Paisos Catalans

diumenge, 1 de maig del 2011

Primer de maig ?

Primer de maig  conten que al 1886 milers de treballadors a Xicago  es van posar a fer vaga per reclamar la jornada de 8 hores ....tres anys més tard la data va esdevenir la commemoració mundial del dia internacional dels treballadors ( i treballadores) ara, actualment , que estem governats per  governs governats per les entitats financeres i els moviments de les borses , i ens omplen les oïdes amb noms tant curiosos com Ibex35, 
i altres galindaines per l'estil, indicadors d'això tant curiós anomenat Borsa, quan resulta que no té gaire importància, almenys aparentment, el color polític ni la ideologia ....estem obligats a navegar amb veles estripades  i el nou deu Èol que ens bufa per on anar s'anomena  FMI ....doncs això que trobo d'allò més escaient celebrar,  reivindicar altre cop la jornada de vuit hores i treball per a tothom ( remunerat).....ja que amb l'excusa o l'avinentesa d'ajustar pressupostos, de quadrar números  i de reduir dèficit fiscal.....ens estan obligant a entrar a un llarg i fosc túnel  del temps on estem retrocedint cap a moments històrics on la feina era escassa i a precari, on les condicions dels treballadors/res eren nefastes i els drets brillaven per la seva absència .....seré ingènua i tindré esperança, faré un acte de fe i clouré els ulls per a somiar un altre món millor i més just on ens regulem per uns altres paràmetres, on puguem triar la carta de navegació i el timó sigui portat per persones valentes i honestes.....prefereixo somiar ( mentre m'oposo a mesures injustes) que no viure en aquesta mena de broma de mal de gust.....
Avui primer de maig , demà segon, després tercer , quart....i per quan vingui un altre juny esmolem ben bé les eines!!!! Bon cop de falç! ( que estem tips i tipes de cops de fals i cops falsos)

Almenys alguna cosa que em fa somriure i em fa que segueixi pensant en l'optimisme aquest vídeo:





I com a recordatori copio alguns articles de la  declaració universal dels drets humans


Article 23

  1. Tota persona té dret al treball, a la lliure elecció del seu treball i a la protecció contra la desocupació.
  2. Tothom té dret, sense cap discriminació, a igual salari per igual treball.
  3. Tothom que treballa té dret a una remuneració equitativa i satisfactòria que asseguri per a ell i per a la seva família una existència conforme amb la dignitat humana, completada, si cal, amb els altres mitjans de protecció social.
  4. Tota persona té dret, unint-se amb d'altres, a fundar sindicats i a afiliar-s'hi per a la defensa dels propis interessos.

Article 24

Tota persona té dret al descans i al lleure i, particularment, a una limitació raonable de la jornada de treball i a vacances periòdiques pagades.

Article 25

  1. Tota persona té dret a un nivell de vida que asseguri la seva salut, el seu benestar i els de la seva família, especialment quant a alimentació, a vestit, a habitatge, a atenció mèdica i als necessaris serveis socials; tota persona té dret a la seguretat en cas de desocupació, malaltia, invalidesa, viduïtat, vellesa o en d'altres casos de pèrdua dels mitjans de subsistència a causa de circumstàncies independents de la seva voluntat.
  2. La maternitat i la infantesa tenen dret a una ajuda i a una assistència especials. Tot infant nascut en el matrimoni o fora d'ell, frueix d'igual protecció social.

Article 26

  1. Tota persona té dret a l'educació. L'educació serà gratuïta, si més no, en el grau elemental i fonamental. L'ensenyament elemental és obligatori. Cal que l'ensenyament tècnic i professional sigui generalitzat, i que s'obri a tothom l'accés als estudis superiors amb plena igualtat per a tots amb atenció al mèrit de cadascú.
  2. L'educació ha de tendir al ple desenvolupament de la personalitat humana i al reforçament del respecte dels Drets Humans i de les llibertats fonamentals. Ha d'afavorir la comprensió, la tolerància i l'amistat entre totes les nacions i tots els grups socials o religiosos, i la difusió de les activitats de les Nacions Unides per al manteniment de la pau.

21 comentaris:

  1. Em fa molta gràcia sentir un dia una gran companyia anunciar els seus desorbitats beneficis i a l'endemà la mateixa companyia anunciar l'acomiadament del 20% de la plantilla.

    ResponElimina
  2. A dia d'avui el problema és que tot això no deixa de ser un somni, i el més probable és que aquestes reclamacions tinguin per resposta 'ara no és el moment', perquè no importem el més mínim. Els treballadors, les persones, fa temps que hem deixat d'importar. Som un formiguer, i mentre generem beneficis, ningú no ens farà cas. Manen els diners, que són la pitjor droga que hi ha. Més enllà, no res. No els importa si ens morim de gana. No els importa que treballem en condicions indignes. Ho fem, oi? Quin remei. També els necessitem nosaltres, els diners. La roda segueix girant. Si poguessin, agafarien aquests 5 milions d'aturats i els executarien. Menys boques que alimentar. I ho veus? Ja no hi ha atur. Tothom treballa. Creus que és exagerat? Pensa-hi.

    ResponElimina
  3. Necessitem molts (potser massa) primers de maig, durant tot l'any.

    Pinten bastos i en molts i massa aspectes de la nostra actualitat.

    Almenys, com tu dius, el vídeo m'ha fet posar la pell de gallina. No tot està perdut.

    ResponElimina
  4. Som-hi, fem sentir la nostra veu tots junts al carrer.

    ResponElimina
  5. s'ha d'abaixar els sous dels MILIÓ-euristes..
    i s'ha de crear treball o repartir-lo..
    és indigne que no hi hagi cap projecte de creació de treball per part de cap estament polític, si no fan aquesta que és la seva feina ,per quina feina pretenen cobrar els polítics?
    tenir feina és un dret fonamental, i no tenir-ne és estar condemnat... a mort, sí a la llarga és la mort..

    no obstant la impotència continua.. em demano què ens ha passat, com pot ser que no vegem factible ara el que abans sí veiem.. com pot ser que abans creguéssim en un futur millor i ara no?

    no sé.. és que ahir vaig compartir una conversa sobre tot això i encara em bull la sang..
    també n'estic tipa dels cops de fals falsos!

    ResponElimina
  6. La mare que va parir a blogger! perdoneu però ja són varies vegades que em trobo que escric una parrafada per respondre els comentaris i quan ja l'he escrit em demana que em connecti i au em diu que no pot acomplir la meva sol.licitud i tot esborrat! miraré de tornar però no crec que em surti el que abans havia escrit

    ResponElimina
  7. jpmerch són aquestes coses les que em fan malfiar encara més....diners n¡hi han però mal repartits!
    XeXu no creguis ja hi he pensat en quelcom semblant encara que és pintar de negre el present i el futur...amb les retallades a serveis bàsics com la sanitat i serveis socials aconseguiran desfer-se d'uns quants centenars o milers de gent malalta, de gent gran , de gent sense recursos que potser no hi seran a temps a ser atesos o a cobrar una miserable pensió i tot això que s'estalviaran....però vull creure que podem fer alguna cosa, per petita que sigui per lluitar contra aquest món deshumanitzat!

    ResponElimina
  8. ai porquet pinten bastos i esmolen eines de tall per retallar tot allò que soni a benestar i cohesió social...cal mantenir l'esperança en petit gestos simbòlics o estarem perduts del tot!
    Som-hi montse som-hi tots! però no tothom ho fa...malauradament
    lolita doncs sí estem ben fotuts i encara no hem tocat fons em temo....si estigués organitzat d'una altra manera hi hauria feina per tothom però interessa que estiguem aclaparats i desanimats que tinguem por....només així poden seguir sometent-nos i ens hem de rebel·lar....la unió fa la força i ens creen desunió per continuar prenent-nos drets pels quals gent ha arribat a morir: la salut, la casa, atendre a la gent gran, educar als qui tenen menys recursos, tot això afecta a la població més humil, a les anomenades classes mitjanes que encara treballen les tenen espoliades i cosides a impostos que els rics no paguen ....com es pot generar consum així? qui crearà llocs de treball? ara volen lluitar contra l'economia submergida....i com viurà la gent? estic molt emprenyada i cada vegada que obro la boca al meu lloc de feina la gent ja em mira com si fos ximple....tothom té por i anem entomant....buf! intento conservar un bri d'optimisme però reconec que és difícil....si realment ens poséssim d'acord i traguéssim tos els comptes dels bancs això s'ensorraria i tindríem la paella pel mànec ...ens cal desobediència civil i polítics honestos i valents!

    ResponElimina
  9. Elfri, que tens tota la raó del món. Estem mants pels diners i només al servei dels que en tenen. I serà molt complicat reconduir tot això, però no ho podem pas donar per perdut.

    El vídeo ja l'he vist, però feu molt bé d'escampar-lo. M'ha agradat, al menys anima una mica.

    ResponElimina
  10. és ben cert que estem fent passos enrere en drets laborals. És molt trist, però encara és més trist i preocupant que la gent no es revolti, no defensi. A veure quin dia l'1 de maig torna a ser un gran dia reindivicatiu. Aquest any, que a més no feia pont, era una bona oportunitat per sortir al carrer en massa....i bé,... no sé jo si s'ha mobilitzat molta gent

    ResponElimina
  11. Una entrada molt interessant i ben documentada la teva. I que comparteixo plenament amb tu. Passa que els polítics que haurien de denfensar el poble, de la política n'han fet un negoci per ells i pel seu partit... D'aquesta manera tenim paguem i mantenim un exèrcit de mediocres afamats de poder i de diners...

    Des de far bona nit.
    onatge

    ResponElimina
  12. Vinc abans no s'acabi l'ú i comenci el dos i continuï el tres i el quatre i que no vagi enpitjorant a més.
    Per sort gràcies a dones i homes com tu, no tot està perdut i cal que no perdem massa més.
    El vídeo és una alenada esperançadora!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  13. Un dels problemes és que aquest que has assenyalat enllaçats no es presenten a eleccions.
    Farem el que puguem, però com a mínim que no es pensin que ens mamem els dits. Els diners no han desaparegut, npmés canvien de mans.

    ResponElimina
  14. La part laboral em posa trista, així que... fiiiiiiuuuuuuu passo al vídeo, que m'ha agradat força! Sí senyor, visca la nostra llengua catalana!! :-))

    ResponElimina
  15. ELFRI, sempre que escriguis un text llarg, abans de donar-li a "Publica el comentari" copia'l!! :-)

    Jo m'he estalviat moltes enrabiades gràcies a aquest petit truco. Escric el que sigui, ho selecciono, copiar... i llavors clico a "publicar"... si per la causa que sigui no surt, dóna error, etc. (que passa més del que sembla) doncs hi tornes, "enganxes" el text de nou i ja està :-)

    Per cert: HO PROMETO: Paraula de verificació STALIN...
    Ehem... no sé jo si serà la solució tampoc...

    ResponElimina
  16. Ara t'escolto, Elfree
    però no hem de cloure els ulls, ans el contrari, els hem de tenir ben oberts. Molta gent s'hi va deixar la pell perquè ara ens vinguin, amb tota la mala llet del món, que hem viscut massa bé i que ha arribat l'hora de les retallades. Qui ha viscut bé? a qui afecten les retallades?
    Com deia aquell, si els fills de puta volessin, no veuriem mai el sol

    salut i peles

    ResponElimina
  17. Carme no no ho donarem tot per perdut....cal seguir!
    Tens raó rits la gent està tant desanimada que ni té ànims de manifestar-se...confie en superar tot plegat hem d'anar cap endavant i no cap enrere!
    ja ho veus Pilar de descans res!
    onatge gràcies a veure si espavilem els polítics! nosaltres hem d'empènyer!
    Gràcies fanal blau posem un gra de sorra només...una abraçada!
    Rafel doncs els diners han de tornar a les mans de tothom que els necessiti....ai !
    Assumpta seguiré el teu savi consell i em copiaré el text....Visca la llengua i visca el barça!
    Gràcies kweilan! una abraçada!
    Gregori sort que els fills de p....no volen sinó ja estaríem arreglats!

    ResponElimina
  18. Les guerres son destroça.
    aquesta, la econòmica també ho és.
    Qui la provocat, els que tenen els diners i els governs estan per davall d'aquests. GEn la humanitat han fracassat moltes formes d'entendres per que els diners manen. o si no dieu-me, si el politics que vn els que porten el que necessita... Per que els votants tots no camvien el vot i busquen tots junts el verdader lider que sigui sacrificat i atengui a tots, doncs anem mirant, he vist que quan un te la propietat no vol desfersen i s'ajunta amb els que en tenen no amb els que necessiten...
    Anem divagant, sempre és bo. però el mal no crec que el superem... Ara toca guerra económica i guardem-nos-en tots... Tots i tenim a perdre. Anton

    ResponElimina
  19. sí Anton tots hi tenim a perdre però ho podem canviar si anéssim tots a una!

    ResponElimina

benvinguts comentaris