Paisos Catalans

diumenge, 19 de maig del 2019

L'ermità de la gruta

Jan Brueghel el Vell i Joos de Momper, 1626, A Hermit before a Grotto
M'hi entenc mot bé amb l'ermità ; fa setmanes que  parlem de tot una mica, de com el temps dels rellotges humans i cruels ens lleva el temps preciós de es nostres vides, de com es trasmuden els significants i significats dels conceptes i els mots, l'ermità fa prou temps que habita en aquesta gruta natural ....no és pas la solitud el que l'amoïna, la cerca , la busca, la segueix ,la mima ....tot endebades ..Si a ell el destorben munions de visitants atrets per la publicitat, del tot sobrera i molesta ,- els caps de setmana organitzen visites guiades que destorben la seva pau i el seu silenci- a mi em sostreuen la necessària dosi de temps personal per a pensar, meditar,escriure , llegir, viure ....invadit el meu espai per quantitats ingents de tasques burocràtiques i feines docents unes decents i altres indecents que m'aclaparen.....
He demanat a l'ermità   si em pot admetre com a companya interina, ocasional, durant almenys una temporada, li he promès respectar el seu silenci quan li calgui, no faré soroll i em mantindré fidel  a la gruta....quin gruat aïllament ! 
Mentrestant fem els tràmits adequats,  ell i jo , per tal d'establir-me provisionalment en la cova .....es autoritats impertinents han encarregat a un grupet de pintors col.laboratiu que plasmin els maldecaps dels caps de setmana quan la gruta esdevé un lloc massiu de peregrinació turística.....i l'ermità una mena de maître obligat per les circumstàncies.....  

7 comentaris:

 1. Si s'enteneu , prou bé que et deixarà compartir els moments de respir, calma i soledat de la gruta i prega perquè no hi hagi masses visites que trenquin l'harmonia !.

  ResponElimina
 2. El turisme augmenta arreu. Si l'ermità i l'ermitana voleu estar sols, busqueu un nou lloc que (de moment) la humanitat no conegui.

  ResponElimina
 3. Ostres! (per no dir un taco més gros) és que avui en dia ja no es pot ser ermità i que et deixin tranquil!!! Pobret m'ha fet molta pena!!!

  No sé si som masa gent a tot arreu i estem afetgegats o bé és que som bastant idiotes i no ens sabem ni organitzar i dosificar... apa! tots a tot arreu!

  Que tingueu sort i que sapigueu trobar un bon lloc per a meditar...

  La humanitat és (som) una plaga que ho inunda tot.

  ResponElimina
 4. Sembla que ha arribat el moment de canviar d'aires, a la recerca d'aquesta tranquil·litat perduda. Això o cobrar per entrar a la gruta...

  ResponElimina
 5. Pobre ermità, ell cercant un espai on poder estar sol per meditar sobre les coses de la vida i els turistes venent a destorbr la seva solitud...
  Potser si que caldrà canviar de gruta i el fet de tenir una companyia silenciosa, el pot motivar, però procureu que la cova no surti a Internet!!!
  Petonets, Elfre.

  ResponElimina
 6. Ja que no hi ha manera de lliurar-se dels turistes, almenys que els treguin els diners d'alguna manera!

  ResponElimina
 7. molt agraïda per els vostres comentaris

  ResponElimina

benvinguts comentaris