'un.

    ResponElimina
  7. Pel que sigui però jo també estic contenta amb aquesta notícia. Sembla que al final, el gota a gota ha arribat a algun lloc. Està clar que la mirada l'hem de tenir cap Europa que és d'ón estem més aprop. Si senyor, aquest 11 marcarà un abans i un després. Omplirem carrers i places i farem sentir el que pensem i el que sentim.

    ResponElimina
  8. Si que són bones noticies! No serà fàcil, però al menys ja s'albira una petita esperança...
    Ara cal recordar: Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar i tornarem a vèncer.

    ResponElimina
  9. Si l'11 aconseguim una jornada històrica en participació, pot ser històrica pel seu significat.

    Meravellós Casals, vídeo no per més vegades vist, menys impressionant.

    ResponElimina
  10. Si cada vegada diuen més bestieses vol dir que realment noten que cada vegada tenim la independència més aprop

    ResponElimina
  11. Gràcies Joan! piiista!
    Silvia gràcies, no no crec que llegeixi res més que els manuals d'instruccions de les armes...endavant! bon diumenge i bona setmana!
    Jpmerch sempre em fas somriure! tens raó sembla un miracle però si he arribat a final de mes!
    Carme com deia el capità enciam els petits canvis són poderosos! jo espero que els únics tancs siguin de cervesa!!!
    Quadern de mots tens raó amb els ulls ben oberts i el cervell despert! Europa que venim!
    XeXu jo veig que si que algú i més d'un i de quatre ja té la mosca al nas i nosaltres els dallosins plens confio en un canvi ...no serà fàcil però hem de ser un país independent! la pudor de socarrim ja és un clam!
    Laura T estic amb tu de moment omplir els carrers com mai i esperar q veure qui mou la primera fitxa! cap a la llibertat!
    Glòria ben dit, recordar les paraules d'el Companys espero quedar-me amb les dues frases del final :lluitar i vèncer!
    Ferran si que sigui una fita que marqui un punt d'inflexió! que gran i que emotiu en Pau Casals !
    pons 007 jo crec que sí que deu ser així mateix....ningú s'esvera si ho veu remot...

    ResponElimina

benvinguts comentaris