Paisos Catalans

diumenge, 27 de març del 2016

GMT/UTC més dues hores

Altre cop anem amb dues hores de diferència .....m'han furtat una hora i a més des del 1940  quan el dictador va decidir que aniríem amb l'hora de l'Alemanya nazi , anem irracionalment tard .....dinem tarda, sopem tard dormim poc ..... el citat dictador va adoptar l'horari alemany ....
Aquí un extracte d'un article de vilaweb  del 25.03.2011:
" (.....)l'Espanya franquista passés a homologar-se voluntàriament a l'hora central europea o CET (el fus horari que va una hora endavant respecte del temps universal coordinat o UTC), la que l'Alemanya nazi havia imposat a tots els territoris ocupats amb horari diferent: Bèlgica, França, Luxemburg, els Països Baixos i Polònia. Amb la fi de la Segona Guerra Mundial, tots aquests estats van mantenir l'horari centreeuropeu i fins i tot s'hi van sumar Andorra, Gibraltar i Mònegue. Amb tot, el manteniment del CET a Espanya fins a l'actualitat, setanta-un any després, és el que causa més estranyesa.(...)" 

La línia és la que correspon al meridià  de Greenwich; com a curiositat , l'avinguda Meridiana de Barcelona rep el nom del meridià de París ......

Ja fa temps  que existeix un grup de persones que proposen tornar a l'horari més europeu , el que ens faria portar uns hàbits i un ritme de vida una mica més endreçat , són els de la iniciativa per la reforma horària Ara és l'hora ( no confondre amb ANC)
llegiu com ens ha afectat i ens afecta el canvi d'hora franquista 

L'ombra del franquisme és allargada .....fins i tot ens condiciona els horaris i des de fa massa anys ......





11 comentaris:

  1. No sé que hi guanyen o hi guanyem nosaltres si de fet acabem sempre treballant de sol a sol i una mica més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. a mi el que més m'irrita Joan és que a sobre sigui Franco qui ens dicti els horaris

      Elimina
  2. L'ombra del franquisme... és al poder central.

    ResponElimina
  3. Jo m'adaptaré als horaris que em posin, però sempre m'estranya que us afectin tant aquests canvis d'horari, que sembla que us canviïn la vida completament. A mi m'afecten zero, que no estem parlant de 15 hores de diferència, eh? Que fem les coses en un rang horari de més d'una hora de diferència, eh? Dinem de 13h a 15h cada dia, quan podem. Sopem de 9h a 22:30h (jo sovint més tard). Què més donarà fer-ho en el rang alt o el baix de l'espectre... per un dia, que és el que podem trigar a acostumar-nos-hi...?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Xexu el que m'afecta és a nivell social i polític, que anem malament d'horaris per culpa del generalisimo i des l'any 1940 és el que m'afecta més quan el tal va decidir adoptar el mateix fus horari dels nazis ....en quan al canvi d'hora aquest que sembla que data del 1974 encara no li veig el què tanmateix si em costa uns dies pair-ho

      Elimina
  4. El canvi de l'hora, com li diem, afecta a cada un de manera diferent. A mi m'agraden més les tardes llargues que em permeten passejar i gaudir millor del sol. Les tardes curtes de l'hivern a vegades em deprimeixen. Però potser preferiria un sol horari per a tot l'any.

    ResponElimina
    Respostes
    1. el que millor ens aniria Alfonso és anar amb l'hora del sol ...els dies s'allargarien poc a poc i no de cop i volta i l'hivern la foscor seria progressiva ...fixa't a l'octubre passem en un dia a fer-se fosc a les cinc de la tarda això entristeix a qualsevol

      Elimina
  5. Doncs a mi si que em destarota aquesta hora, almenys els primers dies. El cos té el seu rellotge i no és canvia d'un dia per l'altra.
    Per altre banda no entenc, encara que m'ho expliquin, les avantatges que comporta.

    ResponElimina
  6. Jo tampoc ho entenc Glòria .....anar amb l'hora del sol seria el millor

    ResponElimina
  7. El meu cos va amb l'hora del sol, imagino que com a tots, perquè és més natural que sigui així. Tot i que m'agrada veure llum, aquests canvis em fan pols.
    Tampoc crec amb els avantatges que diuen que reporta.
    Bessets, nina!

    ResponElimina

benvinguts comentaris