Paisos Catalans

dijous, 17 de novembre del 2011

Pluja de paraules! si us plau votem!

No escric gaire aquests dies i no per manca d'inspiració ( respiro ) si no per excés de feina...quan arribo al vespre a casa tinc el cap a vessar i el cor humitejat amb tanta pluja de la dels núvols i de l'altra...confesso que no he seguit cap debat( debat?) electoral...i que m'agafen basques i suors fredes quan veig , com ahir, el xulopiscines del Ra-Jo-Y? dient que pa xulo ell i que ningú li dirà el que ha de fer...suposo que es referia a la senyora Merkel i companyia....ja hem pogut comprovar que els anomenats "mercats" estan plens de confiança cap a les seves propostes( crec que passarà a inscriure's en el llibre Guiness per haver estat més temps parlant sense dir res de res...la pura insubstancialitat) amb el resultat pitjor en quant a la amiga -enemiga cosina de risc més alta de tota la curta història de l'euro a l'estat espanyol!!!! Fantàstic! tanmateix malgrat tingui ganes d'engegar a dida les paperetes mullades d'unes votacions encara regides per lleis electorals injustes i sesgades, aniré a votar! no us diré aquí però serà a un partit diguem-ne d'esquerres ....perquè m'agradaria tant que es quedessin amb un pam de nas i la boca oberta aquest arrogants que es creuen ja amb tot guanyat abans de decidir! m'agradaria tant veure les cares de decepció! Tot plegat em recorda a un còmic Astèrix a Còrsega en les vinyetes en que primer omplen les urnes amb paperetes i després les tiren al mar .....
Preguem que el cel no ens caigui damunt el cap! i aneu a votar! que si no votaran els de "dretes" ( es veu que aquests sempre hi van)

 URNA f.: cast. urna.
|| 1. Vas més o menys profund per a contenir aigua o un altre líquid o per a guardar-hi perfums o altres coses precioses. D'or la tarraça | urna o taça, Spill 11262. Ja l'aixequen airòs en belles curves | com d'urna grega se contorna l'ansa, Costa Trad. 56.
|| 2. Vas a manera de gerra per a guardar les cendres d'un difunt.
|| 3. Vas o capsa on es guarda l'hòstia en el monument del Dijous Sant.
|| 4. Vas o caixa on es dipositen les cèdules, boles, etc., en una votació o sorteig. Las scèdulas dels noms se posan dins de una urna, doc. a. 1688 (Col. Bof. xli, 400).Acudir o Anar a les urnes: participar en les eleccions polítiques.
|| 5. Vitrina de forma quadrangular, semiesfèrica o oblonga, destinada a guardar-hi visible i preservat de la pols algun objecte, com una imatge, un joiell, etc.
|| 6. Part essencial de l'esporogoni de les molses.
|| 7. fig. Òrgan o facultat on es guarda un sentiment, un record, etc. Dixós qui les guarda en l'urna | d'una memòria feel!, Collell Flor. 104. L'aroma del desig que dintre l'urna | del nostre cor a Déu sacrificam, Alcover Poem. Bíbl. 64. Se va rompre dins mi l'urna del plor interior, Riber Miny. 163.
    Fon.:
úɾnə (Barc., Palma); úɾna (Val.).
    Intens.:
—a) Augm.: urnassa.—b) Dim.: urneta.—c) Pejor.: urnota.
    Etim.:
pres del llatí urna, mat. sign. |||| 1, 2.http://dcvb.iecat.net/

14 comentaris:

  1. M'agrada molt la idea de fer entrar les definicions del diccionari de mossèn Alcover (a qui admiro eternament) en la campanya electoral que ara ens té tan enfeinats.
    Però com que veig que ens demanes el nostre vot, jo em decanto per la darrera opció (la més dràstica?). La definició núm. 7.
    Preparem-nos per al dia després.
    Una abraçada sense vot.

    ResponElimina
  2. Desenganyem-nos... el cel ens caurà a sobre. Concretament, diumenge al vespre quan s'acabi l'escrutini. Ains... algú més es vol venir a exiliar amb mi?

    ResponElimina
  3. Sense dubtes em quedo amb la
    "6 Part essencial de l'esporogoni de les molses."

    ResponElimina
  4. Tant de iogurt, tant de iogurt i mira com s'ha fet la cosina.

    ResponElimina
  5. M'agrada aquest post!! I és clar!! Tothom a votar!... No entenc gens ni mica aquests que demanen no votar o fer un vot nul... Què li volen regalar la majoria més absoluta de la història al Marianito? Homeeee!!!

    ResponElimina
  6. S'ha d'anar a votar sí o sí! Molts són els que van lluitar i es van deixar la pell per aconseguir un dret com aquest, perquè ara ens quedem a casa...
    Ara bé, desgraciadament, votem el que votem, guanyi qui guanyi... els que perdrem serem nosaltres!

    ResponElimina
  7. Gràcies Jordi Dorca, els diccionaris sempre m'ha fet el pes, i el dcvb encara més!
    Abraçades amb bots! o salts d'alegria...qui sap...
    Yáiza ben mirat per si de cas...van molt cars el lloguers a París?
    pons 007 ja fas bé de quedar-te amb les molses amb tanta pluja!
    Jpmerch aquesta cosina de risc enlloc d'aprimar-se es menja el berenar de la niña del Rajoy!!!
    Carme per això hi hem d'anar per això!
    gràcies Assumpta hem de votar i que no tinguin fàcil com creuen ....lluitarem!
    joanfer tens tota la raó tanta gent que s'ha deixat la pell per anara renunciar a exercir el nostre dret...hem de votar!

    ResponElimina
  8. Ara m'adono que vaig ser molt i massa sintètica. Per descomptat que hi hem d'anar. Penseu que qualsevol vot que no sigui per ell (el que tens a dalt, al post següent) podem intentar que sigui contra ell. Encara que no estiguem convençuts. I estic d'acord amb tots vosaltres que hi hem d'anar!

    ResponElimina
  9. S'hi ha d'anar, encara que entenc que costi quan ningú et fa el pes, però com a mínim que no tinguin la majoria absoluta, sino ja ens poden ficar dins d'una urna (la de la definició 2) fins com a mínim d'aquí a quatre anys.
    Petons i que Déu ens agafi confessats.

    ResponElimina
  10. Jo també vull creure que diumenge es quedaran amb un pam de nas i que no guanyaran tant com s'esperaven.... encara no s'ha votat i tothom ja atorga la presidència a Rajoy. Sí que hi ha hagut estadístiques, però.... bffff!!! no me les vull creure!!!

    I jo que ideològicament diguem que toco més a l'anarquia, aniré a votar. Perquè no vull que es digui que per culpa meva ens en anirem tots a la m......!!!

    ResponElimina
  11. Carme tinc encara esperances! mai se sap...a votar !!! almenys a posar-li difícil!
    Euphorbia malament rai si ens hem de ficar dins una urna...a votar i a veure què passa!
    Alba t'imagines que les enquestes i la estadística quedessin en ridícul... quin fart de riure! o de plorar...vota Alba no fos cas...

    ResponElimina
  12. Ai Elfreelang... no hi confio pas massa. Demà la marea blava inundarà totes les províncies espanyoles i ja ens podem calçar ben calçats...

    Però si confio amb una cosa és amb la capacitat del nostre país de resistir els embats que de nou ens vindran des de les espanyes.

    Calcem-nos bé, però afilem la nostra falç... i seguem arran (que hi ha crisi).

    ResponElimina

benvinguts comentaris