Paisos Catalans

divendres, 3 d’agost del 2018

Agostant-nos ....

Agostar o agostejar segons el DIEC vol dir

agostejar


v. intr. [LC] [AGR] Els ramats, pasturar pels rostolls al mes d’agost.
tr. [LC] [AGA] La calor de l’estiu, marcir (els conreus).
intr. pron. [LC] [AGA] Els camps, el bestiar o les persones, perdre la ufana.

Talment passegem amb els peus descalços ,no per terra vermella sinó sobre els punxeguts rostolls de la realitat que tossudament sembla recular segles en drets i llibertats  ..... com els conreus ens marcim al sol rostits de tan excés de fatxes i fatxendes amb llicencia per a tot que campen arreu  ......increïble i tristament cert ......com si impedir els símbols eliminés la dura realitat de la presó i l'exili  i totes les fantasioses i fantàstiques narracions en  clau Matrix de delictes absents del codi ... potser presents en el de hammurabi

I la ufanor  no sé pas , ahir el CDR carregats segurament , ho sé, de raons i motivacions van posar a setge simbòlic les seus dels partits independentistes, els comprenc però no hi estic d'acord .....estem entre l'espasa i la paret i no si si apretar massa quan les forces són les que són ... ....bé el temps ens dirà ....

I malgrat el marciment i el trepig dels rostolls que es claven i ens fan ferides als peus ....per això comprenc qui vol estar sense posar del tot els peus a terra ......no és fàcil avançar seguir avançant amb les plantes dels peus nafrats ........ ara bé cal seguir ....seguir cap endavant i no pas cap enrere 

Si consultem el Diccionari català- valencià -balear  , agostar per si mateix té entrada :

. AGOSTAR v. tr.
Cremar i assecar les plantes o fruits per l'excés de calor; cast. agostar. «Lo sembrat s'agosta» (Gandesa) quan, cap allà al maig o abril, s'asseca per falta d'aigua. «Los raïms s'han agostat» quan els grans no creixen per falta d'aigua, devers l'agost (Gandesa). a) fig. Privar de l'energia, de la força vital. Europa, agostada, es lliura a la follia d'adoracions bàrbares, Espriu Anys 152.
    Fon.:
əɣustá (or.); aɣostá (occ.); aɣostáɾ (Val.).
    Etim.: format damunt agost.


res més actual que paraules d'Espriu  :
Europa, agostada, es lliura a la follia d'adoracions bàrbares,

10 comentaris:

  1. Jo tampoc estic d'acord en aquestes accions dels CDR, tambè els comprenc, però no puc entendre que demanin la dimissió d'aquest govern. En tenen un de millor? Volen de nou eleccions? I anem allargant encara més les coses?

    Jo confio en els Presidents Puigdemont i Torra i ells vam d'acord i crec que trobarem la manera de superar totes les dificultats.

    Agostats estem....

    ResponElimina
    Respostes
    1. i a mi m'agradaria molt confiar igual que tu ....ben agostades però tirarem endavant

      Elimina
  2. No comparteixo les accions dels CDR d'ahir, però s'ha d'escoltar a la gent. Els partits estan lluny de la ciutadania, la veritat. Hi ha una distància que no hi era abans, i no sé ben bé per què. Potser és cert que no es podia tirar pel dret d'aquesta manera, però tampoc no ens podíem adormir tant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. estic d'acord que s'ha d'escoltar la gent només faltaria ...home dius que no saps el perquè de la distància ..jo intueixo alguns motius: falta d'acord entre els partits independentistes, titubejos més que provats en el parlament a l'hora d'enfrontar-se a... la tutela imposada judicial ...més ben dit ja tindríem o no investit el president Puigdemont que era la primera opció si s'hagués anata la una i de manera valenta , el President actual ha estat la quarta opció ...cada vegada s'han mogut al ritme que toca la flauta del jutge i això ha est una gran decepció

      Elimina
  3. M'agrada aquesta comparació que fas entre la política i la terra...
    Per a mi agostar és està tot el dia suada com un pollet. Fa temps que aquí no feia tanta calor. Avui he anat a la platja i l'aigua estava calenta i el termòmetre de casa marcava gairebé 40 graus. Tinc ganes de fresqueta.
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ai per sort avui sembla que refrescarà i deixarem d'estar com a pollets xops de suor

      abraçades d'esperança

      Elimina
  4. Sap molt greu que tenint la solució a l'abast no ens podem posar d'acord entre tots.
    Si ho aconseguim com serà el nostre futur?
    TOTS A UNA COLLONS

    ResponElimina
    Respostes
    1. completament d'acord Joan ....tothom a una i que es deixin de càlculs partidistes

      Elimina
  5. Sí que estem agostats (no sabia que existia com a verb). A veure com estem al setembre, entenc que, com dius tu, seguirem endavant. "Setembrar" no sona a "sembrar"?

    ResponElimina
  6. doncs si Gemma esperem que setembre sigui de sembrar

    ResponElimina

benvinguts comentaris