Paisos Catalans

dissabte, 15 d’octubre del 2011

Ple al 15!!!! un dia de naps...

Acabo aquesta setmana atípica i atòpica encara amb la dolça ressaca de la gran gala de c@ts, potser una de les poques satisfaccions d'aquests dies; al capdavall poques però condensades i bones...
Segons el calendari francès del miratge de la revolució francesa de 1789 ( miratge, perquè va acabar a la reacció de Termidor i van rodolar molts caps, i sense metàfora , el poble va seguir estant ben fotut i i això sí l'aristocràcia va perdre privilegis i va emergir la burgesia ....i un senyor baixet anomenat Napoleó....que va anar derivant des de la contrarevolució vers a  un imperi fet a base de guerres  e invasions....però val més que ho deixem aquí...) bé, doncs segons aquell calendari avui és 23 de vendimiari dia del nap! 

I un dia com avui de 1940 ,el President de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys fou afusellat al castell de Montjuïc per ser qui era i per representar a Catalunya ; encara ningú s'ha retractat , ningú ha tingut ni la més mínima intenció de demanar perdó, d'anular un judici que fou una farsa ( la justícia sota la dictadura no era justícia sinó ajusticiament) i una detenció executada per la Gestapo proces-i-execucio-del-president-lluis-companys/, va morir diuen les cròniques cridant Per Catalunya! i amb els ulls ben oberts ( va rebutjat que els hi tapessin)

http://acampadadebarcelona.org
Per altra banda avui hi ha convocada una , o hauria de dir no una ni sinó centenars, milers de manifestacions no només a Barcelona sinó a tot el món ....de la indignació a l'acció em sembla una bona cosa....el que no tinc tant clar és quina acció... quines accions però celebro que almenys la gent es bellugui....no sé si tindré temps de ser-hi ( se'm queda curt el cap de setmana per totes les feines que he de fer i em duen de cap) tant si hi vaig presencialment o en esperit tinc clar que manifestar-se és útil i encara més si cada dia actuem coherentment i honestament de manera solidària i activa...cada gest ,cada detall compta....de molts granets de sorra podem construir una platja enorme....amb la força de les onades i de les il.usions, que no ens retallin els somnis!!!

15 comentaris:

  1. I pensar que encara ara no s'ha declarat procés il·legal

    és de bojos

    bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Els teus granets cobreixen ja una bona part de platges i deserts, que ens ajuden a caminar dins la reflexió.
    Un post molt ben lligat que et convida a mobilitzar-te...encara que sigui amb el pensament. Els primer pas és important.

    ResponElimina
  3. Així que dia del nap segons el calendari de la revolució... Ahir era el dia de l’ou, segons la Comissió Internacional de l’ou que es veu que existeix. Aviat ens quedarem sense dies per tantes coses que s’han de celebrar, recordar, commemorar, reivindicar...
    Lamentable tot això d'en Companys, nomès ens queda recordar-ho perquè de justícia ben poca.
    I espero que les manis d'avui tinguin molt d'èxit, jo per motius familiars no hi podré anar, només desitjo que no em trobi els carrers tallats quan hagi d'acompanyar a la meva mare amb el cotxe.
    Petons

    ResponElimina
  4. Això d'en Companys és... no té nom... és que no em surten ni les paraules!!
    Quan jo era joveneta, molt... fa molts anys, recordo que duia a la carpeta un adhesiu d'en Companys, l'he buscat a Google a veure si el trobava, però no l'he sabut veure.

    No sé pas com en podrem sortir d'aquesta situació en que estem ficats... m'agradaria pensar que aquesta manifestació de Barcelona servirà per alguna cosa. Tant de bo sigui així.

    De nou, enhorabona pels deus dos C@ts!!! ;-))

    ResponElimina
  5. Perquè es fa servir l'expressió naps i cols?

    El tema del Companys, bé, no afegiré pas res més del que ja han dit altres blogaires. Vergonya. Aquest és l'estat de dret en el que vivim, que tot sovint va de tort (no és meu, és d'en Màrius Serra!).

    ResponElimina
  6. Es vergonyós el que passa en aquest puto país, mani qui mani!
    (per país entenc el que ha oprimit Catalunya des de fa 300 anys)

    ResponElimina
  7. Comentaré només la part divertida. No em digueu que no són rars els francesos, el dia del nap.

    I, com no, felicitats!

    ResponElimina
  8. Ja no sé què dir que no hagin dit abans!

    Però t'ha sortit un post ben rodó!
    Reflexiu i d'opinió! ;)

    Una abraçada...

    ResponElimina
  9. Hi has anat, Elvira?
    Una entrada genial, com sempre, amb aquesta manera tan genuïna teva de mobilitzar el pensament i la reflexió!
    Bon final de dissabte!

    ResponElimina
  10. les acccions te les explico xq no sortiran a la tele (només sortirà els incidents a Roma o NY).
    quan arribaves a Arc de Triomf et podies sumar a una de les tres columnes.

    Una, la de salut, anava cap a l'Hospital del Mar. Allà concentrats han dibuixat siluetes al terra i s'han posat a enganxar cartells, ja que al personal de l'hospital, si ho fa, els sancionen.

    La d'educació ha aant cap a la facultat de Geografia i Història (crec) i volien quedar-se a dormir allà.

    La d'habitatge ha anat a Nou Barris on han ocupat habitatges socials buits des de fa anys per a famílies desnonades.

    L'acció hi és. A les assemblees de barri es fan coses. Sols cal donar-hi un cop d'ull.

    Les manis son per crear consciències i fer unió. Però com que estic pessimista, no sé si servirà d'alguna cosa, encara que és l'únic que tenim.

    Intento pensar com reaccionaria Companys amb els temps que vivim...

    ResponElimina
  11. Com dirien els Al Tall: Vergonya, cavallers, vergonya!

    ResponElimina
  12. No diré res d’en Companys que és massa vergonyós i penós, faré com en Jpmerch i anar a la part divertida.

    Això de la foto és un nap o un rave??? ;D (o dic de veritat, sembla un rave)

    ResponElimina
  13. Al final no he sabut com va acabar la concentració de dissabte a Barcelona, i a altres llocs de Catalunya. Aquí a Berlín no va ser res espectacular, però ja se sap que quan les vaques són grasses, la lletja realitat costa més de veure. Tot i així, uns 40.000 alemanys van sortir al carrer arreu del país; per alguna cosa es comença!

    ResponElimina
  14. Per Catalunya! Això només té una única solució! Però fa gràcia com arribes fins aquí passant pel nap i per Napoleó!

    ResponElimina
  15. Gràcies a tothom pels vostres comentaris! dispenseu que no us respongui un per un com mereixeu vaig de bòlit aquests dies...a veure si almenys puc escriure ara el relat conjunt del mes...abraçades!

    ResponElimina

benvinguts comentaris