Paisos Catalans

dissabte, 30 de desembre del 2017

Llibres llegits durant l'any que s'acaba

Llibres llegits aquest any 2017 per ordre de lectura

  1. La guerra de les salamandres . Karl Capek ( una distopia molt curiosa de com les salamandres es van apoderar del món dels humans)
  2. El mundo de Edena . Moebius ( ja ho sé és un còmic però és una lectura oi?
  3. Cuaderno de ejercicios de comunicación no violenta . Anne van Steppen
  4. Cuaderno de ejercicios de plena conciencia . Ilios Kotsov
  5. Si creus en mi et sorprendré . Anna Vives i Francesc Miralles ( relat de com una noia amb síndrome de Down va crear la seva tipografia que va usar el mateix Barça en els dorsals)
  6. A Virginia le gustaba Vita . Pilar Bellver (una recreació epistolar molt original de la relació entre Virginia Woolf i Vita Sackville-West )
  7. Eren ells . Carles Rabassa (una novel.la excel·lent )
  8. Orlando: Virginia Woolf ( ja un clàssic , relectura)
  9. Retrato de un matrimonio. Nigel Nicolson ( biografia molt curiosa feta pel fill de Vita Sackville-West)
  10. L´Àngel d’hora en hora : Miquel de Palol ( me’n vaig adonar que ja l'havia llegit feia molts anys però vaig seguir fins el final ....)
  11. La mala dona : Marc Pastor ( recreació novel-lada i novel·lesca sobre l’anomenada vampira del Raval )
  12. L’aquari : David Vann ( brutal novel.la, dura , duríssima i tendra , excel·lent)
  13. Llum . Elisabet Riera (pse )
  14. Dones de Barcelona. Elisenda Albertí ( retrat de varies dones importants per diverses raons en la història de Barcelona, entretingut i amè)
  15. Desig de xocolata. Care Santos ( novel·la ben construïda i trenada , em va agradar però no entusiasmar )
  16. Mística conilla : Jordi Lara ( original , molt original, la mística hi és en tots els relats i és conilla perquè va ran del terra més que del cel, estrany llibre)
  17. La mecànica de l'aigua : Silvana Vogt ( notable novel·la basada en la realitat de la vinguda d’aquesta argentina ja catalana al nostre país fugint del corralito , també és la historia d’una amistat entre ella i el seu editor)
  18. Mariona : Pilar Rahola ( novel.la històrica documentadíssima, tant que entorpeix el relat amb tantes dades potser gens sobreres però la vaig trobar feixuga de llegir )
  19. Cròniques de la veritat oculta : Pere Calders ( tothom ha de llegir i rellegir aquest geni de la imaginació unes quantes vegades en la vida)
  20. Trauma, Patrick McGrath ( un psiquiatra que amaga dins seu un trauma que al final surt a la llum , molt bona novel·la)
  21. Quaranta anys perduts. Rosa Maria Arquimbau ( la vaig descobrir l’any passat i és una dona que fou política, periodista, una avançada al seu temps i també catalanista de pedra picada ....els quaranta anys perduts són els de la dictadura és clar)
  22. Tots tenim un costat bo. O molt bo ( llibre coral escrit per varis autors a benefici de la marató del any 2016)
  23. Esdevenir humil( rituals per a després de Déu) Suso de Toro (llibre molt curiós d’un escriptor honest que es considera ateu però està carregat d'espiritualitat)
  24. Cor lleuger. Rosa Maria Arquimbau ( interessant )
  25. Ocells aquàtics. Jaume Sañé ( òbviament parla dels ocells aquàtics)
  26. R.U.R ( Rossum Universal Robots) Karel Capek ( sí és la primera vegada que apareixia el terme robot , curiosa i interessant precursora de moltes novel·les posteriors)
  27. Prostitució ( d'allò de a poma fins els nostres dies ) Rosa Maria Arquimbau ( un assaig original sobre la prostitució escrita en un temps on no es podia parlar ni d'això ni de res)
  28. Dissabte . Ian McEwan ( notable novel.la que narra un sol dia en la vida d’un brillant neurocirurgià i on passen coses inversemblants i perilloses )
  29. Els carrers seran sempre nostres . Liz Castro ( relat dels fets viscuts arreu de Catalunya el dia 1 d’octubre , emotiu, emocionat, corprenedor)
  30. Operació Catalu(Ñ)nya . Francisco Marco ( espès i dens i intricat relat que avança feixuc entre tants noms i cognoms ....interessant per conèixer una mica les clavegueres de l'estat)
  31. Operació urnes. Laia Vicens i Xavier Tedó ( relat de com es va gestar i fer possible que votéssim el dia 1 d'octubre, una xarxa feta de centenars i centenars de persones que va funcionar.....)
  32. Sin arte Peter Esterhàzy ( novel·la o biografia no ho sé a voltes sembla que l'autor parla de si
    mateix , de la seva mare , és hongarès i ja se sap els hongaresos són molt cultes )

12 comentaris:

  1. Déu n'hi do amb la teva llista d'aquest any. Com sempre, conté força assaig, gènere que jo no toco gaire perquè prefereixo que em facin volar la imaginació. De tots aquests només n'he llegit un, el de Calders. Però hi ha títols molt interessants, i prova d'això és que el primer de la llista ja l'he buscat a la llibreria i no el vaig trobar, però no trigarà a caure perquè em ve de gust llegir-lo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. hola XeXu la veritat és que ja n'he llegit uns quants del tal Capec, és un llibre fantasiós però de pas fa una critica ferotge al capitalisme i no diré res més ....no creguis la meva llista és modesta comparada amb la teva o la del Mac , trec temps d'on puc per llegir però amb la docència no en tinc gaire

      Elimina
  2. He trobat tres coincidències: "Desig de xocolata" (el vaig llegir fa uns anys però recordo que em va agradar força), "Cròniques de la veritat oculta" (estic d'acord amb tu, Pere Calders és un autor imprescindible) i "Tots tenim un costat bo..." (el llibre de la Marató ja fa unes quantes temporades que encapçala la llista de les meves lectures anuals).

    Dels altres n'hi ha més d'un que em vindria de gust llegir però, com en Xexu, m'ha cridat especialment l'atenció el primer de la llista. El buscaré i a veure si trobo també el dels robots del mateix autor.

    ResponElimina
  3. hola Mac si coincidim en tres ....el tal Capec és va avançar al seu temps , a mi personalment m'agrada

    ResponElimina
  4. Força impressionant! A mantenir el nivell l'any que ve!

    ResponElimina
  5. Jo només n'he llegit dos de tota la teva llista. Coincideixen amb els dos primers que diu en McAbeu.

    Però n'hi ha uns quants que segurament llegiré. M'han fet gràcia l'1, el 7 i també els 5 últims, a veure si em vaig muntant el pilonet per l'any que ve.

    ResponElimina
    Respostes
    1. hola Carme dons ja se que els gustos són personals però la novel.la Eren ells està escrita amb un tremp notable jo te la recomano l'autor és poeta i és la seva primera novel.la ....a llegir doncs!

      Elimina
  6. Caram noia , quina llista, jo no coincideixo en cap, però no és estrany perquè la meva seria molt curteta, però a l'estiu em vaig atrevir amb un llibre d'aquests que tenen un munt de pàgines, Els hereus de la terra, però com que m'havia llegit l'Església del mar, gairebé era una obligació, els dos em van agradar, però el primer em va agradar més...
    Petonets.

    ResponElimina
  7. es veu que hi ha tants llibres com lectors lectores diferents ....el llibre que dius és del Ken Follet ? jo no l'he llegit mai ....bon any 2018 i bones lectures!

    ResponElimina
  8. Una llista ben reeixida. M'agrada molt que comentis les impressions.

    "A Virginia le gustaba Vita", és una lectura que va estar al club, però no la vaig triar. Les que la van llegir els va encantar.

    "Els carrers seran sempre nostres" està esgotadíssim!

    Bones lectures també per al 2018!

    ResponElimina
  9. es fa el que es pot rits gràcies molt bones lectures també´per a tu! està esgotat? sort que me'l vaig firar a temps !

    ResponElimina

benvinguts comentaris