Paisos Catalans

dimarts, 2 de gener del 2018

Endavant les atxes !

Primera entrada del any nou de trinca que tot just acabem d'encetar....quin any el 2017!!!!
Estem a quinze dies de la constitució del nostre Parlament tant injustament supimit com tot el govern i les nostres institucions pel famós cent cinquanta cinc dels qui han tret el resultat electoral pitjor de tota la recent història "democràtica"

Endavant les atxes! ( ep un aclariment per qui cerca violència en la manera de fer una truita , les atxes són uns ciris gruixuts que acostumen a portar-se en les processons )
La definició del diccionari


f 1 Ciri gros i gruixut de forma prismàtica i de quatre blens.

2 endavant les atxes! Expressió per a indicar la voluntat de prosseguir en una acció malgrat les dificultats, o la resignació que vagi endavant una cosa que hom voldria evitar.

Doncs això ens espera un any per seguir endavant i si de cas cantem!!!!

12 comentaris:

  1. Molt bé, Elfree, un primer post ple d'energia! que no ens faltin mai els ànims i les ganes de tirar endavant. Endavant les atxes!!!

    ResponElimina
  2. Doncs si noia, cantem que "qui canta els seus mals espanta", o "qui canta tot el dia, té cent anys d'alegria"...
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Elfi, molt bon any! i endavant les atxes!
    Qui canta els mals espanta!

    Espero que les festes hagin anat molt bé i continuem, que tenim feina!!

    Petonets!

    ResponElimina
  4. Atxa, en una altra accepció, també és una arma de guerra semblant a una destral. Sempre he pensat que aquesta expressió venia d'aquest significat, però per com està disposat al diccionari sembla que no, que està relacionat amb els ciris.

    ResponElimina
    Respostes
    1. si XeXu l'endavant les atxes es refereix als ciris no pas a les armes

      Elimina
  5. No sé ben bé si amb ciris arreglarem alguna cosa. Crec que més aviat l'altra accepció de les atxes de la q parla el Xexu. I no és que jo sigui amant de la violència, no, però veig un os tant dur de rosegar... tanta postura tancada em posa malalta i vist que no es pot raonar res, ni dialogar amb calma, ni arribar a acords...fan sortir el pitjor de mi. Estic molt tocada! No perdem l'esperança de que alguna cosa canviï!

    ResponElimina
  6. Laura t'entenc molt bé perquè moltes vegades he tingut mals pensaments respecte a la altra accepció de la paraula sí ....però m'imagino que si ara ja estan fabricant des fa molt temps una realitat a la seva mesura que podria passar més ? no no perdérem l'esperança que ens en sortirem

    ResponElimina

benvinguts comentaris