Paisos Catalans

dissabte, 12 de gener del 2013

Personatges del tren : no vol escoltar

La Carme darrerament ens continua sorprenent gratament amb les seves pintures, dibuixos, ara amb els fet al mòbil i ens proposa si gosem a fer algun escrit ....goso i m'hi poso .....
No vol escoltar

No, no vol escoltar, no vol sentir , no suporta el soroll insistent de la seva consciència , per ofegar aquesta veu  corcó que el turmenta, es posa uns auriculars enormes i potents amb la música més estrident i forta que té, així no pot sentir altra música que aquesta que li forada els timpans ....aixi ofega les veus , quasi no hi són.....el problema és que no sap què fer sense auriculars. Quant surti....pel carrer seguirà amb les orelles a resguard i el cuc de la consciència esmorteït rere capes de decibels .....ha deixat d'anar a l'institut , l'obliguen a treure-se'ls.....a casa el miren com a un boig....ha provat de dutxar-se traient el cap per no mullar-se els auriculars .....complicat, potser si gosés a escoltar aquestes veus   i a comprendre-les podria decidir quan escoltar-les i quan no  .....ara ha esdevingut presoner de la seva solució ....

14 comentaris:

  1. Ensimismat i tancat en el seu món
    no vol sentir ni escoltar
    ni tan sols a si mateix

    amb un esboç i un breu text, es pot arribar a fer un post collonut

    que això no pari...

    ResponElimina
  2. És que hi ha solucions que no solucionen res, més aviat encara ho fan tot més difícil. Espero que aviat se n'adoni i hi posi remei.
    Un relat molt bo!!

    ResponElimina
  3. Presoner de la seva solució, com ens pot passar a tots si no ens escoltem gens...

    Gràcies per participar, Elfree!!!

    M'ha encantat el teu conte!

    ResponElimina
  4. Fa temps que ens resulta difícil escoltar, no sabem escoltar, només "la nostra música" amb uns auriculars que ens aïllen del que els altres tenen a dir… la incomunicació.

    ResponElimina
  5. Hi ha molts adolescents que ho fan això, viuen tancats en el seu món. A mi no em deixaven escoltar gaire estona música amb els auriculars, deien que em quedaria sorda. En el fons és cert! M'agrada molt la teva idea!

    ResponElimina
  6. Em sembla que de l'única cosa que no podem fugir és de nosaltres mateixos. Aquesta solució no crec que li pugui servir massa temps.

    ResponElimina
  7. Eixordar-se amb soroll per no sentir les veus interiors és una solució que no soluciona res. Hi ha molta gent que va així pel mon i és preocupant. No sé si és tornaran sords, però si persones poc sociables, solitàries...

    ResponElimina
  8. No voler escoltar és un tema ben fumut... pels altres, però sobretot per un mateix!

    Molt ben trobat Elfree! Ptonets!

    ResponElimina
  9. Ostres, ELFRI... presoner de la pròpia solució. Em sona terrorífic, de veritat... Ho has escrit d'una manera que... sona tan possible!!

    Espero que aquests auriculars s'espatllin abans que l'addicció i la "presó" no tinguin retorn...

    ResponElimina
  10. La veu de la consciència tapada per la música a tot drap, està molt ben trobat, i també que estigui atrapat, jo crec que deixarà una escletxa per on passarà una mica de silenci i podrà escoltar alguna cosa... Un conte per pensar, Elfree, perquè el soroll el poden provocar altres coses...

    ResponElimina
  11. No en treurà profit de no escoltar-se, prest o tard se'n donarà.
    Molt bon relat!

    Aferradetes.

    ResponElimina
  12. Si solament escolta música, no podrà fer-li cas a la seua veu interior. I així, anem apanyats!

    ResponElimina
  13. He de confessar que, a voltes, per escoltar segons quines bajanades prefereixo posar-me els meus auriculars (menuts i gens estridents) i embolcallar-me del meu món.

    Ara bé, que el remei no es converteixi en malaltia. Que la solució de pròpia llibertat no ens acabi encadenant.

    Com moltes coses en aquesta vida, en el punt mig està el virtuosisme!

    ResponElimina

benvinguts comentaris