Paisos Catalans

dilluns, 30 d’abril del 2012

Abril s'acaba i el lliure albir vestit de brial

He fet una mica de trampeta i he cercat els anagrames d'abril amb un cercador ....curiós certament , el brial segons el DIEC2 és:
m. [LC] [ED] Vestit de seda o de tela rica usat per les dones a l’edat mitjana, el qual, lligat a la cintura, baixava fins als peus.
m. [LC] [ED] Faldó de seda o d’una altra tela que portaven els homes d’armes des de la cintura fins prop dels genolls.
I ja sabem que hem retrocedit en drets o sigui que podem tornar a vestir-nos amb brial i afegiré , que tal com van les coses, potser ens tocarà abillar-nos amb la segona accepció .....també hi surt albir....judici o opinió  lliure que lamentablement es va perdent...mentre els governants juguen amb nosaltres com si fóssim una birla (bitlla) i igual que una abella abusen del verb libar....
Com que cap a una hora incerta de la matinada un veí ha tingut l'acudit de picar no només al seu pis sinó també al meu, m'he despertat de sobte al so estrident del timbre de l'intèrfon....devien ser vora les quatre ....m'ha desvetllat i, a sobre, mentre maldava per tornar a submergir-me en el son un vent semihuracanat i un xàfec de mil dimonis fent repiquejar  la persiana,  han impedit que tornés a adormir-me ....i així m'he llevat amb el cap ple d'anagrames pensant en la broca i la cobra  del veí ( anagrama del mot que en realitat vull dir).....

No parlaré de l'adéu de Guardiola, a qui crec sincerament que se l'ha d'homenatjar com es mereix,  el millor entrenador que ha tingut mai el Barça  crec que ha de rebre un gran comiat....tampoc vull parlar que per primera vegada estic d'acord amb el president ( del Barça) la reacció del camp nou cantant allò de ser del barça és el millor que hi ha ....en un moment de derrota esportiva és una victòria moral, saber perdre és tant o més important que saber guanyar...
I dir-vos que desitjo que perdi el president de la France actual ....a veure si almenys entra nou aire...segons aquell calendari republicà del segle XVIII avui som a dia del rascle , i encara som al mes de floreal....
Ah i no tinc cotxe però m'entren ganes de caminar fins un peatge per a dir: no vull pagar!
per si de cas després tinc hora a la perruqueria per a que em tallin els cabells....si m'han de prendre més el pèl almenys me'ls preparo abans....i que el maig sigui millor.....demà dia del treball i de l'atur....ah i compreu aigua de colònia flippuig....la nova aroma de goma....

21 comentaris:

  1. No sé amb quin trosset quedar-me... sempre ho poses difícil.
    (Fent trampeta he trobar que avui fa 67 de la mort de Hitler i Eva Braun).

    ResponElimina
  2. Hahahaha genial!! T'has llevat amb el cap ple d'anagrames!! :-DD

    Aquí la tempesta (curta, això si) va ser sobre les 2 de la matinada... va fer un parell de llampecs que ho van il·luminar tot i jo ja patia pensant si ens quedaríem sense llum!! (curiós, no?)

    Victòria moral... els nens, dimecres, venien amb samarretes del Barça! Canvi de mentalitat! Sí senyor!! Gràcies, Pep!!

    Jo em deixo el cabell gris per estalviar en perruqueria hehe... i funciona, eh? :-))

    Ostres! aquest acudit de la colònia és boníssim! Hi ha gent que s'ho pensa tot!! :-DD

    ResponElimina
  3. Jo també que a França comencen a canviar les coses perquè tot vaja fent un tomb...
    M'agrada molt la imatge que has posat.

    ResponElimina
  4. El president Richelieu aquest continua fent amics més enllà dels pirineus... en fi! aquest panorama polític i econòmic de ponderació i desolació fa venir ganes de no pagar ni peatges, ni a hisenda, ni el iva ni res de res! salud!

    ResponElimina
  5. Mira si dormia de gust jo que no he sentit ni el xàfec. M'ho he trobat tot moll aquest matí.

    Molt cert que saber perdre és molt important, tant una cosa com l'altra. Ahir Puyol va ensenyar a guanyar a Thiago i Alves, i el Camp Nou va ensenyar a perdre a una bona colla d'impresentables.

    ResponElimina
  6. Malauradament que caigui el senyor Sarkozy tampoc crec que porti massa aire nou. Fixa't que en els països que hi ha eleccions, sistemàticament el partit de govern cau i el primer partit de l'oposició puja al poder. I així anirà passant fins que, per pura casualitat, quan sembli que sortim de tot això, aquell que en aquest joc de cadires hagi tingut la sort d'estar ben poltronat en aquell precís moment, tindrà la santíssima cara dura de dir que gràcies a les seves polítiques el país ha sortit de la crisi (es deixarà de banda, llavors, el context internacional) i la gent, com a ruqueta, a votar-los per haver fet les coses tan bé.

    Tenim el que ens mereixem.

    ResponElimina
  7. Deixem'ho tot al lliure albir doncs....
    M'encanten els teus jocs de paraules i avui m'has fet descobrir aquest joc d'anagrames que de ben segur que hi pensaré algun altre dia!
    Petons!

    ResponElimina
  8. Entre tant de desgavell anar a la perruqueria és renovar-se tot i que et fumen el pèl i els cuartos.
    Bon dimarts!Elfree

    ResponElimina
  9. Quantes coses en aquest post!!!!

    Abril, per mi, és el nom d'una de les meves princesetes, molt més real que qualsevol altre, i que quan somriu, sembla que tot sigui possible.

    Ella tb està aprenent del Barça de Guardiola, de l'esforç i de l'alegria. I per ella tb penso que és bo el canvi que es pot donar a França (que sempre acaba sent decissòria).

    Ahir em va despertar la tempesta, per sort cap veí, xò el gat de tant en tant fa la murga!

    I bé, demà comença maig, un maig ben remogut. Que uns quants començaran jugant-se una multa i fent desobediència civil! per fi!!! i altres doncs anirem a fer sentir la nostra veu en contra de la reforma laboral (qui ho diria, demà l'opció fàcil és anar a la mani)

    ResponElimina
  10. Quin post tan divertit, m'ha agradat això dels jocs de lletres. Tot i que sento que la "broca" del veí et donés aquest ensurt desvetllador.
    Que dormis de gust avui!

    ResponElimina
  11. Felicitats, bona troballa que compleix amb la dita "Abril cada dia un raig"

    ResponElimina
  12. No parlaré de política, ni de peatges, ni res de tot el que em desgasta. Avui, només em ve de gust, dir-te que tens una habilitat en fer anar les paraules, pròpia de Calíope, o Talia, o senzillament de tu mateixa.
    M'agrada tant llegir-te!!!
    Que no et desvetllin massa sovint, o sí, perquè tot el que has escrit, em meravella!!!
    I el pèl, ja ens el podem rasurar perquè la intenció és deixar-nos sense ni un!!!
    Abraçades Elfree, ets geniaaaaaaaaal!!!!!

    ResponElimina
  13. .-) gràcies Quadern...67 anys? qui ho diria? ara sembla que tornen a créixer dictadors arreu...
    Assumpta gràcies...si prefereixo tenir el cap ple d'anagrames que de cabòries...espero que el Tito ho faci almenys tant bé com el Pep...no li serà fàcil...saber perdre és més difícil que saber guanyar ....bona setmana...ei jo no m'he tenyit mai...porto els cabells curts curts i grisblancs! em faria tanta il.lu trobar-te in person!
    Novesflors gràcies..no se si canviaria o no però prefereixo que guanyi Hollande
    kika siiii m'he quedat ben alleugerida....
    sofà taronja la societat anomenada civil tenim més força que la que creiem ....jo confio en aquesta rebel·lia que s'estén
    Quina sort dormir a gust XeXu !!! confio en que el barça i aquests jugadors segueixin donant lliçons d'estil i d'elegància!!!
    Porquet tens raó però mira almenys depèn de qui estigui al govern igual pot canviar una mica el rumb...i si no inventem-nos una altra forma de funcionar!
    Gràcies Alba els jocs de paraules sempre m'han agradat...que tinguis una molt bona setmana! abraçada!
    Si Joana! ara encara porto els cabells més curts...em van entrar ganes de fer-me una cresta tenyida de vermell....molt bona setmana!!!
    penya bogarde hola ja m'hi passaré!
    rits gràcies és que hi ha tantes coses que voldria dir que m'ha sortit així de llarg i barrejat...Abril és un nom preciós....a veure si el Barça continua amb aquest camí encetat brillantment per Guardiola...i si canvien els aires polítics...ja ho pots ben dir iniciem un maig ben remogut...a veure si almenys en traiem alguna cosa bona!
    gràcies Glòria...m'encanta jugar amb els mots..avui he dormit bé per sort..que tinguis bona setmana (no ho puc assegurar però a veure si em puc passar el dia 4...)
    Salut montse :-)) enlloc d'un raig m'ha sortit a dolls!
    Dafne em faràs posar vermella...t'agraeixo els compliments...de fet quan més estressada estic més dèria tinc d'escriure..em relaxa.. abraçades!

    ResponElimina
  14. Aquest post és un poti-poti que t'ha quedat fantàstic. Una abraçada!

    ResponElimina
  15. Una abraçada molt gran per a tu kweilan!!! tens raó poti-poti..

    ResponElimina
  16. Et felicito: dels anagrames abrilencs n'han sortit moltes veritats. Veritats esbojarrades, però veritats al capdavall.

    ResponElimina
  17. M'he passejat per aquí, sense pagar peatge, que les bones coses tantes vegades són gratuïtes, i m'he començat a embolicar amb els anagrames i ara no ho podré deixar. I sí, diuen que guanyarà l'Hollande però no sé veure-li la gràcia a tot plegat, perquè em sembla a mi que mentre els països els manin les empreses, poc importa qui ha fent el pallasso al capdavant.

    ResponElimina
  18. Apreciada i mai suficientment valorada Elfree, no hi ha res millor per cercar quelque cosa que un cercador. Rien va plus.
    Jo també desitjo que perdi el president de la France, oh,la,la,la (cançoneta que havia de cantar el Serrat en català i que no ho varen permetre)i que perdi el Madrit i que guanyi el Barça d'en Tito ( Pito? quién és este? no conosco...)
    I, reina, ( perdó, volia dir presidenta de república) jo sí que he anat ( a peu) fins un peatge i no he pagat, i no em poden fotre multa.
    Que n'aprenguin!!!!

    ResponElimina
  19. Suposo que hi ha vida després de Guardiola, no? Marxa en un derbi. Aviam... Una abraçada.

    ResponElimina
  20. Gràcies Jordi!!! anagrames d'abril i del maig...
    Clidice jo tinc esperances que en canviar de pallasso potser variem una miqueta el circ...no sé...bon cap de setmana!
    Gregori m'agrada el teu comentari gràcies ...encara no he gosat anar fins el peatge proper a no pagar però no descarto fer-ho al metro o al bus...
    Jordicine esperem que si...ens tenia tan ben acostumats! abraçada!

    ResponElimina

benvinguts comentaris