Paisos Catalans

dissabte, 21 de maig del 2011

Ull !

 ULL! Poso aquest vídeo també a tall de reflexió, seguim indignats i indignades , demà hi ha eleccions i mentre això no canvia tenim el sistema electoral que tenim, jo tinc el cor dividit entre ganes d'enviar-los a pastar fang i votar en blanc però aquest vídeo aclaridor m'ho ha fet repensar i votaré, és cert que els qui voten opcions de dretes ( ja sé que és molt simplista dir-ho així) sembla ser que voten amb regularitat mentre els qui votem altres opcions polítiques ens abstenim més .....pot semblar contradictori amb l'esperit de revolta justa d'acampada....potser sí, però votaré per impedir que la famosa  Llei d'Hondt afavoreixi els partits majoritaris, potser m'equivoco , no ho sé, Alea jacta est!



22 comentaris:

  1. No sé, Elfreelang. Al meu cervell li costa fer comptes i també li costa acceptar no fer-les. No sé...

    ResponElimina
  2. Jo també segueixo indignada, però tot això ... ja fa dies (fins i tot anys) que ho reflexiono i crec que votaré, com sempre, sempre he votat opcions minoritàries i les he deixat de votar quan m'han decebut, per votar-ne d'altres de minoritàries.

    Per altra part, és molt diferent una revolta per enderrocar dictadures... i reclamar la democràcia, que una revolta per canviar una democràcia, que no funciona, cert, però que ja és... quina proposta hi ha més enllà de les urnes?

    Jo tampoc la sé veure. Si tenim els qui tenim, els ciutadans en som responsables també. Acabem votant els de sempre o no votant. I jo continuaré reflexionant sense massa esperances de trobar cap solució.

    I estic tant indignada que me n'aniria a la plaça Catalunya, de bon grat i acamparia el meu blog (que ja tenia la tenda dibuixada i tot) però hi ha dues coses que m'aturen: l'Espanya indignada, sempre serà Espanya i continuarà odiant-nos i la falta de proposta de recanvi d'aquest no votar i de la petició que se'n vagin tots a casa, tots els polítics. Sempre em fa una mica de por que s'autoanomena poble. Em sona a PP que sempre parlen que saben el que vol el poble. No sé, tinc la tenda parada, però encara reflexiono.

    ResponElimina
  3. La indignació, més o menys gran o pels motius que siguin, no és incompatible en que exerceixis el treu dret a votar. Sí dona, sí, vés a votar, a qui tu vulguis, però ves-hi. Llavors, si segueixen els motius per estar indignada, encara estaràs més legitimada per estar-hi.

    ResponElimina
  4. Cadascú ha de fer el què cregui convenient, anar a votar, abstenir-se, manifestar-se, totes són obcions vàlides, això sí, que no ens prenguin més el pèl...

    ResponElimina
  5. el vot en blanc hauria de tenir un escó...una representació, jo vull votar en blanc perquè no hi ha cap partit que m'interessi, però no vull que sumi a la majoria.. s'ha d'exigir que el vot en blanc no sumi..

    ResponElimina
  6. Carme, l'espanya indignada per a mi és persona abans que res més..quan hi ha gent amb qui unir-se per aconseguir nous reptes no hem de permetre que el nacionalisme s'hi interposi..

    ResponElimina
  7. Hola, sempre he pensat que tenim el dret i l’obligació de votar, el problema és que cada vegada se’m fa més difícil trobar el partit que més em pugui representar. Indignada, decebuda, enganyada, enutjada, enfadada...ada,...ada... no segueixo però la sensació és aquesta. Demà però aniré a votar.
    Fins aviat.

    ResponElimina
  8. jo també penso que s'ha de votar... per què si no ho fas, senzillament, t'ignoren... quantes coses diuen que hem votat tots el que de fet ha votat la petita majoria de la minoria que s'ha acostat a votar?

    ResponElimina
  9. Estic d'acord amb el vídeo... Jo penso votar... i em sap greu cada vegada que algú em diu que no votarà (clar que cadascú és perfectament lliure de fer el que vulgui, és clar) :-)

    I també penso com la CARME... si preguntem als de la Puerta del Sol i als de la Plaça Catalunya, creieu que volen el mateix? Tinc seriosos dubtes...

    ResponElimina
  10. Jo també ho he repensat i aniré a votar!Sí, els d'esquerres semblem més desencantats i per això els senyors del PP es pensen que treuran l'absoluta...No a la nostra costa, si pot ser....JO TAMBE ANIRE A VOTAR!
    Una abraçada...

    ResponElimina
  11. No t'equivoques! Al contrari, aquest canvi d'idea és el més sensat que podies fer. Es pot estar indignat, es pot protestar, és més, s'ha de fer. Però si no votem demà, el PP manarà a tot arreu, fins i tot aquí les pujades que tindran seran esfereïdores. No ho permetem. S'ha de votar!! I després, seguir protestant. Però voteu!

    ResponElimina
  12. lolita no és deixar que el nacionalisme s'interposi, (sempre ens acabem donant la culpa a nosaltres mateixos) és una qüestió d'igualtat de drets i de deures, que per a mi són fonamentals. No és més que això.

    I per a mi també tothom és, en primer lloc, persona. Siguin d'on siguin. Però és que, casualment jo també vull ser, en primer lloc, persona.

    I estic totalment d'acord que el vot en blanc hauria de ser un escó buit, però de moment no ho és. I per això, jo no la prendré com a opció.

    ResponElimina
  13. Carme, si falta aquest punt català... potser el que cal és anar a posar-li, no? o no estem indignats també?

    ResponElimina
  14. Elfree molt d'acord amb tu. I Carme amb tu també.

    ResponElimina
  15. Jo també votaré! Enguany estic entre dues opcions, votar "el de sempre", o bé votar el partit local d'on visc. Ja tinc la idea més o menys definida,... i no crec que canviï d'avui a demà!

    ResponElimina
  16. Tot i sabent que no serà un vot "útil", aniré a votar i votaré per un somni.

    ResponElimina
  17. Jo també aniré a votar. Penso com Josep LLuís, bsts

    ResponElimina
  18. Jo portava molt dies barrinant, però he votat.
    Cal canviar moltes coses de els procediments i les lleis electorals. A veure si ara som capaços de continuar la indignació que hem posat en marxa.

    ResponElimina
  19. Ja he anat a votar i ara veig el teu vídeo. He votat persones joves que no estan amorrades al sistema, en el cas de la meva ciutat ha anat bé, han obtingut dos regidors més. De fet veure qeu de la política n'han fet un negoci per mediocres i ganduls no m'agrada ni em sembla bé. A la meva ciutat un regidor amb "dedicació absoluta (...)" guanya 6000 euros que se sàpiga, mentretant l'hospital ha tancat una planta per falta de recursos... I no continuo... Que quan se'ls acaba el "xollo" de la política activa tinguin la paga vítalicia, no em sembla bé.

    Des del far una abraçada.
    onatge

    ResponElimina
  20. Cal anar a votar. És un deure i un dret. Però com he dit a diverses cases i vistos els resultats, estic segura que la solució no està a les urnes.

    Està al carrer. I no vull ser propagandista o anarquista. Res més lluny. Però la classe política no ens representa per enlloc i per tant ens hem de fer sentir.

    No vaig anar a votar, però no pas per abstencionisme. Això mai. Espero poder-ho explicar ben aviat al blog, però encara no em surten les paraules de lo que he viscut aquest cap de setmana (molt i molt bo) I em sap greu. I com que no vaig poder votar i sóc la més compromesa de la colla, els amics, per solidaritat tampoc van votar. Però sincerament, vuit vots tampoc valien tant. Valdran molt més quan ens prenguin en serio

    ResponElimina
  21. Jo sempre voto i aquest cop, emportada una mica per la febre anti-sistema, vaig dubtar, però vaig dubtar poc. Vaig anar a votar i a votar el mateix que quasi sempre (sóc cabuda en això...), crec que vaig fer bé. Salut! (ah, també vaig veure aquest vídeo, cal canviar la llei electoral...).

    ResponElimina
  22. Dispenseu que no us respongui un per un agraeixo infinitament tots els comentaris i us desitjo una bona setmana !

    ResponElimina

benvinguts comentaris