Paisos Catalans

dimarts, 11 de setembre del 2012

Hem fet història!!!!!!

Encara amb la pell de gallina i els peus destrossats i el cor content ......a quarts de quatre puc constatar la Gran Via era plena , replena de gent d'arreu amb estelades, gorres, cartells , he tractat de pujar per passeig de Gràcia .....un bany , un oceà de gent arreu.....he volgut agafar un camí alternatiu a veure si podia avançar i respirar una mica....impactant , brutal, emotiu, emocionant....tots els carrers plens , travada entre plaça Urquinaona  , davant d'un pans and company entre la paret i la immensa gernació he estat prop de 35 minuts fins que no se´com he aconseguit travessar el mar d'estelades, per camins diferents he tractat d'incorporar-me a una manifestació que oficialment encara esperava a Gran Via amb Passeig de Gràcia que comencés ....ja les sis tota la via laietana i els carrers adjacents, paral·lels , perpendiculars...plens plens, impossible fer un pas ....mai de la vida , i mira que he assistit a manifestacions, mai havia viscut una cosa semblant, més gran que la del onze de setembre del 1977, més gran que una de les primeres manifestacions contra la guerra d'Irak, més gran que la del 10 de juliol del 2010..... ara arribo a casa i miro i em connecto la guàrdia urbana que sembla fa curt diu que devien ser un milió i mig!!!!!!!

Estic esborronada, impressionada, contenta i esperançada ......i emocionada sí , he sentit molta gent, joves, matrimonis, grups, parlant en castellà i eren allí demanant el mateix, amb l'estelada al coll ..... gent de tota mena i condició, joves, nens, madurs, ancians, amb cadira de rodes, parelles amb gos, amb nens petits, iaios amb bastó, tots tothom amb un sol clam......

ei i encara a hores d'ara continua baixant gent i més gent per Via Laietana .....i d'aviat seran les nou......això és gran molt gran, Sepharad escolta! Catalunya nou estat d'Europa!!!!

22 comentaris:

  1. :)))) Vull ser el primer en felicitar-vos, Elfree. Segur que també hi havia amb bici, oi que sí? Una abraçada i un petó.

    ResponElimina
  2. El desig i la intenció està ben clara. Cal continuar endavant!

    ResponElimina
  3. Escolta, Sepharad: els homes no poden ser
    si no són lliures.
    Que sàpiga Sepharad que no podrem mai ser
    si no som lliures.
    Acabem d'arribar de Barcelona, Elfreelang, espero que ho hagis passat tan bé com nosaltres, aaaa compra-li una estelada a la teva mare!!!!! si no em passes l'adreça i li envio jo personalment!!!!!

    ResponElimina
  4. He estat a Pl. Catalunya, al Pg. de Gràcia, a Portal de l'Àngel, a la Via Laietana, al Born, al Parc de la Ciutadella i a l'escenari final, i per tot arreu hi havia el mateix: riuades de gent amb piles d'estelades i cartolines verdes. Emocionant!!!!

    ResponElimina
  5. Era força impactant, la munió de gent era fora de mida. I tots amb la seva estelada al coll, a la bandera, mocadors, pancartes... tothom guarnit. I eren estelades, eh, poques senyeres hi havien. Perquè era molt clar el que demanàvem avui, molt i molt clar. I qui no ho vulgui escoltar, és problema seu. No sé si som majoria, potser hi ha gent al país que no ho vol, però al centre de Barcelona no hi havia ningú que hi fos per la força, ningú pagat per omplir. I només amb els que érem, ja seríem més habitants dels que tenen molts estats europeus. Així que no se'ns pot menystenir. Això de Sepharad a mi m'és igual, el que ens ha d'escoltar és un altre.

    ResponElimina
  6. Impressionant. Ha estat brutal, l'ambient distès i seré, la força i la contundència. Hauran d'escoltar, no pot haver-hi pas enrere. Aviam què passa (q és el que més preocupa).

    Un amic ha anat aquest mati a treballar i treballa prop la platja. Explicava que ja des del matí l'ambient era impressionant. tota la gent amb estelades a les platges, que mai havia viscut la Diada així.

    ResponElimina
  7. Emocionant. De bon matí, ja per la carretera, tants i tants cotxes en una sola direcció, era evident pel dia que tots anàvem pel mateix, contents, i la majoria ensenyant senyeres i estelades dins el cotxe. Feia molt de goig. Orgull català total! Un cop a Barna, la germanor que es respirava, l'ambient content i serè. Avui érem un poble unit i feliç. No crec que demanem res que no mereixem sobradament.
    Esperem que tantes veus unides hagin servit per fer-se sentir.

    ResponElimina
  8. Impactant!! Tots units amb un sol crit, INDEPENDÈNCIA!!!

    ResponElimina
  9. Històrica, i tant, un milió i mig de persones supera el milió dues-centes amb què va guanyar CIU les eleccions.... Ara cal un referèndum, un bona "algarabía" es prepara! (quina il.lusió, deslliurar-se de personatges com Rajoy i Aguirre...).

    ResponElimina
  10. Jo també he escoltat gent cridant Independència i parlant entre ells en castellà. M'ha fet veure com de gran n'és tot plegat.

    ResponElimina
  11. No serà fàcil, però ho tenim una miqueta més aprop. Un petó i visca Catalunya!

    ResponElimina
  12. Brutal, el tren q que vaig agafar al migdia des de Sabadell anava ple com un ou amb gent amb estelades, a qualsevol racó de Barcelona hi havia penya amb senyeres i la cua d'autocars arribava fins al Clot.
    És ben bé que hem fet la feina, ara són ELLS qui han de moure fitxa. Això ja no té aturador.

    ResponElimina
  13. una mica agobiant i pesat tanta estona de peu i avançant tan poc a poc, espero que serveixi per alguna cosa...

    ResponElimina
  14. gràcies vicicle sí si amb bicicleta també !!!! petons i abraçades tot està per fer i tot és possible ....al País Valencià també!
    gràcies Jpmerch!!!!!
    Joan no hi ha passos enrere ara entre entrebancs i dificultats però anirem endavant!
    Gràcies Glòria si senyora cap endavant!!!!
    jaja Marta moltes gràcies ja està ja la té !!!! i penjada al balcó!!!!! ei no et vaig veure! com érem tant pocs!!!!
    Rita gràcies per aparèixer per aquí! encar em dura l'emoció!!!! és un pas important mira la premsa d'avui fins i tot el Rubalcava ha hagut de dir ....i a Europa desdiuen el dit....anar-hi anant Rita !!!! jo cada cop veig que ho veurem i ho viurem! abraçades independents i lliures!
    Xexu sí emotiu, impactant , missatge clar i català i contundent....tant és ens ha escoltat i vist tothom alguna cosa es comença a bellugar ....passi el que passi això ja és un primer pas i gran.....emoció i ganes de marxar amb l'estelada arreu!
    rits jo crec que mica en mica alguna cosa està canviant ja....l'ambient, les estelades, i s'estan afegint gent que mai hauria dit que s'afegiria i el que considero important per la integració i la unió , molts castellanoparlants eren allà cridant el mateix i amb estelades!!!! no passaran més de cinc anys , ja veuràs!
    Gerònima per força tota l'empenta, la mar de positivitat que desprenia arreu la gentada, la immensa gernació , tot allò que es respirava, amb un somriure als llavis aixo ja és imparable hem creat i generat tones de bon rotllo , no anàvem contra res sinó per afirmar, per proclamar .....emotiu! efectiu!
    Sílvia sí independència! jo encara estic plena d'ahir!
    Gemma i Sara no he sentit el que ha dit el senyor Mas, però aquí i allà percebo, oloro, noto que alguna cosa s'ha remogut i no hi ha marxa enrere ...costarà però hi arribarem! algarabia!
    Clidice a mi és el que més m'ha emocionat! de debò això vol dir moltes coses i és un bon averany! que sumem i multipliquem enlloc de restar!
    montse sí endavant i endavant fins aconseguir-ho!
    Jordicine jo m'acullo a l'esperit del maig del 68 siguem realistes demanem l'impossible! però saps jo ho veig molt possible! petons!
    Gregori si Barcelona cert era plena arreu , trens , autocars, brutal no té aturador no ! que moguin fitxa!
    pons 007 algun sacrifici hem de fer no? jo em vaig beure un litre i mig d'aigua .....servirà , ja ha servit...home de poca fe

    ResponElimina
  15. Aneu sumant i ho feu molt bé.

    Felicitacions des d´aquest racó de la roqueta.

    Una aferrada!

    ResponElimina
  16. Em recreo en la teva alegria!!! ^0^

    ResponElimina
  17. Hem de continuar caminant, Elfree.
    (vindràs el dia 21, a Corró d'Amunt?)

    ResponElimina
  18. Em sumo i comparteixo l'emoció per tu viscuda. Va ser molt gran. El mar d'estelades era impressionant. Era una bona reivindicació però en to de festa i de sentiment des del més profund. No hi ha més cec que qui no hi vol veure! No sé d'on treuen arguments per poder fer la vista tan grossa. La llavor està sembrada. Aquest esperit ja no decaurà!

    ResponElimina
  19. sa lluna aferradetes!
    Gràcies Pilar!
    I tant que hem de seguir caminant! no ho se Jordi sóc profe i entre l'augment d'hores i tot plegat encara em quedarà més feina per a fer a casa i a sobre els caps de setmana...diria que no podré venir, em sap greu!
    Laura i tant que no,, per primera vegada els polítics, i el senyor Mas sobretot, estan movent fitxa, és la primera vegada que llegeixo les coses tan clares ! no hi ha marxa enrere!

    ResponElimina

benvinguts comentaris