Paisos Catalans

dimecres, 11 de maig del 2011

Una multa contra tots: en solidaritat amb Acció Cultural


Una multa contra tots: en solidaritat amb Acció Cultural

El passat 17 de febrer, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va veure obligada a cessar les emissions de TV3 al País Valencià, després de 26 anys. Durant aquest temps, TV3 havia esdevingut una oferta televisiva normalitzada al País Valencià, on s’ha distingit per la seua qualitat i pel fet de ser una de les poques ofertes audiovisuals en català.

Malgrat això, el president Francisco Camps va decidir, ara fa quatre anys, obrir una sèrie d’expedients administratius contra l’entitat responsable d’aquestes emissions, Acció Cultural, cosa que s’ha traduït en una llarga persecució política i econòmica. El passat mes d’octubre, l’entitat ja va haver de pagar 126.943,90 euros per satisfer una primera multa, i ara s’enfronta a dues multes més que sumen vora 800.000 euros (dels quals ja n’ha pagat 130.000), una quantitat absolutament desproporcionada per a una associació cultural sense ànim de lucre la continuïtat de la qual pot posar en perill.

Durant aquests quatre anys, Acció Cultural ha fet patent l’amplíssim suport a TV3 al País Valencià, fins a arribar a l’èxit de la manifestació del passat 16 d’abril a València. En aquest sentit, cal també recordar les 651.650 signatures recollides per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió sense Fronteres” per legalitzar la recepció de totes les televisions en català en el conjunt del domini lingüístic, i que ara podria entrar a tràmit parlamentari al Congrés espanyol.

Tant el projecte de llei impulsat per la ILP com el recurs que Acció Cultural ha presentat davant el Tribunal Suprem poden acabar donant la raó a l’entitat en aquest conflicte artificial; però, de moment, Acció Cultural ha de pagar les multes que encara té pendents si no vol patir l’embargament dels seus comptes corrents i béns mobles i immobles. Davant aquesta greu situació, el nostre deure és col·laborar a fer front col·lectivament a una multa que en realitat és contra tots els que creiem en la pluralitat informativa i la llibertat d’expressió. Per això, avui, diferents mitjans publiquem aquesta crida pública perquè feu una donació solidària a Acció Cultural (www.acpv.cat): així com junts vam aconseguir les 651.650 signatures per a la ILP, junts hem de reunir els diners necessaris per garantir la continuïtat d’Acció Cultural.





7 comentaris:

  1. Què passaria si entràs el PP d'en Bauzá a les Illes Balears i multàs l'Obra Cultural Balear amb qualsevol excusa només perquè no li interessa que vegem TV3? Si a les Illes varen poder introduir-la a la televisió digital, per què al País Valencià no? Per què el govern Camps persegueix una entitat en defensa del valencià??? És per pegar un crit al cel però avui ho farem a la lluna de València, amb alegria i coratge!

    ResponElimina
  2. Normalíssim el què ha passat a Valencia. A Catalunya per exemple li varem treure l'antena al bo del federico jimenez losantos primer amb al cope i després amb esradio perquè els seus continguts no agradaven al nacionalisme català. Camps fa el mateix però amb Tv3. Ja veus que amb aquesta cosa dels bons i els dolents, hi ha una confusió molt bèstia.

    ResponElimina
  3. Com ja he dit a Ca la Carme ara mateix tinc una mica de confussió en el tema. Espero a desemboirar-me per comentar més a fons!

    ResponElimina
  4. Jaume I va dir: vergonya, senyors, vergonya. Alguns, tot i conservat el llinatge, l'han perduda.

    ResponElimina
  5. Entenc l'inicitiva i l'aplaudeixo, però aquest no és el camí. I quin és el camí? doncs que el Camps i similars se'n vagin a casa seva. Home, ja!

    ResponElimina
  6. Baraula, preguntes sense resposta voluntat política d'anar en contra de la unitat cultural i lingüística, no fos cas que ens adonéssim que parlem la mateixa llengua amb totes les seves variants...
    Noctas agraeixo la visita i el comentari però no veig gaire similitud en el que planteges, al capdavall prohibir els partits polítics que no interessen això sí que ho han fet i amb rang de llei, el cas del país valencià és un atemptat contra la llibertat audiovisual i contra una institució cultural a més incomplint les les pròpies lleis dictades o perpetrades pels corruptes polítics que manen allà....del jimenez prefereixo no dir res....
    rits espero que la boira s'hagi dissipat...gràcies
    Sí Carme el que podrem i el que vulguem oi? Gràcies!
    Rafel això mateix molta poca vergonya !
    Gregori tant debò el camps fotés al camp!

    ResponElimina

benvinguts comentaris